kocurek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 jako że nie mogę uzyskać fsb 200 (wysoki zegar,napięcie,temperatura) wymyśliłem żeby zmienić mu mnożnik za pomocą drut moda na np 11 znalazłem taki interaktywny schemat na http://ocinside.de/index_d.html ale nie znam niemieckiego i za bardzo nie wiem jak do tego podejść, ktoś już korzystał z takiego schematu? ustawia się tam napięcie mnożnik i magistrale a ja chciałbym tylko mnożnik niechce się bawić w mostkowanie bo procek na gwarancji i w ogóle zbyt precyzyjna robota :) proszę o fachową pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Ta strone mozna obejrzec tez po angielsku. ... Po drugie zeby zmieniac mnoznik trzeba zrobic tego moda... Po trzecie, ktos napisal ze wystarczy jeden drucik w socket... pamietam tylko mniej wiecej gdzie to bylo, wiec nie bede swoimi rysunkami wprowadzal w blad. Po czwarte to w tym schemacie na stronie ustawiasz tyko mnoznik i masz tylko polaczenia odpowiedzialne za mnoznik, ale widac dla niektorych to za trudne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Czy ktoś już z tego korzystał? pytanie :] to najlepszy schemat do drutmoda :) Instrukcja obsługi: 1) wybierz oberseite socket (widok socketu na płycie) oraz resztę parametrów (np. mnożnik) 2) zapisz lub wydrukuj 3) przygotuj 8-10mm druckiki i wygnij je w podkowę 4) zgodnie ze schematem umieść ww w sockecie Należy tylko pamiętać, że jesli proc ma zablokowany mnożnik to drutmod nie zadziała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Może tak będzie łatwiej? http://ocinside.de/index_e.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Czy ktoś już z tego korzystał? pytanie :] to najlepszy schemat do drutmoda :) Instrukcja obsługi: 1) wybierz oberseite socket (widok socketu na płycie) oraz resztę parametrów (np. mnożnik) 2) zapisz lub wydrukuj 3) przygotuj 8-10mm druckiki i wygnij je w podkowę 4) zgodnie ze schematem umieść ww w sockecie Należy tylko pamiętać, że jesli proc ma zablokowany mnożnik to drutmod nie zadziała. 1419935[/snapback] właśnie dlatego chciałem zrobić moda, że mam zablokowany mnożnik no to duupa blada dziwne..... przed chwilą sprawdziłem - mam RIUGA0312EPMW - nie powinien być odblokowany??? Edytowane 1 Maja 2005 przez kocurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghaez Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 ale chwileczkę... przecież jak się chce odblokować mnożnik, to znaczy, że jest on zablokowany... czy tylko ja uważam, że to co tu zostało napisane, jest nielogiczne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deex Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 ja tam sie nie bawilem w wyginanie drucikow.... bo trzesla mi sie reka ale wzielem lutownice .... wykrecilem plyte glowna i lutowalem :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghaez Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 a jakiego masz proca? bo ja mam athlona bartona xp 2600+ i po całodziennym przetrząsaniu sieci stwierdzam, że ten "król overclockingu" jest niepodkręcalny :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...