Renegat Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Sytuacja (i za mala obudowa) zmusily mnie do malej przerobki obudowy. Postanowilem wyjac zasilacz na wierzch, bo nie zmiesci sie pod Nim radiator na procku. No i tu zaczyna sie problem. Pomyslalem sobie, ze wytne od góry dziury na kable, zeby przechodzily przez obudowe, poloze zasilke na wierzchu (czyms przykleje, czy przykrece) i bedzie git. ale jak to wyglada? kiepsko no to sobie pomyslalem, ze "dorobie" kawalek obudowy tak, zeby zakrywal ten zasilacz. tak, zeby byl taki schodek. przykrece ladnie srubkami itp. No i moje pytanie jest: gdzie można dostać odpowiedni kawalek blachy?? czy sa jakies zaklady, gdzie przycinaja dokladnie blache. a może od razu gną?? jeszcze sie nie spotkalem z czymś takim. No i jaka blache polcecacie? (grubość, metal itp) z góry dzieki za odpowiedzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) jako taką blache mozna kupic w sklepie metalowym.. u mnie w miscie np mają kawałki blahy przeznaczone pod piec (zeby nie spadło to co sie pali w srodku na podłoge tylko na ta blache) i to kosztuje ok 5..8pln za blache 40x50cm wczoraj podsunieto mi pomysł zeby zwiedzic złomowisko i tam poszukac czegos co by sie nadawało do moda... Czy moze ktoś to juz robił? :lol: Edytowane 2 Maja 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Z tym zlomowiskiem to nieglupi pomysl jest... no a co do blach, to plaskie blachy nie problem znalezc, pytanie kto mi je powygina na miare:( ja chyba nie bede potrafil rowno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Renegat ja zrobiłem coś takiego w swojej budzie bo też mało miejsca w środku miałem Buda ze zwykłej aluminiowej blachy jedynki (1 mm) łatwa w cieciu i nic nieważy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 widzialem ten mod. i wlasnie mam pytanie, sam giales te blachy?? jak zrobiles to "pudelko" na wierzchu? to jakis gotowiec? czy skrecales (spawales) sam?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 blacha jest cięta, i znitowana z małymi kątownikami w środku i tak to sie trzyma kupy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian193 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Miałem podobny problem (za mało miejsca w budzie) i do zrobienia takiego pudełka na zasilacz użyłem blachy ze starego kompa :) Wszystko jest powyginane z jednego kawałka i pospawane, ale równie dobrze możesz użyć nitów lub śrubek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 pozaginać blachę możesz u ... blacharza :), czyli w zakładzie blacharskim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 dzieki wszystkim za odpowiedzi. po maturach biore sie do roboty. poodwiedzam blacharzy itp. narazie przerobilem biorko:D hehe:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 no to zaprezentuj owoc swojej pracy =D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 spoko spoko, jak tylko sie wezme to zaczne robic zdjecia. narazie tylko pomierzylem, wiec nie ma na co patrzec. a stara obudowa jestnudna:P jakis TANI tracer. jak kupowalem kompa to bralem najtansza bude:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...