Skocz do zawartości
Renegat

Dodatkowe Blachy

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja (i za mala obudowa) zmusily mnie do malej przerobki obudowy.

Postanowilem wyjac zasilacz na wierzch, bo nie zmiesci sie pod Nim radiator na procku.

No i tu zaczyna sie problem. Pomyslalem sobie, ze wytne od góry dziury na kable, zeby przechodzily przez obudowe, poloze zasilke na wierzchu (czyms przykleje, czy przykrece) i bedzie git. ale jak to wyglada? kiepsko

no to sobie pomyslalem, ze "dorobie" kawalek obudowy tak, zeby zakrywal ten zasilacz. tak, zeby byl taki schodek. przykrece ladnie srubkami itp.

No i moje pytanie jest: gdzie można dostać odpowiedni kawalek blachy?? czy sa jakies zaklady, gdzie przycinaja dokladnie blache. a może od razu gną?? jeszcze sie nie spotkalem z czymś takim. No i jaka blache polcecacie? (grubość, metal itp)

z góry dzieki za odpowiedzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako taką blache mozna kupic w sklepie metalowym.. u mnie w miscie np mają kawałki blahy przeznaczone pod piec (zeby nie spadło to co sie pali w srodku na podłoge tylko na ta blache) i to kosztuje ok 5..8pln za blache 40x50cm

wczoraj podsunieto mi pomysł zeby zwiedzic złomowisko i tam poszukac czegos co by sie nadawało do moda... Czy moze ktoś to juz robił? :lol:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem (za mało miejsca w budzie) i do zrobienia takiego pudełka na zasilacz użyłem blachy ze starego kompa :) Wszystko jest powyginane z jednego kawałka i pospawane, ale równie dobrze możesz użyć nitów lub śrubek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko spoko, jak tylko sie wezme to zaczne robic zdjecia. narazie tylko pomierzylem, wiec nie ma na co patrzec. a stara obudowa jestnudna:P jakis TANI tracer. jak kupowalem kompa to bralem najtansza bude:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi