bart Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 po 2 butelkach wina (Tak czuje sie kiepsko) zaczytalem sie w newsach o tym zamknieciu fabryki na wegrzech imb'a tej od dyskow or sumthin panowie od IBM mozecie zmienic firme dysku po 2 zwrocie z tytulu rekojmi dostajecie kase z powrotem i mozecie sobie z nia zrobic co chcecie cytuje: blah blah blah Wobec powyzszego, na podstawie przepisow o rekojmi odstepuje od umowy sprzedazy (art 560 paragraf 1 kodeksu cywilnego). [/cytat;)] na mocy tego sprzedawca ma prawo natychmiast albo w przeciagu 14 dni wymienic sprzet - jesli nie, kasa z powrotem (KODEKS CYWILNY) jesli tak - czekacie az wam sie skopci 2-gi raz dysk ibm'a by hungary w tym przypadku i za pomoca tego samego artykulu i paragrafu odzyskujecie swoje ciezko zarobione pieniadze rozpisze to bom spity wada odstapienie od umowy albo zwrot kasy albo w przeciagu 14 dni wymiana/naprawa wszystko okej znow wada zwrot kasy i nie ma innej mozliwosci kurde, do dziela zamiast smecic ze wam ibiemiaki padaja przypominam ze to tylko tyczy sie korzystania z rekojmi a nie z gwarancji tak jak wy!!! rekojmia rox! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Rekojmia obowiazuje kazdego sprzedawce przez 1 rok od daty zakupu. Jezeli dobrze to rozumiem to jezeli dysk jest na gwarancji przez 3 lata a w pierwszym roku ci sie popsuje 2 razy to mozesz powolac sie na ten kodeks i ci kaske zwroca?? :) Jezeli zle rozumuje to niech mi ktos to wytlumaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 tylko jeszcze trzeba wade zrobic i koniecznie na pismie to zglaszac bo sklepy sobie zawsze to przetlumaczaja na gwarancje a jak nie chce to wtedy napisac do kolesia zajmujacegos ie lamaniem praw konsumenta ja tak zrobilem jak mialem problem, z pamiecal qrde po interwenji kolesia z olsztyna w ciagu 20h pamiec byla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Rekojmia obowiazuje kazdego sprzedawce przez 1 rok od daty zakupu. Jezeli dobrze to rozumiem to jezeli dysk jest na gwarancji przez 3 lata a w pierwszym roku ci sie popsuje 2 razy to mozesz powolac sie na ten kodeks i ci kaske zwroca?? :) Jezeli zle rozumuje to niech mi ktos to wytlumaczy.Ze zwrotem kasy to nie pamiętam po ilu zepsuciach... A rękojmia tak gwoli uściślenia trwa przynajmniej rok, ale może zostać wydłużona. Naturalnie towar uszkodzony też jej podlega, tylko nie ze względu na tąwadęktóra spowodowała obniżenie ceny. Kiedyś już to wyjaśniałem ale się powtórzę: kupujesz buty z rozklejającą siępodeszw, dzięki czemu masz je za pół ceny. Po paru miesiącach odpadł język (szwy puściły) i MASZ wtedy prawo skorzystać z rękojmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...