boczi Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Witam W ostanim tygodniu miałem trochę problemów z moim drugim komputerem. Było to tydzień temu. Resetował się co około 4 - 6 godzin. System nie był już długo reinstalowany, więc sformatowałem partycję systemową i zainstalowałem na nowo WinXP. Myślałem, że to coś pomoże z tym resetowaniem, ale nic. Potem testowałem, czy to może RAM, podmieniałem też kartę graficzną, zasilacz wykluczałem, bo nowy. Oddałem do serwisu na testy, podmieniali różne parametry komputera, i padło na płytę główną, zresztą tak, jak później przewidywałem. Zmuszony byłem do kupna nowego MOBO. Wymagania nie były duże, padło na AsRock P4I48 Intel 848 + LAN + SATA - 180zł. Co stało się ze starą płytą główną? Nie zdiagnozowali, podobno jest to niemożliwe do zbadania. Coś w niej "wadzi". Może na innych konfiguracjach sprzętowych będzie się dobrze sprawowała? :roll: Tak czy siak komputer działa teraz dobrze. No i chcę teraz tą starą płytę sprzedać. Na początek chcę ją puścić na Allegro. Tylko nie wiem, jak ją wycenić. W tamtejszej kategorii "Uszkodzone" nie widziałem mojego modelu, a moja usterka - nie wiem, czy jest do naprawienia. Raczej takie rzeczy nie są naprawiane :?: To jest model mojej starej płyty: ASUS P4B266-E To jej zdjęcie: http://fukuoka.cool.ne.jp/ikeken/computer/p4b266e.jpg Płyta była kupowana 3 lata temu, wtedy kosztowała ponad 800zł! W związku z tym, prosiłbym Was o wycenę. Ile orientacyjnie mogę za nią dostać, jaką cenę wywoławczą dać. Proszę o wszelkie sugestie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 http://www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=P4B266 majątku to ty na niej nie zrobisz, ale może ktoś da 20-40PLN Prawda jest taka że to już zabytek, a nową płytę pod P4 można kupic za ~140PLN. Ta była "wypasiona", ale mało kto używa RAID ... a jak używa to nie będzie się bawił z płyta która jest uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...