71DeX Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Witam! Ostatnio zostałem wezwany do koleżanki która miała problem ze swoim komputerem działającym na procku Duron 1,3GHz. Komputer się zawieszał itp. Poszedł format i dalej jest tak samo. Zainstalowałem SpeedFan'a - pokazuje 84*. Pierwsza myśl - zobaczyć w BIO'sie. Tam, wynik taki sam. No więc rozkręciłem denata. Było tam z kilogram kurzu, w zasiłce jak i na radiatorze od procka. Wszystko ładnie wyczyszczone ale temperatura spadla tylko o 9*. Na aluminiowy radiator procka dmucha 60mm wiatrak Arctic'a, a na radiatorze jest pasta. Temperatura jest prawdziwa bo była sprawdzana "na palca". Co to się może dziać? Edytowane 3 Maja 2005 przez 71DeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 sprobuj jeszcze raz zalozyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 sprobuj jeszcze raz zalozyc 1421639[/snapback] Zakladalem, czyscilam, nowa paste dawalem. Cały radiator jest gorący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 nowe chlodzonko?? albo jakis lepszy wiatrak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
71DeX Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Kryzys zażegnany! Przyczyna: Wentylator w zasilaczu odlutował się od układu w wyniku czego nie krecił się i nagrzewał powietrze. Przylutowałem kabelki i temperatura spadła do 50* :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...