boss Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Ponizej zamieszczam krotka animacje z programu monitorujacego plyte (pelen loop trwa 20 sek). Dane odswierzane sa co 1s, taka tez zapodalem predkosc animacji. Moglibyscie sie wypowiedziec, dlaczego tak wszystko obrzydliwie skacze (najbardziej to mnie dziwia wahania temp proca :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 pomiaru napięć należy dokonywać wyłącznie i tylko miernikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A w BIOSie tez tak napiecia skacza? Bo dla mnie to nie normalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A jaki masz zasilacz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A jaki masz zasilacz ?? Codegen 300W :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 No i wszystko jasne "Codegen" wymienisz zasilacz i bedzie lepiej. Było juz o tych zasilaczach na forum to se poczytaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Do czego sa napiecia -5V i -12V? bo mam jakies b.dziwne : -5V = -1.6V 8O -12 = -10.2V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Do czego sa napiecia -5V i -12V? bo mam jakies b.dziwne : -5V = -1.6V 8O -12 = -10.2V Faktycznie zdeko dziwnie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 No i wszystko jasne "Codegen" wymienisz zasilacz i bedzie lepiej. Było juz o tych zasilaczach na forum to se poczytaj. Wiem jak jest z tymi zasiłkami: pytanie, czy u innych tez tak wszystko sie buja?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 to u mnie jest tak: +5Vsb 4.910Volt +12V 12.800V-13.120V +5V 4.780V-4.810V +3.3V 3.210V-3.230V Vcore 1.880V-1.870V Własnie w takich przedziałach mi skacze.....i nie wiem czy to jest dobrze czy nie...Wiec byłbym wdzieczny za odpowiedz!!!!!!!!!!!!! Z góry dzięki Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 to u mnie jest tak: +5Vsb 4.910Volt +12V 12.800V-13.120V +5V 4.780V-4.810V +3.3V 3.210V-3.230V Vcore 1.880V-1.870V Własnie w takich przedziałach mi skacze.....i nie wiem czy to jest dobrze czy nie...Wiec byłbym wdzieczny za odpowiedz!!!!!!!!!!!!! Z góry dzięki Szacuneczek Mam bardzo podobne z wyjątkiem +12, no i Vcore. System chodzi stabilnie i bezproblemowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mnie też skacze: Vcore - 1.76-1.744V 3.3V - 3.2-3.216V 5V i 12V prawie się nie zmianiają. Te zmieniające się temperatury są dziwne, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Radziłbym spróbowac z innym zasilaczem, jeśli jest taka możliwość. Te skoki mogą być też wynikiem uszkodzenia czujnika, czy czegoś w tym rodzaju, bo jakkolwiek skoki napięcia można uznać za normalne, to skoki temperatury już nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Mnie też skacze: Vcore - 1.76-1.744V 3.3V - 3.2-3.216V 5V i 12V prawie się nie zmianiają. Te zmieniające się temperatury są dziwne, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Radziłbym spróbowac z innym zasilaczem, jeśli jest taka możliwość. Te skoki mogą być też wynikiem uszkodzenia czujnika, czy czegoś w tym rodzaju, bo jakkolwiek skoki napięcia można uznać za normalne, to skoki temperatury już nie. Mnie tez to zdziwilo, bo wczesniej z ta temp. tak smiesznie nie mialem - ale jescze przyjze sie temu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 czyli mówicie ze taki nieduze skoki ja u mnie i bossa i innych(napięć) to nomalna sprawa i nie ma czym sie przejmowac??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Trudno powiedzieć, czy to normalne, czy nie, bo w niektórych płytach się to pojawia, a w niektórych nie. U mnie takie wachania pojawiły się przy nowej mobo, ale podobno, to nic dziwnego, bo podobno czujnik jest dokładniejszy i pokazuje wszystkie wachania. Ale to również może być wina zasilacza, a wtedy jest gorzej. można to sprawdzic uruchamiając kompa bez kart PCI, dysku i HDD sprawdzić wachania w Biosie. Wachania temperatury takie jak u bossa są czymś dziwnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 A moze mi ktos powiedziec czemu od jakiegos czasu mam coraz nizsze napiecia ?? 5V mialem przewaznie 4,83 to teraz spada do 4,48.. z innymi jest podobnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 aha, zasilka 300W - megbajta chyba.. przynajmniej tak w sklepie mowili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...