mail'o Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Wszystko zaczęło się od zmiany procka - wkładam nowiutkiego Athlona XP 1700+ (w Abit'a KT7a-R) , odpalam kompa i .... zaraz na poczatku wczytywania taki oto komunikat na niebieskim ekranie : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Próbowałem już wyciągać wszystkie karty z kompa i ruszać tylko z grafiką ale to na nic. Czy ktokolwiek jest w stanie napisać co to oznacza ??? I Co mam teraz z tym fantem zrobić ??? ps. WinXP wstaje jeszcze w trybie awaryjnym ,ale nie bardzo wiem co mogę zdziałać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Prosta sprawa: reinstal WinXP (chociaż możesz pokombinować z naprawą istniejącej instalacji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Nie tak prosta jak mogło by się wydawać bo przy każdej instalacji jest to samo : IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL -> po skopiowaniu plików przy pierwszym restarcie. Win 2000 też sie nie chce zainstalować :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A próbowałeś z win98 :?: (choć to problemu nie rozwiązuje :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Po pierwsze aktualizacja biosu tego Abita. Po drugie KT7A od wersji rev. 1.2 oficjalnie wpsółpracuje z Athlonami XP - więc rozwiązania może dla Ciebie nie być (poza zmianą mobo, po zmianie procka) - Dla pewności czy problem tkwi w złej współpracy KT7A z Athlonami XP spróbuj wrócić do jakiegoś zwykłego Athlona lub Durona poniżej 950MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Tak próbowałem w win 98 - i jest ( jak na win98se oczywiście) wszystko w najlepszym porządku tzn żadnych błędów i mało zwisów a np sandra nie wykrywa żadnych błędów. Co do próby innego proca to z tym mam problem bo nie mam skąd go wziąć więc na razie to odpada. Wiem o patchu microsoftu na ten błąd ale trzeba winXP mieć już zainstalowany - a ja jak się zirytowałem to wszystko wyformatowałem z dysku ( żeby zainstalować drugi raz ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 tu pewnie jest wytłumaczenie twoich problemoof: http://msdn.microsoft.com/library/default....2kmsgs/6077.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 wersje 1.3 abitow wspolpracuja z athlonami XP wg ABITA oczywiscie na starszych ver 1.0 1.1 1.2 upgrade biosu nie zawsze wszystko rozwiazuje chociaz niektorym na starszych wersjach plyty xp dzialaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 U mnie te komunikaty występują gdy dam pamięć na CL 2 ( obojętnie jaką) ale tylko przy pierwszym uruchomieniu kompa ( np. po długim okresie wyłączenia) i też nie wiem co za to odpowiada. Płyta jak w configu. I dodam że pojawiać się to zaczęło jak wsadziłem 1800 XP zamiast Thunderbirda 1400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 U mnie te komunikaty występują gdy dam pamięć na CL 2 ( obojętnie jaką) ale tylko przy pierwszym uruchomieniu kompa ( np. po długim okresie wyłączenia) i też nie wiem co za to odpowiada. Płyta jak w configu. I dodam że pojawiać się to zaczęło jak wsadziłem 1800 XP zamiast Thunderbirda 1400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...