Skocz do zawartości
C!@zzz

C++

Rekomendowane odpowiedzi

Chce się zacząc uczyć c++, mam już ksiązke (syfonia c++ 1,2,3) ale teraz potrzebuje jakiegoś w miare prostego kompilatory czy jak się to tam nazywa. Mam jakąś bete dec++ która mi rozwala kompa (bład krytyczny tak jak w blasterze) ale mneijsza z tym: co jest najlepsze i skąd to można ściągnąć ?? aha i jak by był po Polsku nie było by źle ale jeśli jest po angielsku nie przeszkadza mi to jakoś strasznie :) w google szukałem i tyle ich tam jest że nie wiem który the best

Edytowane przez C!@zzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez sensu takie gadanie... zalezy do czego ma być ten kompilator... i nie tyle kompilator co srodowisko programistyczne...

przykładowo pod windowsa uzywam w zaleznosci od potrzeb:

1. do pisania gier z DirectX - visual C++, ewentualnie niektórzy polecają dev C++.. do nauki języka także to jest dobre...

2. aplikacjie pod windows... tu sprawdza sie najlepiej borland builder 6.0.. pisanie w czym innym jest bardzo uciążliwe

3. jesli chodzi o unixowe systemy, to tam pisze w czym popadnie i kompiluje za pomocą gcc

tak że nie można jednoznacznie powiedziec który jest najlepszy.. bo wg mnie gry sie pisze najlepiej pod visualem.. ale napisanie jakiegos okienka z paroma przyciskami to w tym srodowisku juz masakra... i niepotrzebna strata czasu na coś co borland robi 50x szybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi