Skocz do zawartości
trutututu

Chlodzenie Ramu.....

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie glownie do osob ktore nie mialy radiatorow na ram " w zestawie "

otoz niedawno dowiedzialem sie ze moje kingmaxy sie grzeja co uniemozliwia prace nawet na std ustawieniach ! nie wiem czy to podlega wymianie na gwarancji ale chcialem sprobowac je chlodzic jakos ale tak zeby nie uszkodzic plomb i tak zeby jednoczesnie te plomby nie przeszkadzaly w chlodzniu...

pomozecie ? uzywalem szukajki wiec prosze mnie nie odsylac w diably ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytuj posty bo ci sie doczepią :)

W takim czyms tez masz radiatory, ktorych mozliwosci bedzie zanizac plomba. IMHO powinienes sie nie przejmowac i ją zdjąć. Po 1, co moze stac sie z ramami? Jesli je zlamiesz, pękniesz, spalisz to i tak nie uznają ci gwary. Jak zalozysz na nie chlodzenie to pewnie tez beda probowali znalesc wymowke ze cos zmodyfikowales i gwarancja odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile sie nie myle kupiles to cudo ? mozesz mi powiedziec jak sie sprawuje itd ?

1421674[/snapback]

Tak kupiłem - ale narazie lezy nieuzyte na szafce.. ;]

Czeka za nowym mobo..

Mozesz napisac do KGB z tego forum - również kupił i zapewne juz uzył...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do plomby to owszem przydaje sie... Zakładając radiator można po prostu zrobić zware i po kostce. Moja jutro jedzie do serwisu bo miała wady wrodzone i sypie błędami :? Ale kit z nią... Szkoda tylko bo była na kostkach mteca :cry: Jeśli z kostkami wszystko spoko to możesz sie pokusić o zdjęcie plomb i założenie radiatorów. Ale możesz też przewietrzyć bude... Mówiąc że pamieci są ciepłe masz na myśli sprawdzenie organoleptyczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj problem z tymi pamieciami wyglada tak :

na 333 i niezlych timingach jest ok - pamieci sa cieple

na 400 i przydupiastych timingach sypie bledami tak po 20 - 30 min testu jak sie rozgrzeja tak ze nie mozna palca utrzymac

jak dalem na 400 i jednoczesnie przystawilem dwie 80 - ilosc bledow spadla o polowe ale nadal sypie - stad pomysl zeby kupic radiatory i nimi chlodzic ram

mysle ze to kwestia przegrzania bo kosci twinmosa ktore sie ledwo nagrzewaja chodza juz poprawnie - wiec to nie plyta glowna

moje kingmaxy chodza dobrze przy 333 wiec to nie jest raczej uszkodzenie kosci - chyba ze sie myle niech mnie ktos wyprowadzi z bledu jesli sie juz spotkal z czyms takim - jesli tak - i jest to podstawa do reklamowania kosci to zobaczymy bo juz jedna kosc kingmaxa z tymi samymi objawami zanioslem do serwisu.....zeby bylo smieszniej jest to kosc na innym laminacie wiec nie jest to kwestia trefnej serii tylko takiej dziwnej przypadlosci kosci tej marki ;)

ale mi sie kosci narobilo w tym poscie :P

Edytowane przez trutututu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi