Skocz do zawartości
boss

Hustawka napiec :P

Rekomendowane odpowiedzi

Ponizej zamieszczam krotka animacje z programu monitorujacego plyte (pelen loop trwa 20 sek). Dane odswierzane sa co 1s, taka tez zapodalem predkosc animacji.

Moglibyscie sie wypowiedziec, dlaczego tak wszystko obrzydliwie skacze (najbardziej to mnie dziwia wahania temp proca :? )

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wszystko jasne "Codegen" wymienisz zasilacz i bedzie lepiej. Było juz o tych zasilaczach na forum to se poczytaj.

Wiem jak jest z tymi zasiłkami: pytanie, czy u innych tez tak wszystko sie buja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to u mnie jest tak:

+5Vsb 4.910Volt

+12V 12.800V-13.120V

+5V 4.780V-4.810V

+3.3V 3.210V-3.230V

Vcore 1.880V-1.870V

Własnie w takich przedziałach mi skacze.....i nie wiem czy to jest dobrze czy nie...Wiec byłbym wdzieczny za odpowiedz!!!!!!!!!!!!!

Z góry dzięki

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to u mnie jest tak:

+5Vsb  4.910Volt

+12V    12.800V-13.120V

+5V  4.780V-4.810V

+3.3V  3.210V-3.230V

Vcore 1.880V-1.870V

Własnie w takich przedziałach mi skacze.....i nie wiem czy to jest dobrze czy nie...Wiec byłbym wdzieczny za odpowiedz!!!!!!!!!!!!!

Z góry dzięki

Szacuneczek

Mam bardzo podobne z wyjątkiem +12, no i Vcore. System chodzi stabilnie i bezproblemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też skacze:

Vcore - 1.76-1.744V

3.3V - 3.2-3.216V

5V i 12V prawie się nie zmianiają.

Te zmieniające się temperatury są dziwne, pierwszy raz spotykam się z czymś takim.

Radziłbym spróbowac z innym zasilaczem, jeśli jest taka możliwość.

Te skoki mogą być też wynikiem uszkodzenia czujnika, czy czegoś w tym rodzaju, bo jakkolwiek skoki napięcia można uznać za normalne, to skoki temperatury już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też skacze:

Vcore - 1.76-1.744V

3.3V - 3.2-3.216V

5V i 12V prawie się nie zmianiają.

Te zmieniające się temperatury są dziwne, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. 

Radziłbym spróbowac z innym zasilaczem, jeśli jest taka możliwość. 

Te skoki mogą być też wynikiem uszkodzenia czujnika, czy czegoś w tym rodzaju, bo jakkolwiek skoki napięcia można uznać za normalne, to skoki temperatury już nie.

Mnie tez to zdziwilo, bo wczesniej z ta temp. tak smiesznie nie mialem - ale jescze przyjze sie temu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć, czy to normalne, czy nie, bo w niektórych płytach się to pojawia, a w niektórych nie. U mnie takie wachania pojawiły się przy nowej mobo, ale podobno, to nic dziwnego, bo podobno czujnik jest dokładniejszy i pokazuje wszystkie wachania. Ale to również może być wina zasilacza, a wtedy jest gorzej. można to sprawdzic uruchamiając kompa bez kart PCI, dysku i HDD sprawdzić wachania w Biosie.

Wachania temperatury takie jak u bossa są czymś dziwnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...