Skocz do zawartości
NeuroPL

Jaka Karta Na Pcie Będzie Porównywalna Do..

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszy nas, że dbasz o tężyzne fizyczną, ale zdrowie psychiczne też jest wazne.

1430359[/snapback]

w zdrowym ciele zdrowy duch :)

poza tym jako fizjolog z wykształcenie mogę udowodnić, ze aktywnosc fizyczna ma bezpośredni związek z utrzymaniem układu nerwowego w dobrej formie i odsetek osób z odchyłami od normy psychicznej wśród aktyrnie ćwiczacych i uprawiajacych sporty jest sporo mniejszy niżwśród leni i kanapowych piłkarzy - aktywnych tylk ow czasie podnoszenia do ust kufla piwa - do tego tylko w czasie ważniejszych imprez sportowych typu: Liga Mistrzów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o wady serii fx to: skopane shadery 2.0 tzn bardzo wolne czyli tam gdzie sie pojawiaja wydajnosc fxow spada i to mocno.

Dwa to sterowniki ktore aby nadrobic wydajnosc pogarszaly jakosc np.: rozmazane lub niewyrazne tekstury lub czasem znikajace detale(znikajace korony drzew w far cry).

A poza tym 5900 jest calkiem niezly z powodu duzej wydajnosci fillrate i duzej przepustowosci pamieci. I gdzie nie ma nowych shaderow jest szybki. A w nowych grach jest ich duzo i wtedy jest wolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziękuję za tą "never ending story" i powiem że (jeśli chodzi o nvidia) jedynym sensownym zakupem jest kupno GF 6800GT (nie biorę pod uwagę wersji asusa z pamięciami 2.8ns). Dzięki poprawionemu PS 2.0 (3.0), 256 bit. pamięci taktowanej 1000 (1100)mhz staje się idealną kartą na dłuższy okres. Uważam że uda się osiągnąć na niej 30fps w Unreal 3. Pozdrawiam. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziękuję za tą "never ending story" i powiem że (jeśli chodzi o nvidia) jedynym sensownym zakupem jest kupno GF 6800GT (nie biorę pod uwagę wersji asusa z pamięciami 2.8ns). Dzięki poprawionemu PS 2.0 (3.0), 256 bit. pamięci taktowanej 1000 (1100)mhz staje się idealną kartą na dłuższy okres. Uważam że uda się osiągnąć na niej 30fps w Unreal 3. Pozdrawiam. :wink:

1431283[/snapback]

a ja dodam ze kupowanie kart graficznych to studnia bez dna... a wygrywa ten kto ma najwiecej pieniędzy.. taka prawda, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buu, topic przycichł i nikt sie juz nie kłóci :cry: :wink:

w tak pokojowej atmosferze moge wywiązać sie z obietnicy

troche stare orby [nowych nie robiłem z racji tego ze mam lekki remont pod maską , i byłyby znacznie gorsze teraz]

3d2k5

3d2k3

farcry leciał na 512mb już i fsb 216 jeżelo kogos to interesuje , gdyby było wiecej ramu i i dysk taki jak dark arrow z pewnoscią wynik byłby ciut wyższy

Dołączona grafika

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buu, topic przycichł i nikt sie juz nie kłóci  :cry:  :wink:

w tak pokojowej atmosferze moge wywiązać sie z obietnicy

troche stare orby [nowych nie robiłem z racji tego ze mam lekki remont pod maską , i byłyby znacznie gorsze teraz]

1437429[/snapback]

Wynika z tego, ze jak zmieniac r9800 to na x800 lub gf6800 conajmiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak , pomysły wymiany 9800 256bit na jakiekolwiek 6600 uważam za conajmniej poroniony

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...