Karolus Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Ściągnołem sobie 4płytki mandrakelinuxa 2005 spakowane rarem i okazało się , że nie są to obrazy ISO tylko po prostu skopiowana zawartość płyt i potem spakowene rarem . Wypaliłem w nero jako '' dane '' . Uruchomiłem ponownie i okazało się że się nic nie bootuje :mur: . Włożyłem płytę instalacyjną poprzedniej wersji Mandrakelinux 10,1 i wszystko działało :-| . Czy ktoś wie DLACZEGO się wogóle nie bootuje ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Dlatego, ze plyta bootowalna to nie zwykle "dane", tylko dodatkowo musi miec zapisany odpowiedni bootsector. Przejzyj te rar'y i zobacz czy nie ma tam jakiejs instrukcji, jak to wypalic (niesmiertelne RTFM :wink: ). Jesli wypalasz to w Nero, to sprobuj wybrac Boot-CD i tam masz opcje, zeby zrzucic sobie bootsector ze zrodla (np. z poprzedniej edycji mandrake). Watpie, zeby to dzialalo, ale sprobowac mozesz :wink: ... No i oczywiscie tylko 1 plyta jest bootowalna, czyli pozostale powinny byc o.k. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolek3 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Ja sciagnlem te same pliki... :[ ale ja zrobilem dyskietke startowa linuxa i odpalilem instalacje z dyskietki tylko mam problem bo podczas instalacji wykakuje mi blad "no hdlist found" wie ktos co z tym zrobic...??? Aha i pytanie dlaczego ta wersja byla na 4CD a na oficjalnej stronie jest na 3CD...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...