Kokoon Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 U kolegi zenfista znalazlem :lol: Revoltec Chromus 2 RPS-400V2 http://zenfist.pl/z.php/cPath/47/products_...02%20RPS-400V2/ Tagan TG380-U01 v2 http://zenfist.pl/z.php/cPath/30/products_...0-U01%20v2.html z ocen wynika ze Revoltec (robiony przez Topower) jest nieco lepszy i co wazne zapewnia lepsza cyrkulacje powierza. DYLEMAT :mur: Bardzo plizzz o slowka ktore przewaza na strone jednego z nich. Pozdrawiam! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ja bym bral revolteca :D bajer z odpinanymi kablami.. ale Tagan tanszy ;] i mi sie wydaje ze 2*80mm lepszy daje przewiew :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 jaki masz konfig? Revoltec ma większą obciążalność na +12V, ale cichy to on nie jest :\ ... za to Tagan potrafi ładnie podgrzać budę ;) Odpinane kable to bajer, ale jak masz mało sprzętu to będzie łatwiej zapanować nad tymi makaronami. A w ogóle to: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=93885 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokoon Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 konf? :D dopiero bedzie sprzecik B) bez tloku - 1sata 1optyk gf6600pci-e athlon64 ogolnie nawet 300W (dokladnie 272W trzeba) styknie. z kasa tez sie licze a to stooffka wiecej za revolteca. buda bedzie przeogromna (CHIEFTEC LBX-03B-B-B) + smiglo wiec moze nie bedzie az takiej wedzarni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Eeee przy takiej pustce w budzie to spokojnie możesz brać Tagana. Prądowo wytrzyma, ze sporym zapasem (nie wiem jak z podkręcaniem, ale pewnie też coś się da wycisnąć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Da się podkręcić spokojnie. To nie NeoTEC, tylko Tagan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Nie rozumiem czemu wszyscy twierdzicie ze tagan "podgrzewa" wnetrze budy. U mnie po zamianie Logica , ktory krecil sie dos szybko, na Tagana temperatura w budzie nie wzrosla :] , tylko "cichosc" nastala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokoon Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 tylko "cichosc" nastala 1422153[/snapback] no to miodnosc biore tagana, akurat mam dwa sklepy we wrocq z czego u zenfista jest taniej o 20zl :D i ma lanparty! a w calym miescie sucho z tymi mobosami, nie wiem czemu tak BARDZO malo popularne sa w sklepach typu "lamkowski i s-ka, panie codegen jest najlepszy" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Bierz Revolteca!!! Od tygodnia jade na takowym tylko 450 waciorow i sprawuje sie wysmienicie, poza tym jest cichy, elegancko sie prezentuje i ma odpinane kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 A i jesce jedno temperatura w srodku spadla o 4-5 stopni w porownaniu do poprzednika (jakies badziewie trzystu-watowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Tagan potrafi podgrzać obudowę o dwa lub nawet 3 stopnie tylko dlatego, że wentylatory kręcą się przy niskim obciążeniu bardzo wolno i nie wydmuciach!ą tyle powietrza z obudowy jak byśmy chcieli. Oznacza to, że trzeba zamontować z tyłu obudowy pod zasilaczem wiatrak, który będzie wyciągał gorące powietrze. Co do samego zasilacza to Benito testował go, zajrzyj -> Tagan TG380-U01 Co do Revoltec-a to nie miałem go w ręku ale co widzę po tabliczce oznaczeniowej to za taką cenę kupił bym coś lepszego. Jedyny bajer to odpinane kable co jest ciekawym pomysłem i może by się u ciebie sprawdziło. Nie mogę być obiektywny, ponieważ posiadam Tagana i zara ktoś napisze, że chwalę firmę bo mam ich sprzęt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 ja tez taganka pochwalic moge :P co prawda zasilaka jest dosc ciepla ale w malutkiej budzie codegena po skreceniu pentagrama na ok 1800RPM i przy braku innych wentylow (no moze 1 z tylu ale musze kratke wyciac bo chalasuje wiec narazie nie chodzi :P) temp w budzie nie wzrosl tyle co jest duuuzo ciszej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 moj Tagan 380 W na tylko nieco silniejszym konfigu (bo Radek 800XL) słabo trzyma napięcie na linii +12V. w graniu spada mu do 11.72. A zasiłki nie bierzesz na sezon, zwłaszcza że trochu zapłacić trzeba. więc co najmniej 420, jeśli nie 480 W. a fakt, co do ciszy i na poprzednim kompie to był najlepszy mój zasilacz z 6 testowanych. ale teraz zbieram na mocniejszy model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 moj Tagan 380 W na tylko nieco silniejszym konfigu (bo Radek 800XL) słabo trzyma napięcie na linii +12V. w graniu spada mu do 11.72. A zasiłki nie bierzesz na sezon, zwłaszcza że trochu zapłacić trzeba. więc co najmniej 420, jeśli nie 480 W. a fakt, co do ciszy i na poprzednim kompie to był najlepszy mój zasilacz z 6 testowanych. ale teraz zbieram na mocniejszy model 1476655[/snapback] To zobacz w mój konfig, mam słabego procka, bo większość czasu pracuje na tekście lub obróbce w programach i nie potrzebuje dużej mocy a jaki siedzi tam zasilacz. 430 zł za tego Tagana, opłacało się w 100 %, zasilacz na kilka lat bez gadania i spokojnie nowe standarty pociągnie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...