welyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 niedawno nabyłem 8500 tv out, dvi, 64 MB 128bit... mam problem z tv out: kabel mam na chinch, (wczesniej maiałem GF4 z takim wyjsciem), kupiłem przejściowke s-video->chinch i pupa... sprawdziłem wiec na kablu s-video i też nic.... :( czy trzeba coś specjalnie ustawiac?? obraz jest szary, nicnie widać.... Koles od ktorego wziałem przejsciowke mowil ze sa dwa rodzeje, takie ktore zamieniaja sygnał i takie ktore tego nie robia, ta niby jest taka co tego nie robi ale karta sama miale to wykryc... (chodzi o zamiane PAL na jakis inny system), tak czy inaczej zmianiałem systemy i nic.... Tak samo jest na tym kablu bez przejściówki, tym z s-video, obraz szary i nic... czy to oznacza ze mam walniety TV OUT, czy moze cos tam trzeba pokombinowac, moze jest jakies dobra narzedzie do tego...?? bede wdzieczny za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaweq Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A możesz sprawdzic czy w instrukcji jest cos na temat pal i NTSC. U mnie na x600 jest zworka (archaizm ale to nic). Jaki TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no w instrukcji nie patrzyłem... na GF4 MX 440 nie było zadnych problemow. od samego startu kompa wszystko było widac, bios, ładowanie systemu... a tu dopiero ja sie winda załaduje to sie robi szary obraz (wczesniej czarno). TV: AIWA 21' na Tronitronie... raczej wypasik jak na 21'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A w sterownikach aktywowane TV oraz wymuszenie sygnalu na TV? Ja nie mialem zadnego problemu z przeniesieniem obrazu na TV. A telewizor jakis starszy czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 TV aktywowane, wymuszenie też, zmieniałem również w sterach PALe, NTSCy i cały czas to samo, no może paski inne skakały po obrazie.... TV pół roczny, płaski kineskop, tronitron, jak pisalem, raczej porzadny sprzet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 myślełem jeszcze że może zjarany jest tv-ou ale wtedy raczej by nic nie pokazywał, a tak to coś tam miga... pomóżcie prosze bo laska mnie z łóżka wygoni jak nie bedzie można oglądać filmów na TV :( karty nie chce za bardzo zmieniać bo w sumie obraz b.ładny na monitor daje, na standardowych sterach i ustawieniach grubo ponad 8 tys. w 3dMarku01 daje więc jest ok, tyle ze ten tv-out nieszczęsny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) Jestes pewny tej przejsciowki? poczytaj na twojepc byl duzy artykuł Wojna klonów o 8500 gdzie sa dobrze opisane wyjscia TV jakie w nich sie stosowalo. Radeon8500 ma taki ukladzik ATI Rage Theater, ktory sam podaje na wyjsciu sygnal composite i nie trzeba robic go z s-video, dzieki czemu mamy lepsza jakosc niz przewaznie na przejsciowce Obejrzyj też tę stronkę Edytowane 2 Maja 2005 przez Wojtek@oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Dzięki,stronki są super, wyczerpujące info, popatrzyłem na nie z grubsza ale po dwóch dniach walki z moim sprzetem sam pewnie napisałbym takie artykuły :] Doszedłem do tego ze przejściówke do kabla composite mam złą bo nigdy nie uzyskałem na niej obrazu... Kable jeden i drugi muszą być OK ponieważ wcześniej działały. Na kablu s-video udało się uzyskać obraz ale na sterach do wersji 3.2 (Catalyst), niestety obraz złej jakości:( Na nowszych sterach porażka, czsami przebija przez gąszcz pasów i mrówek kawałek pulpitu... albo nic zupełnie. Czy ktoś używa późniejszych wersji sterów na 8500 i ma dobry obraz na TV?? Edytowane 3 Maja 2005 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Czy ktoś używa późniejszych wersji sterów na 8500 i ma dobry obraz na TV?? Jak mialem 9100 to uzywalem zawsze najnowszych sterow i nigdy nie mialem klopotow z TV. Dodam ze wiekszosc problemow zwiazanych jest z kablem. Na GF'ach dziala a na radkach nie ale to juz wiesz po przeczytaniu arkulow ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...