FireBoy Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Witam!!! dostalem taki oto zestawik jako nagrode (bo sam bym takiego nie kupil, ale jak juz jest...) : jest to zestaw Fujitsu Siemens Klasa procesora: Intel Pentium 4 - Prędkość procesora: 3 GHz - Pojemność pamięci podręcznej: ! MB - Częstotliwość taktowania procesora: 800 MHz Zainstalowana pamięć: 512 MB - Rodzaj pamięci: DDR 400 Chipset płyty głównej: Intel 865G Karta graficzna zintegrowana: Intel® 82915G/GV/910GL Express Chipset Family; - Zainstalowana pamięć wideo: 128 MB - przydzielana dynamicznie Liczba gniazd PCI Expres: 1 szt. - Szybkość magistrali : 16x; sprzet bylby calkiem niezly gdyby nie zintegrowana karta... teraz mam dwa pytanka: 1. czy mozna taka karte w jakis sposob podkrecic, jeleli tak to jak. 2. jaka karte wybrac na PCI Express tak zeby byla w miare tania i dobra;) z gory dzieki za pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 zalezy w co grasz .... i czy w ogole masz zamiar grac .... takiej karty wbudowanej to nie wiem czy podkrecisz ale nawet gdybys mogl to nie radze :] co do grafy na pci-e to od gf6600 w gore alebo 6200@6600 cena ok 500zl ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 a to nie laptop jest ? nie wiem tak jakos Fujitsu mi sie kojarzy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireBoy Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 nie to nie jest laptop... ja tez myslalem ze fujitsu tylko laptopy robi a tu niespodzianka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutuseq Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 jezeli chodzi o karty graficzne na PCI, to mozna kupic za ok 500 zł GF 6600 gigabyta z pasywnym chlodzeniem, albo doplacasz 200 zł i masz 6600GT gigabyta. A z produktow ATI to sobie racze odpuscic. Jedyny mozliwy to jest X700, ktory kosztuje tyle, co 6600GT. Dlatego najleprzym wyborem bylaby 6600non-gt, 6600GT gigabyta, albo 6600GT sparkle'a. poczytaj sobie tez troche tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=130646 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Identyczne stacje robocze są u mnie w pracy :D Co ciekawe na tej zintegrowanej grafie gramy czasem w coś - ostatnio w GTA VC - powiem, że nawet nieźle chodzi i wygląda :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireBoy Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 co do gierek to ja odpalilem sobie na nim ostatnio SWAT'a 4 i chodzi. Na poczatku pokazuje ze nie wspiera czegos tam grafika ale mozna uruchomic i chodzi plynnie przy 1024x768. sprawdzalem u kumpla ktory ma radeona 9550 to jest niewiele lepiej... a VICE CITY i NFSU2 tez dzialaja, co prawda przy tej drugiej detale trzeba troche zmniejszyc zeby sie nie cielo ale jest spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutuseq Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ja teraz jade na kompie HP z zintegrowana karta intela, i powiem ze wszystko ładnie dziala. Swat 4 wywalal jakies komunikaty, ale dziala, i ogolem wszystko dziala. w 3dmarku 2003 mialem 1400 punktow. :D Jezeli nie potrzebujesz grac w inne gierki niz vice city albo bf1942, to niepotrzeny jest zakup nowej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireBoy Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 w 3dmarku 2001 mialem 5507 a w 3dmarku 2003 1514 pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...