Skocz do zawartości
YoGi2

Athlon64 2800 - 64*c W Stresie...

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzet:

Athlon64 2800+ (Socket 754)

Gigabyte GA-K8NS

Pentagram FREEZONE QC-80cu

Standardowo (jeszcze miesiac temu) mialem temerature w granicach 35-45*C w zaleznosci co robilem (w stresie max 50*C)

az tu nagle hop - napiecie +5V skacze jak szalone ( 1.9 - 5.4V), komp sie wylacza jak gram w HL2, temepratura na rdzeniu przekracza momentami 65*C

puscilem proca na 1.4V i zyskalem -3*C w bezruchu

Jestem prawie przekonany iz jest to wina zasilacza (a teraz smiech na sali bo mam obudowe Tracer'a :P TRO-848 ze standardowym zasilaczem) - tak mi powiedziano :P - jednak nie chce go wymieniac atm, jakos dzialal dobrze a teraz nie dziala :/

jakies rady?!

- zmienilem paste

- przeczyscilem cooler (ogolnie przeczyscilem all)

Faktem jest jednak iz cooler slizga sie na procki nieznacznie - ale tak bylo od poczatku - przykrecony na maxa.

Edytowane przez YoGi2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Przemq

Jak masz włączonego kompa, to sprawdz "na paluszek", czy radiator jest ciepły ( jak nie to coś schrzaniłeś ), badzo możliwe jest że zasilacz się kończy i niedługo stanie w ładnych, duzych płomieniach jak to robią niezastapione Codegeny i Megabajty ;) .

EDIT: 99tomcat ale się wygłupiłem :oops: :lol: :lol:

Edytowane przez Przemq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukruszony rdzeń na procu od s754? boosze :mur:

Jest kilku zapaleńców co blache zdarli ale w tym wypadku w to wątpie.

Jak dla mnie zasika i tyle.. Zasiłka pewnie pracowała na skraju możliwości i sie po prostu nadwyrężyła. Pożycz od kogoś normalny zasilacz-jak pomoże to biegiem do sklepu bo nie tylko zasiłka może ducha wyzionąc.. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi