luki2 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Witam kilka dni temu kupilem to cudo wszystko jest cacy ale niepodoba mi sie temperatura. Dochodzi do 55 stopni wiec mysle ze to zdecydowanie za duzo jak na ten dysk, tym bardziej ze czytajac opinie wszyscy pisza ze jest zimny. Ogolnie jak mozecie zamieszczajcie opinie o glosnosci(mi sie wydaje ze moj jest cichy ale moze sie myle) no i oczywiscie temperaturze. Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi gdyz najwyzej pojde go wymienic lub oddac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Witam kilka dni temu kupilem to cudo wszystko jest cacy ale niepodoba mi sie temperatura. Dochodzi do 55 stopni wiec mysle ze to zdecydowanie za duzo jak na ten dysk, tym bardziej ze czytajac opinie wszyscy pisza ze jest zimny. Ogolnie jak mozecie zamieszczajcie opinie o glosnosci(mi sie wydaje ze moj jest cichy ale moze sie myle) no i oczywiscie temperaturze. Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi gdyz najwyzej pojde go wymienic lub oddac. 1420958[/snapback] chłodzisz go jakos? jak go zamocowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 chłodzisz go jakos? jak go zamocowales? 1424735[/snapback] Nie, nie chlodze go no ale bez przesady taka temperatura tym bardziej ze jeszcze raz zaznaczam to nie jest wersja SE tylko nowa RE z koncowka sd(mniejsza temp. powinna byc i takie tam) Mam stara bude codegena chyba 6008 z niebieska klapka, a zamontowalem go na dwie srobki(inaczej sie nie dalo, a nie chcialo mi sie wiercic w budzie dodatkowych dziur). Bynajmiej obudowa jest otwarta nawet jak dysk jest poza obudowa to temp spada o najwyzej 2 stopnie. Nie wiem dokladnie bo patrze tylko speedfanem a z nim roznie(inne programy nie dzialaja). Chociaz wiem ze jak obudowa dysku parzy to musi byc nawet powyzej 55 stopni. PS. Zna ktos jakis program do mierzenia temp do dyskow SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...