pablo163 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Kupuje wodne ale bez chodnicy ile może mnie to kosztowac i czy z jednego bloku dam rade pociągnąc na grafike i cpu pompa ma przeżut 600l/h i czy to się oplaca czy może kupic drugi zestaw na gpu oddzielnie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Zapomiałem dodać ile mnie bedzie kosztowala chlodnica a nie cale wodne bo wode kupuje za 110 pln to drogo czy tanio?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Na http://www.cpc.pl mają chyba najtańsze wodne jakie widziałem - coś kolo 100 zl za zestaw , maja też bloki na GPU. Zobacz sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 tak chyba norma blok weze zaciski pompa 600 przy bloku z malym obciazeniem starczy ale jak podlaczysz jeszcze gpu i chlodnice to moze byc jush troche za wolno chyba okolo 70 kosztuje nagrzewnica od lublina ktora bedzie sie sprawdzac dobrze w tych warunkach proboj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 tak chyba norma blok weze zaciski pompa 600 przy bloku z malym obciazeniem starczy ale jak podlaczysz jeszcze gpu i chlodnice to moze byc jush troche za wolno chyba okolo 70 kosztuje nagrzewnica od lublina ktora bedzie sie sprawdzac dobrze w tych warunkach proboj70 wow, gdzie??? ja oplacilem 84, ale mozna za 80 dostac, za 70 nie widzialem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A co to ta nagrzewnica??????TO coś w rodzaju chlodnicy.Ja chce chlodzic a nie grzac!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolk Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Apropo-> czy jest duza roznica w oddawaniu ciepla przez chlodnice z alu; a z miedzi! oczywiscie o identycznych wymiarach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 napisalem chyba okolo nigdy jej nie koopowalem napisalem jak misie o oczy oblecialo a tak poza tym jak ona sie sprawuje i moglbys podaj jej wymiary ?? oraz srednice wyprowadzen ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz4r4k Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Ja za uzywana nagrzewnice od jakiegos SEAT'a dalem na gieldzie samochodowej w Poznaniu 80- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Qrde co to ta nagrzewnica??????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Qrde co to ta nagrzewnica???????????to wyglada jak pomniejszona chlodnica (w przenossni) plynie przez nia goraca woda z bloku (silnika) i wieje wentyl cieple powietrze do wnetrza samochodzu (tzw ogrzewanie mamy) w wc stosowane i pelni funkcje chlodznicy tj odbiera cieplo z ukladu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Grzybu ja kiedys pisalem o tej nagrzewnicy od lublina caly temat. Zobacz sobie w szukaj : 4max Sa tam wymiary,jak sie sprawuje itp. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Apropo-> czy jest duza roznica w oddawaniu ciepla przez chlodnice z alu; a z miedzi! oczywiscie o identycznych wymiarach. Duzej roznicy nie ma, natomiast problem jest innego rodzaju, mianowicie jesli w ukladzie masz miedz i aluminium (glin), to wytwarza sie ogniwo i miedz zaczyna sie utleniac, czyli koroduje. Aby temu zapobiec, trzeba dolac do wody troche antyzamarzacza (czyli jakiegos borygo)... A nie taniej pojsc na zlomowiec? Ja dostalem 3 nagrzewnice od WV w dobrym stanie za 50PLN 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 A takie pytanko jak sprawdzić czy nagrzewnica lub chłodnica na złomie aś dobri co wlewać do ukladu wc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Żeby sprawdzić czy jest ok, najlepiej chyba podłączyć ja pod wąż, a z drugiej strony zatkać. Jak nic nie będzie kapać to znaczy że powinno być dobrze. Takie ciśnienie jak jest "w kranie" nie powinno jej nic zrobić. Jak już ją kupimy i wiemy, że jest szczelna... No właśnie. Przecież ma w niej być ultra czysta woda. Jak ją wtedy wyczyścić. Niech jakiś chemik się wypowie. Ja słyszałem że roztworem kwasu :? (siarkowym albo solnym - nie pamiętam) i to też zależy z czego ta chłodnica/nagrzewnica jest. Oprócz glonów, kamienia i rdzy, nie wiem co tam jeszcze może być. Moja propozycja to środki czyszczące takie jak krecik, a potem jakiś domestos z odkamieniaczem i hektolitry wody (z węża). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Żeby sprawdzić czy jest ok, najlepiej chyba podłączyć ja pod wąż, a z drugiej strony zatkać. Jak nic nie będzie kapać to znaczy że powinno być dobrze. Takie ciśnienie jak jest "w kranie" nie powinno jej nic zrobić. Jak już ją kupimy i wiemy, że jest szczelna... No właśnie. Przecież ma w niej być ultra czysta woda. Jak ją wtedy wyczyścić. Niech jakiś chemik się wypowie. Ja słyszałem że roztworem kwasu :? (siarkowym albo solnym - nie pamiętam) i to też zależy z czego ta chłodnica/nagrzewnica jest. Oprócz glonów, kamienia i rdzy, nie wiem co tam jeszcze może być. Moja propozycja to środki czyszczące takie jak krecik, a potem jakiś domestos z odkamieniaczem i hektolitry wody (z węża). Jednak polecam opcje Szukaj na ten temat to prawie wszystko juz powiedziano ze szczegolami :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 tak chyba norma blok weze zaciski pompa 600 przy bloku z malym obciazeniem starczy ale jak podlaczysz jeszcze gpu i chlodnice to moze byc jush troche za wolno chyba okolo 70 kosztuje nagrzewnica od lublina ktora bedzie sie sprawdzac dobrze w tych warunkach proboj70 wow, gdzie??? ja oplacilem 84, ale mozna za 80 dostac, za 70 nie widzialem ;) To ja Cie zdziwie, moge mieć nową nagrzewnicę od lublina za około 60zł :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 własnie nie jestem w temacie samochodów - gdzie można qpić nagrzewnice od lublina??? i wogule czy jest jakis sklep internetowy z dużym wyborem chłodnic/nagrzewnic??? bo mam plan... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Panowie, to nie na temat :evil: Po drugie, zapraszam na Osla na takie pogawedki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 zaraz zaraz jak nie ten tema??? wodne chłodzenie?? wodne - a po cholere zakładać nowy topic??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 zaraz zaraz jak nie ten tema??? wodne chłodzenie?? wodne - a po cholere zakładać nowy topic??? Lokalizacje i zawartosc & ceny sklepow prosze zapodawac na Oslej. Czy to tak trudno pojac ??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Żeby sprawdzić czy jest ok, najlepiej chyba podłączyć ja pod wąż, a z drugiej strony zatkać. Jak nic nie będzie kapać to znaczy że powinno być dobrze. Takie ciśnienie jak jest "w kranie" nie powinno jej nic zrobić. Jak już ją kupimy i wiemy, że jest szczelna... No właśnie. Przecież ma w niej być ultra czysta woda. Jak ją wtedy wyczyścić. Niech jakiś chemik się wypowie. Ja słyszałem że roztworem kwasu :? (siarkowym albo solnym - nie pamiętam) i to też zależy z czego ta chłodnica/nagrzewnica jest. Oprócz glonów, kamienia i rdzy, nie wiem co tam jeszcze może być. Moja propozycja to środki czyszczące takie jak krecik, a potem jakiś domestos z odkamieniaczem i hektolitry wody (z węża). Jednak polecam opcje Szukaj na ten temat to prawie wszystko juz powiedziano ze szczegolami :x Pofatygowałem się i poszukałem. Może mi powiesz jak mam to znaleźć? WC? Chłodnice? Nagrzewnice? - na każde zapytanie masz kilkadziesiąt topic'ów a w każdym kilkanaście postów. Jak wiesz czego szukać to w miare szybko to znajdziesz, ale jeśli nie czytałeś tego topicu i nie wiesz jaki ma temat to nie jest to takie proste. Jako moderator możesz się niecierpliwić, że widzisz trzeci raz to samo, ale ja jako użytkownik forum mam prawo nie znać trości wszystkich topic'ów. Następnym razem wstrzymaj się z zarzucianiem komuś/mi że nie używa "szukaj". Jak się o coś chcę zapytać to najpierw korzystam z tej opcji. Ps. Mógłby ktoś dać temat tego topicu/linka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Żeby sprawdzić czy jest ok, najlepiej chyba podłączyć ja pod wąż, a z drugiej strony zatkać. Jak nic nie będzie kapać to znaczy że powinno być dobrze. Takie ciśnienie jak jest "w kranie" nie powinno jej nic zrobić. Jak już ją kupimy i wiemy, że jest szczelna... No właśnie. Przecież ma w niej być ultra czysta woda. Jak ją wtedy wyczyścić. Niech jakiś chemik się wypowie. Ja słyszałem że roztworem kwasu :? (siarkowym albo solnym - nie pamiętam) i to też zależy z czego ta chłodnica/nagrzewnica jest. Oprócz glonów, kamienia i rdzy, nie wiem co tam jeszcze może być. Moja propozycja to środki czyszczące takie jak krecik, a potem jakiś domestos z odkamieniaczem i hektolitry wody (z węża). Jednak polecam opcje Szukaj na ten temat to prawie wszystko juz powiedziano ze szczegolami :x Pofatygowałem się i poszukałem. Może mi powiesz jak mam to znaleźć? WC? Chłodnice? Nagrzewnice? - na każde zapytanie masz kilkadziesiąt topic'ów a w każdym kilkanaście postów. Jak wiesz czego szukać to w miare szybko to znajdziesz, ale jeśli nie czytałeś tego topicu i nie wiesz jaki ma temat to nie jest to takie proste. Jako moderator możesz się niecierpliwić, że widzisz trzeci raz to samo, ale ja jako użytkownik forum mam prawo nie znać trości wszystkich topic'ów. Następnym razem wstrzymaj się z zarzucianiem komuś/mi że nie używa "szukaj". Jak się o coś chcę zapytać to najpierw korzystam z tej opcji. Ps. Mógłby ktoś dać temat tego topicu/linka? W wyszukiwarce zapodajesz slowo : czyszczenie i po paru sekundach masz to : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=748...ght=czyszczenie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=212...ght=czyszczenie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=117...ght=czyszczenie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=126...ght=czyszczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Byłem dziś u paru kumpli i jeden maiał od peza+ 40pln chciał a drógi z mazdy323 całą z wiatrakiem i tymi budowami 20pln tylko ze ta z mazdy jest w plastikowej obudowie ale reszta w srodku jest z miedzi i qtórą wybrac???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...