Skocz do zawartości
DeeJayWaski

Geil 1024 (2x512) Cl 2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestem zielony jesli chodzi o RAM! Czytalem FAQ o podkrecaniu pamięci i nie znalazlem tego czego szukalem! Mam jak w temacie 2x512 GeiL PC 3200 - pracują w trybie DUAL! Poczytalem tematy o wynikach w Aida 32 i widze ze moje kostki cos slabo chodza!

Odczyt:2683

Zapis:1082

Czas:106,6

Mam fsb 205 i synchronicznie ustawione ramy! Jak mam zmienic wartosci w biosie zeby dalo przyrost wydajnosci!? A moje obecne ustawienia timingow to:

2.5

4

4

7

PS. Jesli kogos drazni moja nie wiedza to prosze o nie komentowanie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biosie nacisnij ctrl+f1 i pojawia sie dodatkowe opcje , miedzy innymi ustawienia timingow , ustaw 2-3-3-6 , jesli nie bedzie stabilne daj 2.5-3-3-6

1420521[/snapback]

Dziex VerB! Zaraz sprubóje i zdam relacje :D

EDIT:Na ustawieniach 2-3-3-6 nie wlaczyl nie monitor!!! A na 2,5-3-3-6 dziala normalnie! Mozna cos wiecej wycisnac z tych pamieci?!

Edytowane przez DeeJayWaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DeeJayWaski

Na tych geilach nie zjedziesz ponizej CL 2,5 pracujacych na 200Mhz :mur: Najlepsze timingi jakie mozesz na nich ustawic to 2,5-3-3-6, 2,5-3-3-7 lub 2,5-3-3-9 Potestuj sobie i wybierz najlepsze timingi (tylko zmiana ostaniej wartosci niewiele daje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DeeJayWaski

Na tych geilach nie zjedziesz ponizej CL 2,5 pracujacych na 200Mhz :mur:  Najlepsze timingi jakie mozesz na nich ustawic to 2,5-3-3-6, 2,5-3-3-7 lub 2,5-3-3-9 Potestuj sobie i wybierz najlepsze timingi (tylko zmiana ostaniej wartosci niewiele daje)

1420678[/snapback]

Zeby pracowaly na wiecej niz 200Mhz musze pewnie dac wyzej fsb?! Przestawilem na 2,5-3-3-6 i dziala bez zarzutu ale moze jest szansa na wiecej... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi te pamieci szly synchro z procem na 215MHz z timingami 2,5-3-3-9. Na 220Mhz musialem juz dac CL3. Ogolnie na tych pamieciach nie da sie zejsc ponizej timingow rekomendowanych przez producenta (By SPD) :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi