Skocz do zawartości
pyrko

Winxp Problem Z Zasobami W Sieci Lan

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie jak ustawic sasiadowi siec w xp by nie wyskakiwal mi taki komunikat jak ponizej.. / sam mam tak jak i on konfiguravje automatyczna + udostepnianie plikow, moj brat takze , wszyscy moga przegladac moje udostepnione pliki , mojego brata , a na sasiada komputer nie da sie wejsc , mimo ze wszystko jest ustawione pozornie tak samo .. prosilbym o precyzyjna odpowiedz, napewno ktos spotkal sie z tym problemem .. sasiad ma udostepnione pliki , nie ma zadnych hasel itp , firewalli .. nic , xp+ sp2 wylaczone centrum zabezpieczen itp, a jednak nie da sie przegladac jego komputera ( ta sama grupa robocza )

Dołączona grafika

pojawia sie takie okno , ale najczescie wyskakuje pytanie o jakies haslo sieciowe , jakiego nikt nigdy nie zakladal

Edytowane przez pyrko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok sprobuje:] z tym administratorem, a co do "kreatora" to nie wiem zbyt dokladnie o co chodzi.. nasze komputery sa "rownorzedne" w sieci , sluzy nam on do polaczenia z routerem od neostrady

ps

jakim cudem wrzucilem 800mhz ddr w a6600td? , moj chodzi 550/720

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..., a co  do "kreatora" to nie wiem zbyt  dokladnie o co chodzi....

1419723[/snapback]

jak otworzysz "moje miejsca sieciowe" to po lewej stronie znajdziesz Kreator konfiguracji sieci. Skorzystaj z niego i powinno być wszystko OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt zaspany bylem .. dzieki wiem o co chodzi :]

mam jeszcze jeden problem -- mianowicie od pewnego czasu nie "animuja" mi sie gify w windowsie , niezaleznie czy je przegladam , czy wklejam do gg itp , mozna to jakos wlaczyc ponownie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) otwórz moj komputer u sasiada i kliknij na PARTYCJI jakiejkolwiek prawym udostępnianie - zakladka udostepnianie i masz na niebiesko "jeśli masz swiadomość........." kliknij to i bez kreatora poi prostu udostepnij

pozniej mozesz zdjac udostepnienie z dyskua reszta bedzie dzialala bez goopich pytan o logofanie B)

Edytowane przez ice_sagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi