Skocz do zawartości
Streetracer

Filmy - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, że nie wyświetla mi się obraz z divxów w żadnym odtwarzaczu np. BestPlayer (leci sam dźwięk i podpisy, a brak obrazu). Dzieje się tak i na najnowszych kodekach i na tych starszych. Tego problemu nie ma tylko Windows Media Player, a że nie wyświetla napisów to zainstalowałem mu nakładkę napisów z VirtualDuba i na razie działa. Ale jak rozwiązać problem, aby i inne programy działały (szczególnie BestPlayer). Tak jest od początku (XP SP2 był preinstalowany na nowym komputerze). Do niego mam wszystkie najnowsze łatki. System jest czysty (bez wirów i takich tam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj wszelakie kodeki, kodek packi i filtry.

Zainstaluj to:Xp Codec Pack 1.2.1 oczywiscie zaznacz/odznacz splitery jak ci (nie)sa potrzebne.

Z deaktywowaniem isteniejacych kodekow pomoze ci The Codec Detective 2.0 zawarty w tym CP. Calosc 5MB (jedyny CP jaki polecam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to trafne spostrzerzenie ! ciekaw jestem czy mogą sie gryżć kodeki z róznyck codec paków ! moze spróbujesz ffdschow ! zawsze mi działa ! każdy film odtwarza a jak nie od razu zaskoczy to przeinstaluje go na nowo 3sekundy i wszystko działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że prawdę mówiąc najpierw (gdy system był świeżutki) zainstalowałem najnowszego DivX-a i Xvid-a i prablem był taki sam. A najciekawsza rzecz, że tak samo się dzieje na kodekach którymi dany film był kompresowany. Ten problem nie występuje na moin starym komputerze z win 2000pro. Przy tych kodekach czyta większość filmów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi