Kepons Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Witam! :) Chce wam zaprezentować moje pierwsze wc. Nie jest to nic specjalnego, ale mnie cieszy i co najważniejsze działa. Zreszta mysle że 46*c w stresie przy 12x220@2,06v jest dobrym wynikiem. :) Ponizej foty: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Schroud wymagany. Bałagan w budzie jak nie wiem co :) Wymaga dopracowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 przydal by sie porzadek w kablach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Taaa jak zwykle poszło o bałagan w kablach... jak nie ma się o co czepiać! ale podzielam opinie - shroud wskazany ;) ale czas jeszcze jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 To co standardowe to juz zostalo powiedzane ;) "potrzebny shroud i balagan w kablach" :) Standardowe, ale tez wazne! A moim zdaniem to moglbys jakos lepiej ustawic ta nagrzewnice. Najlepiej poziomo, tylko zeby byl jakis przeswit miedzy podlozem a nagrzewnica. I tak zebys nie musial miec takich dlugich wezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Podwieź kiedyś kompa do mnie to coś z tym zrobimy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Podwieź kiedyś kompa do mnie to coś z tym zrobimy :] 1421455[/snapback] modder Kwiecień sie odezwał :) no ofens;] kable pospinałem,shroud będzie jak sprzedam sp97 i kupie drugą 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 No nie wiem czy ci na poldka 2x120mm wejdzie. Miałem takiego i 2x92mm było idealne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 /update rev 1.1 :D 1.kable troche pospinałem :) 2. dałem poldka na top, jest przykrecony więc nie spadnie, mozna nawet kompa przewozić :D mysle, ze jest lepiej niez poprzednio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_sowa Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 no bardzo fajne wc Kepons :D jeszcze lepiej wyglada w real :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Patrzcie następny cffaniak z Sandomierza :D :D Okno w budzie ROXX :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Patrzcie następny cffaniak z Sandomierza :D :D Okno w budzie ROXX :P 1424499[/snapback] :D ta namnozylo sie ich tutaj :-P okno to chyba standardowe ? co to za weze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Kepons pozdro z Tarnobrzega ;) orass fajne wc takie czyste masz weze a moje takie brudne czas zrobic wiosenne porzadki w wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 1. Według mnie, to WC zrobione z pośpiechem i bez głębszego zastanowienia :| 2. Nagrzewnica na 'dachu' hmm...mobine to to chyba jednak nie jest. Poza tym, zrób coś może z tymi wężami, które idą do nagrzewki; jakieś kolanka czy coś, bo odstają od budy i nie dodają kompowi uroku. 3. jeżeli wiatraki dmuchają na nagrzewkę, to podnieś ją trochę, bo chyba nie za bardzo mają skąd ssać chłodne powietrze. jeżeli ciągną poprzez nagrzewke, to wszystko odbija się od budy i jest chyba jeszcze gorzej :/ 4. myślę, że sporo pracy jeszcze przed Tobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Właściwie nigdy nie rozumiałem o co wszystkim chodzi z tą mobilnością. Skoro gość robi WC tak, że widać że nie ruszy kompa na odległość 10cm to znaczy, że mu to lata i powiewa. Ale od razu wszyscy się czepiają że brak mobilności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Też się kiedyś tego czepiałem a teraz to mi to wisi. Ilu z was przenosi gdzieś swoje kompy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ja, czasem jest to z pokoju do pokoju, innym razem wożenie sie na lanpaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 '' [...] 2. dałem poldka na top, jest przykrecony więc nie spadnie, mozna nawet kompa przewozić '' ...ja tylko ustosunkowałem się do wypowiedzi twórcy pzedstawionego w tym topicu WC :? ...dlatego wspomniałem o mobilności. poza tym wg mnie WC nie musi oznaczać niemobilnego kompa. wielu z nas wozi kompa między mieszkaniami, lub chociażby z akademika do chaty w wakacje B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ->sector : okno to sam robiłem :-P ->robocat : powitać Tarnobrzeg :D ->kedzil : 1. tak? a czym się to objawia? 2. jak juz pisałem poldek jest przykrecony!! co do węzy to po co dodawaćkolejne potencjalne miejsca wycieku? 3.wiatraki dmuchają na nagrzewe i mają ok 2,5cm luzu więc ok 4.to jest rev 1.1 i jako pierwsze wc daje mi satysfakcję, nie kryje, ze mogłoby być lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ->kedzil : 1. tak? a czym się to objawia? 1426536[/snapback] ...wszystko wydaje mi się chaotyczne niestety, dlatego sprawia wrażenie nieprzemyślanego. ...jeżeli nagrzewnica ma pozostać na dachu, to można założyć ją odwrotnie (tj. króćce od frontu) i puścić węże przez dziury w suficie do proca i rezu. znikną te łuki z tyłu kompa, poza tym skrócisz węże i odległości pomiędzy elementami WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ->sector : okno to sam robiłem :-P ->robocat : powitać Tarnobrzeg :D ->kedzil : 1. tak? a czym się to objawia? 2. jak juz pisałem poldek jest przykrecony!! co do węzy to po co dodawaćkolejne potencjalne miejsca wycieku? 3.wiatraki dmuchają na nagrzewe i mają ok 2,5cm luzu więc ok 4.to jest rev 1.1 i jako pierwsze wc daje mi satysfakcję, nie kryje, ze mogłoby być lepiej 1426536[/snapback] weze weze co to za weze !!! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 niemozesz dać dysk w kieszeń od cdormu?? jakoś przejściówke i odrazy ładniej wygląda z wc to byś dał jakieś kolanka bo strasznie dużo wężu się ciągnie za budo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ->robocat: węze gutasym made in germany <lol>, fajne bo przeźroczyste ->quarantino : dysk chyba tam poleci, z kolankami to pomysle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Kepons mógłbyś dać foty rev. 1.1 wew. budy? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Kepons mógłbyś dać foty rev. 1.1 wew. budy? POzdr. 1427055[/snapback] mówisz - masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 kable upchniete tak, zeby bylo cool jak patzrzysz zboku do kompa, i ma okno zalozone, a jak blizej podejść i oczkami jakos w rog spojrzeć to rozczarowanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 kable upchniete tak, zeby bylo cool jak patzrzysz zboku do kompa, i ma okno zalozone, a jak blizej podejść i oczkami jakos w rog spojrzeć to rozczarowanie :P 1429918[/snapback] ciezko jest upchnac te kable, gdzies muszą byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...