Skocz do zawartości
inFernoX

Gf 6800 Ultra Czy Radeon X850 Xt-pe?

Rekomendowane odpowiedzi

Osiagi to raczej radek bedzie mial lepsze, szczegolnie po wlaczeniu FSAA/AF ale sama wydajnoscia czlowiek nie zyje ;).

Ja wybralbym 6800U ale predzej 6800GT bo po co tyle na karte wdawac ;).

Ale jak masz kasiorke i masz do wyboru te dwie to jak napisalem ja wybralbym GF'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość =H2o=Destroyer[PL]

Geforce 6800 ultra of course..widzialem tego potworka w akcji i nadal kreci mi sie w glowie.. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6800U wydajnościowo jest odpowiednikiem x800xtpe. X850xtpe jest kartą szybszą, jednak brak obsługi PS 3.0 to z pewnością minus (pytanie- jak wielki?). Tak jak pisał File- sam musisz podjąć decyzję- obydwie karty są świetne (osobiście kupiłbym radka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał radzie łądnie się kręci i pieknie chodzi w z AA włączonym :) i kreci sie dorbze ja przy arcticu mam bez wiekszych problemów 560/600 więcej jak na razie nie probowalem .

1425444[/snapback]

No tyle , ze X850XT to juz jest grafa prawie , ze wyzylowana na maksa i za duzo jej nie podkreci .

A co do tematu , to jak masz kase na X850XT to sie na chwile wstrzymaj i poczekaj na R520 . Najglupsza rzecza jaka bys zrobil to wydal teraz 2k na nowa grafe ;] no offence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa sie ma tak:

Bierz GF6800ULTRA/GT bo: obsługuje SM3.0 oraz HDR. Na radku tego nie ujzysz, nie będziesz sie mogł delektowac pięknem SPLINTER CELL 3 i innych w całej ich okazałości. Ja mam taki sam dyletam ale wybieram pomiedzy g800gt a x850xt

PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tematu , to jak masz kase na X850XT to sie na chwile wstrzymaj i poczekaj na R520 . Najglupsza rzecza jaka bys zrobil to wydal teraz 2k na nowa grafe ;] no offence

popieram !!! bez sensu teraz kupować najdrższe karty tej generacji jak za chwilę wchodzą nowe :) w zasadzie to tylko na tym interesie stracisz a tak od razu po premierze będziesz miał potwora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą "za chwilę" to grubo przesadziłeś, dreamek- ma się męczyć na virge'u aż ati gdzieś tam pod koniec tego roku wypuści na _rynek_ (nie do testów) karty oparte na r520?

Johny 85- x800/50 nie mają obsługi PS3.0, gf6x00 ma. Zwróć tylko uwagę na fakt, że karty tej generacji są zbyt słabe by uciągnąć w przyzwoitych rozdzielczościach z odpowiednim framerate + cukierki gry w pełni obsługujące PS3.0. Takie są fakty.

HDR jest jaki jest (dla jednych ładny, dla innych nienaturalny). Jednak jego największą wadą jest niemożliwość używania go równocześnie z AA. Dla mnie to dyskwalifikuje ten efekt na całej linii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli na brak kasy wogóle nie narzekasz, chcesz sie cieszyć najnowszymi grami w koniecznie 1600x1200 z wszystko na MAX to możesz teraz kupic za niecałe 1400zł 6800GT Leadteka i za jakis rok sprzedać i kupić R520. Lepiej poczekać ,ale jeżeli ci śpieszno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi