alcapone Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 witam. mam sprzet jak w temacie: glownie mi chodzi o napedy i karte graf. z napedow mam: czytnik dvd LG, nagrywarke DVD NECa, dysk SATA seagate 160gb karta graf. to gf6600 gt na agp. duzo czytalem i jedni mowili, ze do takiej karty jak moja wystarcza 360W, jedni mowia ze jednak lepiej 420W. ale pytanie: kto ma ile urzadzen dodatkowych? ja bym chcial miec podlaczony czytnik dvd i nagrywarke - narazie mam tylko sama nagrywarke. myslalem nad wymiana jednak tego zasilacza (stary daje w rozliczeniu) na taki: Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W badz tez: Tagan 380W - PFC. mysle, ze jednak warto no nie? wydalem juz tyle pieniedzy na komp. i chce miec pewnosc, ze nic mi nie siadze....(po ostatnich peryferiach z karta graf. nie chce miec juz zadnych innych niespodzianek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 mysle dokladnie nad tym samym + rozwazam jeszcze ENERMAX 465P-VE za 209 allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 weź tagana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 jol jol to samo mowie, TAGANIK the BEST :lol: B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ale ja chce 400W w okolicach 200 zl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 W ekonomii nie ma nic za darmo, ta kjak w życiu, za moc się płaci. chyba że trafisz deltę na allegro za 99zł i przerobisz wtyczki. Porządnej 400W inaczej nie dostaniesz za 200zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) to ja juz wiem od dawna :D ale chyba wezme enermaxa... bo nie zarabiam kokosow (mam dopiero 16 lat :))a o chieftecu slyszalem rozne opinie.. a ostatsnio zalezy mi bardzo na ciszy :) p.s. ktos mi objasnie bo ja zalapac nie moge :) iletu jest wtyczek * 1 x Molex 4-pin [70cm] - Molex 4-pin [85cm] - Floppy 4-pin [100cm] * 1 x Molex 4-pin [70cm] - Molex 4-pin [85cm] - Floppy 4-pin [100cm] * 1 x Molex 4-pin [70cm] - Molex 4-pin [85cm] - Molex 4-pin [100cm] - Molex 4-pin [115cm] Edytowane 1 Maja 2005 przez kwiateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 8 molexów i 2 wtyczki na floppy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 czyli dobrze myslalem :D to moze byc ten enermax + daja przejsciowke z molexa na 2 sata :P a i przy oakzji sorry za spory offtopic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 no wlasnie co sadzicie o tym enermaxie w koncu to 465 W. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ja sie na to skusze zwlaszcza ze ma calkiem ladna linie 12V- 33A i napewno nie dziala jak suszarka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 a ja jednak wezme Tagana, ale nie 380W tylko 420W :) jak juz szalec z pieniedzmi to po calosci :D (wiem wiem, 350zl za zasilke to wcale nie tak duzo :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ehh tez bym takiego chcial ale jakos 330W mi nie lezy a musze sie zmiescic w 200 zl moze kiedys bedzie tagan :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 odswiezam stary post. zdecydowalem sie, ze jednak chce kupic zasilacz wiekszej mocy: i znowu wybralem sobie dwa modele: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=483 i taki: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15407 tego Topower wybralem dlatego, ze zobaczylem w tym topicu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=8223 ze firma ta jest polecana. jesli ktos z was mialby wybierac miedzy tymi dwoma, i mialby na duzym wzgledzie pieniadze to, ktory by jednak wybral? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 <<< mina gościa który po raz 259 odpowiada na te samo pytanie ;p pamiętajta, szukajka uwolni was od tej miny ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...