Skocz do zawartości
Phuong

Kto Uzywa Aristo Prestige 700?,inaczej Compal Cl56

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :mellow:

prosze o wypowiedzi od osob, ktore uzywaja(uzywaly,lub mialy okazje uzywac :rolleyes: ) ten model--nie interesuja mnie inne modele ARISTO :kijem: !

Ten sam model wystepuje na calym swiecie ale pod innymi nazwami ,dlatego jestem nim zainteresowany -- firma Aristo jedynie dodala naklejke od siebie :banana: :

-compal cl56

-PowerPro M 5:6

-GamePC GPN-CEN4

-Voodoo PC Envy m:360

-iBUYPOWER Battalion 101 CL-Series

-Falcon Northwest FragBook TL

-Mwave CL56

Z gory bardzo dziekuje!

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Pytanie dość dawno, a dopiero teraz dopisuję odpowiedź. Ciekawe, czy ktoś tu jeszcze zagląda. Mam Aristo Prestige 700S. Nie wiem co Cie interesuje konkretnie: wady, zalety. Uproszczając: wad nie ma żadnych  :lol2:  same zalety  :rolleyes:  Hehe

1735636[/snapback]

heh.dzieki za odp. juz mam acera od pol roku! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

a mozesz zrobic na nim testy?

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=874

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=576

jestem ciekawy jak x600 sie sprawuje w "aristo" z takim samym co moj prockiem...jednak wolniejsza pamiecia(u mnie :( )

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez jestem posiadaczem aristo prestige 700s i muszę stwierdzić że nie ma wad. Nie chce mi się ściągać 3D marka 05, ale na 01 SE osiągam w testach domyślnych 14000-19000 w zależności od ustawienie częstotlwości taktowania na rdzeniu i pamięci karty graficznej. I nie sądze, że twój acerek jest lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez jestem posiadaczem aristo prestige 700s i muszę stwierdzić że nie ma wad. Nie chce mi się ściągać 3D marka 05, ale na 01 SE osiągam w testach domyślnych 14000-19000 w zależności od ustawienie częstotlwości taktowania na rdzeniu i pamięci karty graficznej. I nie sądze, że twój acerek jest lepszy

1737490[/snapback]

ja 14500pkt rowniez mam na x600 ze slabszym prockiem--3dmark01 jest najmniej obiektywny :wink:

hehe musiales ja max podkrecic!!--extremalnie! szkoda,ze nia ma zadnych linkow do wynikow i ustawien na nich.. ale w 19000pkt na x600 NIE UWIERZE!!

lepej sie pochwal ile wyciaga x600 bez zadnego podkrecania na nim? w 3dmark03/05

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I też tak właśnie zrobilem, podręcilem maksymalnie i mam wynik dokładnie 19081 przy ustawieniach domyślnych, screena zrobilem jak jestes taki niedowiarek, daj mi maila to ci prześle, a w 3d marku 03 i 05 pewnie wyciągnie tyle co i twój , wnik będzie bardzo zbliżny, bo standardowe taktowanie pamięci i rdzenia mam takie same jak ty. Nie musisz podkreślać że masz slabszy procek, bo ja w 3d marku 01 mam średni możnik na procku 13, co odpowiada twojemu prockowi, jak już zauważyłeś te procki mają dużo większą moc obliczeniową jak się z pozoru wydaje.

Edytowane przez cove_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w 3d marku 01 mam średni możnik na procku 13, co odpowiada twojemu prockowi,

1738559[/snapback]

Intel Pentium M Processor 760

2,00GHz, 533MHz FSB

6x

8x

9x

10x

11x

12x

14x

15x

x13 nie widze na tym procku...

podaj jakie parametry rdzenia i pamieci na x600 masz przy wyniku 19000pkt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rdzeń 550

pamięć 420, DDR 840

przy zewnętrznym chlodzeniu, bo na standardowym to bym tak nie podkręcał

1738853[/snapback]

w jaki sposob zew chlodzenie? lap musi byc z bebechami na wierzchu

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi