Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Nie będe robił zamieszania w temacie towarzysza mechl!n'a więc założyłem swój. Część pierwsza: Postanowiłem rozlutować jedną z moich nagrzewnic kupionych za 15zł :] Wybór padł na to coś od cholera wie czego (zdjęcia poniżej) :) Da się to rozlutować ?? Mówicie na kuchenką - a cyna nie będzie na nią kapać ?? Część druga: Rozlutowałem. Łatwo przyszło łatwo poszło :) Trochę się ciemna zrobiła ale to się da wyczyścić. W środku całkiem znośnie. Jeszcze nie czyściłem kanałów, nie chce mi się :) Może jutro. I najważniejsze że nie ma prawie żadnej zasranej rdzy czy innych kwiatków (to w kanałach to jakieś igły z choinki). Kolejny etap - czyszczenie kanałów jeden po drugim, zmiana króćców, zalutowanie wszystkiego, blaszki po bokach, szpachla, malowanie i sobie ją na ścianie powieszę w ramce :) Edytowane 1 Maja 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dools Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 moim zdaniem prezętuje sie ładnie... nie ma duzzzzzzzoooo innych glutow.. zamiesc koniecznie zdjecia po renowacji>>BEFORE>>AFTER :D oczywiście będzie pomalowana i z jakimiś króćcami domyślam się... zrób taką jak mechl!n porodukuje...(już prawie seryjnie) :wink: jeśli dasz rade ofcorze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Postaram się ale narazie nie mam pojęcia jak ją zalutować :D Palnik będę miał jutro ;) Mechl!n - może ty podpowiesz ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ja sie nad swoja zastanawiam czy pomalowac zbiorniki czy lepiej wypucowac i lakierem bezbarwnym prysnac.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) No proszę, takiego ładnego wnetrza to jeszcze nie widziałem. :) Co do zalutowywania to najpierw dokładnie oczyść miejsca lutowania. Potem wkładasz pokrywę na swoje miejsce i jedziesz. Powinieneś szybko złapać wyczucie na ile pogrzewać - cyna się będzie sama topić i ładnie rozpływać. Edytowane 1 Maja 2005 przez NAZIR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A leżało sobie biedactwo na półce obok innych wynalazków (większość alu). Gdy ją skończę to zabiorę się za poldka, chyba że kupię coś innego wartego uwagi :) Dzięki NAZIR za poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 No świetnie, kanaliki polecam czyscic brzeszczotem do metalu ładnie wyczysc pomalij zrób schrouda i miodzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 No i oczyściłem kanały za pomocą brzeszczotu (jednak mi się chciało). Syfu ilość umiarkowana. Ale nie wyobrażam sobie usunięcia go za pomocą elektrolizy i płukania. To by było niewykonalne. Bardzo zatkane były tylko 2 kanały (nad każdym z 3 minuty siedziałem). Najbardziej przy wylotach kanałów (wydłubywałem igłą). Ogólnie jestem zadowolony z rezultatu, myślałem że będzie więcej syfu. Poniżej zdjęcie brzeszczotu po czyszczeniu jednego z 2ch zapchanych kanałów. A z tym schroudem to dobry pomysł, zrobię go z profili aluminiowych i przezroczystej plexi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 W zasadzie sposób podał już NAZIR- mogę tylko dodać, że warto miejsca lutowania posmarować kalafonią. Jak już pisałem- ładna ta nagrzewniczka. Ojjj- zrobił bym z niej cudeńko B) . Keep modding. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Postaram się z niej zrobić cudo :) Chociaż doświadczenia w szpachlowaniu nie mam żadnego. Smutno by mi było gdyby po zlutowaniu okazało się że któryś kanał przecieka :( Jakim sprayem malowałeś całość ?? I jeszcze sprawa króćców. Nie umieszczę ich tak jak ty to zrobiłeś we fiacie czy kadecie bo nie ma tutaj jak :( Może macie jakieś pomysły jak tutaj dorobić króćce pod kątem 90 stopni ? Edytowane 1 Maja 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 tak? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Dokładnie :) Gdzie takie coś kupiłeś bo ja w mojej okolicy za żadne skarby tego nie kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Bibus Menos Poszukaj w sieci sprzedaży - http://www.bimen.com.pl/article/siec_sprze...bb99e05918f98d1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Nie zdajesz sobie sprawy na jakim zadoopiu ja mieszkam. Do większego miasta mam prawie 100km (Kielce) a w okolicy nic praktycznie nie ma ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Nie zdajesz sobie sprawy na jakim zadoopiu ja mieszkam. Do większego miasta mam prawie 100km (Kielce) a w okolicy nic praktycznie nie ma ;( 1422337[/snapback] hehe okolice Sandomierza rulz ;p ja ostatnio byłem w hydraulicznych i tam nawet nie wiedzą co to choinki<lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 hehe okolice Sandomierza rulz ;p ja ostatnio byłem w hydraulicznych i tam nawet nie wiedzą co to choinki<lol> 1422360[/snapback] a mieszkam w olsztynie miasto okolo 200k mieszkancow i tak samo w niektorych hydraulicznych nie wiedza co to chionki ;] naszczescie jest jeden zajefajny sklep z automatyka i tam jaka f_cipe zlaczek... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Przecież Nazir pisał,że sklepy z pneumatyką... Jak nie macie takich w okolicy to pozostaje net.... acha Misio15go ma dostęp do chinek i złączek camozzi więc pogadajcie z nim może za niewielką opłatą weźmie wam je z hurtowni. Zawsze taniej niż w mcs czy podobnych a złączki te same czyli 1 klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Nie zdajesz sobie sprawy na jakim zadoopiu ja mieszkam. Do większego miasta mam prawie 100km (Kielce) a w okolicy nic praktycznie nie ma ;( 1422337[/snapback] a jak daleko masz do starachowic... ja tam swoje kupilem (przy okazji...) - sklep 'elektronarzedzia' na Kościelnej* - krocce pod 12mm maja tam 13 - wiec weze jest po zalozeniu trodno zdjac *to nie jest reklama i nie czerpie z tego zadnych zyskow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) Przecież Nazir pisał,że sklepy z pneumatyką... Jak nie macie takich w okolicy to pozostaje net.... acha Misio15go ma dostęp do chinek i złączek camozzi więc pogadajcie z nim może za niewielką opłatą weźmie wam je z hurtowni. Zawsze taniej niż w mcs czy podobnych a złączki te same czyli 1 klasa. 1422373[/snapback] Hyhyhy, tak się składa że mi załatwi jakieś króćce a ja mu załatwię nagrzewnicę ;) Właśnie dorwałem palnik :D Ganeon - do Starachowic mam jakieś 60km w jedną stronę więc mi się nie opłaca jechać. Edytowane 2 Maja 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 To fajny układ. Jak ktoś ma na zbyciu nowego fiaciora to moge rozejrzeć sie za złączkami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Hyhyhy, tak się składa że mi załatwi jakieś króćce a ja mu załatwię nagrzewnicę ;) Właśnie dorwałem palnik :D Ganeon - do Starachowic mam jakieś 60km w jedną stronę więc mi się nie opłaca jechać. 1422403[/snapback] A to jestem ja :D Czekam na pieknego poldka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Znalazłem duuuuuże płaty blachy mosiężnej :D Już wiem z czego boki zrobię. EDIT - Na próbę pomalowałem jeden bok czarnym sprayem - WYGLĄDA PRZEPIĘKNIE :D Blaszki przylutuję niedługo, teraz nie mam gazu do palnika :] Chyba że bym na silikon przymocował... i tak będzie przecież szpachlowana :rolleyes: EDIT - zakupiłem: Szybkozłączki wtykane proste WT14 sztuk 2 Króćce metalowe proste NK16 sztuk 2 Kolanko mufowe sztuk 2 Zgadnijcie do czego mi to potrzebne ?? :D Edytowane 4 Maja 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 I jak postepy? Złaczki powinny byc juz u ciebie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Złączki już są u mnie :D Dziękować bardzo. Jutro biorę się za robotę, wyczyszczę jeszcze dokładnie nagrzewnicę, polutuje wszystko (jak mi się uda). Zdjęcia złączek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 z takimi srednicami to se mozesz ogrodek podlac :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Dobre jest ;) Szybkozłączki są do węża o średnicy zew 14 - 15mm. Choinki specjalnie takie duże bo wiem że jak się na nie naciągnie wąż to cholernie trudno go zdjąć i nie potrzebne są cybanty, wystarczą plastikowe zaciski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Nie zdajesz sobie sprawy na jakim zadoopiu ja mieszkam. Do większego miasta mam prawie 100km (Kielce) a w okolicy nic praktycznie nie ma ;( 1422337[/snapback] wkoncu sie zbiore i pojade tam moge cos komus kupic sie potem ugadamy jak to przeslac i jak z kasa... mowie o tym warszawskim sklepie czy coto.. btw jestem z tarnobrzega wiec znam okolice ( sandominga ;) ) po wawie śmigam na luzaku po 4 latach mieszkania :D Edytowane 9 Maja 2005 przez robocat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...