trutututu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 pytanie glownie do osob ktore nie mialy radiatorow na ram " w zestawie " otoz niedawno dowiedzialem sie ze moje kingmaxy sie grzeja co uniemozliwia prace nawet na std ustawieniach ! nie wiem czy to podlega wymianie na gwarancji ale chcialem sprobowac je chlodzic jakos ale tak zeby nie uszkodzic plomb i tak zeby jednoczesnie te plomby nie przeszkadzaly w chlodzniu... pomozecie ? uzywalem szukajki wiec prosze mnie nie odsylac w diably ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Nie wiem czy taka kość ramu moze sie zepsuc inaczej niz mechanicznie, a wtedy ci gwarancji i tak nie uznają. Chyba mozesz zerwac te plomby :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no wlasnie chodzi o to zeby tych plomb nie zrywac :) uah ludzie czy nikt nie chlodzi ramu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Jezeli masz plomby i zalezy Ci na gwarancji to zrezygnuj IMO z radiatorów... Możesz spróbować AC takie jak to: LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no tutaj zasada mocowania jest ta sama co przy radiatorach ale i tak to juz predzej.... tylko czy dostane cos takiego we wrocku... o ile sie nie myle kupiles to cudo ? mozesz mi powiedziec jak sie sprawuje itd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Edytuj posty bo ci sie doczepią :) W takim czyms tez masz radiatory, ktorych mozliwosci bedzie zanizac plomba. IMHO powinienes sie nie przejmowac i ją zdjąć. Po 1, co moze stac sie z ramami? Jesli je zlamiesz, pękniesz, spalisz to i tak nie uznają ci gwary. Jak zalozysz na nie chlodzenie to pewnie tez beda probowali znalesc wymowke ze cos zmodyfikowales i gwarancja odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 o ile sie nie myle kupiles to cudo ? mozesz mi powiedziec jak sie sprawuje itd ? 1421674[/snapback] Tak kupiłem - ale narazie lezy nieuzyte na szafce.. ;] Czeka za nowym mobo.. Mozesz napisac do KGB z tego forum - również kupił i zapewne juz uzył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Co do plomby to owszem przydaje sie... Zakładając radiator można po prostu zrobić zware i po kostce. Moja jutro jedzie do serwisu bo miała wady wrodzone i sypie błędami :? Ale kit z nią... Szkoda tylko bo była na kostkach mteca :cry: Jeśli z kostkami wszystko spoko to możesz sie pokusić o zdjęcie plomb i założenie radiatorów. Ale możesz też przewietrzyć bude... Mówiąc że pamieci są ciepłe masz na myśli sprawdzenie organoleptyczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Ja na twoij miejscu bym zapewnił im przewiew, a mianiwicie jakis wiatrak ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury by na nie dmuchał. I napewno duuzo temp. spadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) moj problem z tymi pamieciami wyglada tak : na 333 i niezlych timingach jest ok - pamieci sa cieple na 400 i przydupiastych timingach sypie bledami tak po 20 - 30 min testu jak sie rozgrzeja tak ze nie mozna palca utrzymac jak dalem na 400 i jednoczesnie przystawilem dwie 80 - ilosc bledow spadla o polowe ale nadal sypie - stad pomysl zeby kupic radiatory i nimi chlodzic ram mysle ze to kwestia przegrzania bo kosci twinmosa ktore sie ledwo nagrzewaja chodza juz poprawnie - wiec to nie plyta glowna moje kingmaxy chodza dobrze przy 333 wiec to nie jest raczej uszkodzenie kosci - chyba ze sie myle niech mnie ktos wyprowadzi z bledu jesli sie juz spotkal z czyms takim - jesli tak - i jest to podstawa do reklamowania kosci to zobaczymy bo juz jedna kosc kingmaxa z tymi samymi objawami zanioslem do serwisu.....zeby bylo smieszniej jest to kosc na innym laminacie wiec nie jest to kwestia trefnej serii tylko takiej dziwnej przypadlosci kosci tej marki ;) ale mi sie kosci narobilo w tym poscie :P Edytowane 1 Maja 2005 przez trutututu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 a co to std ? :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 standart = std :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...