Skocz do zawartości
Gość Consensus86

Jaką Płytę Wybrać Pod S939?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Consensus86

Planuję zakup Winchestera 3000+ i nie jestem pewien jaką płytę główną pod niego wybrać. Obecnie moje oczy zwrócone są na Gigabyte K8NSC-939 nForce3 Ultra. Zależy mi na tym aby cena płyty nie przekroczyła 350zł. Mowa o płycie z AGP. Oczywiście zależy mi na płycie na której będę w stanie trochę "przycisnąć" zegar Winchestera :)

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie i pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem nowi forumowicze powinni od początku szukać. Lecz zdaje się że gildia moderatorów stwierdziła że w dziale "podstawowe zagadnienia" będzie wszystko wybaczane. :wink:

@Consensus86

Ja proponuję płytkę na NF4, DFI Lan Party lub Gigabyte. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Nie twierdzę, że przeczytałem wszystko ale TAK, byłem na owej stronie :) Przeczytałem większość (zdecydowaną) i po prostu dużo tam różnych specyfikacji. Wiem, iż to mój problem, ale chciałem mieć w głowie coś więcej niż tylko samą teorię, zależało mi na jakiejś opinii kogoś, kto może użytkuje ową płytę bo tam tego konkretnego modelu nie ma.

Corso: Mi zależy na płycie z AGP to jedno, a druga sprawa to, taka, że DFI Lan Party kosztuje sporo ponad 350zł...

Edytowane przez Consensus86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno jak chcesz kręcić to nie gb...na pod s939 z agp to msi jest najlepsza do kręcenia. A co do proca poczekaj na venice..zaczynają sie pojawiać... Cena za jakiś czas powinna byc niewiel wyższa od winchestera a proc ma pare udostkonaleń i do tego 3ghz czy więcej jest całkiem realne :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Masz na myśli, że w Polsce zaczynają się pojawiać? Nie potrafię nigdzie znaleźć Athlona z owym rdzeniem w żadnej ofercie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi