YoGi2 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Sprzet: Athlon64 2800+ (Socket 754) Gigabyte GA-K8NS Pentagram FREEZONE QC-80cu Standardowo (jeszcze miesiac temu) mialem temerature w granicach 35-45*C w zaleznosci co robilem (w stresie max 50*C) az tu nagle hop - napiecie +5V skacze jak szalone ( 1.9 - 5.4V), komp sie wylacza jak gram w HL2, temepratura na rdzeniu przekracza momentami 65*C puscilem proca na 1.4V i zyskalem -3*C w bezruchu Jestem prawie przekonany iz jest to wina zasilacza (a teraz smiech na sali bo mam obudowe Tracer'a :P TRO-848 ze standardowym zasilaczem) - tak mi powiedziano :P - jednak nie chce go wymieniac atm, jakos dzialal dobrze a teraz nie dziala :/ jakies rady?! - zmienilem paste - przeczyscilem cooler (ogolnie przeczyscilem all) Faktem jest jednak iz cooler slizga sie na procki nieznacznie - ale tak bylo od poczatku - przykrecony na maxa. Edytowane 1 Maja 2005 przez YoGi2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Jak masz włączonego kompa, to sprawdz "na paluszek", czy radiator jest ciepły ( jak nie to coś schrzaniłeś ), badzo możliwe jest że zasilacz się kończy i niedługo stanie w ładnych, duzych płomieniach jak to robią niezastapione Codegeny i Megabajty ;) . EDIT: 99tomcat ale się wygłupiłem :oops: :lol: :lol: Edytowane 1 Maja 2005 przez Przemq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Ukruszony rdzeń na procu od s754? boosze :mur: Jest kilku zapaleńców co blache zdarli ale w tym wypadku w to wątpie. Jak dla mnie zasika i tyle.. Zasiłka pewnie pracowała na skraju możliwości i sie po prostu nadwyrężyła. Pożycz od kogoś normalny zasilacz-jak pomoże to biegiem do sklepu bo nie tylko zasiłka może ducha wyzionąc.. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoGi2 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 hmmm to szybko jakos ten skraj mozliwosci nastapil :P bo bude kupilem jakos w grudniu ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Proponuję Chiefteca 410 W... Też miałem bude Tracera i ten zasilacz w niej był do bani (miałem 350 W), źle trzymał napięcia, buczał jak głupi, nawet po czyszczeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...