Skocz do zawartości
pleniks

Jakiego Semnprona Zakupic

Rekomendowane odpowiedzi

moge kupic jeszcze 2300 i 2400

ktory sie najbardziej oplaca?

chodzi tez o oc ale chyba kazdy podkreci sie tylko o 250 mhz

przez zmiane fsb do 400.

chyba zakupie wersje Box

tylko nie wiem czy daja tam dobry i cichy wentylator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma zasady ze sie ten podkreci o 250 a tamten o 300 mhz

to zależy od egzemplarza! zerknij na podpisy niektórych osób widać tam ze kreca oni semrpony jedni o 250 drudzy o 650mhz tu nie ma regóły !są osoby zdania ze nie ma sensu kupowac semprona wiekszego od 2300 bo po podkreceniu czesto wiecej hmz jest niz w sempie 2800 na standardowych ustawieniach 12x166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale nie mam plytki obslugujacej 64. Na dodatek zalatwilem sobie na allegro za okolo 330zl tego procka. Z tym ze nie wiem jaka ma temperature, bo naprzyklad Sempron z SI-97 ma okolo 40 nawet 35, a jak ten w tych samych warunkach bedzie mial 50 to oczywiste ze lipa bo mam zamiar wyciszyc kompa i nie zniose takich temperatur :?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest naprawde losowanie.

patrz na moj proc. 2,2GHz z 2300+ przy mniejszym napieciu niz nominal.

a mialem tez 2400 i ledwo na 2GHz startowal z 1,8V.

kup lepiej mniejszy bo teoretycznie lepiej sie kreca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Sempki 3000 maja L1 cache 128 i L2 cache 512. To bedzie perwnie duza wydajnosc w porownaniu z tymi 64 i 256 z zwyklych sempkow? Bo to cache to jedymy powod dla ktorego chce kupic tego procka :) gdyby mial tyle samo ci 2300 to bralbym 2300 i podkrecil na 3000 i na to samo wyjdzie, ale tak jak mowilem interesuje mnie to cache, co o tym sadzicie? Lepiej Sempka 2300 krecic na 3000 czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 3000 z cache?

Naprzyklad ten wyglada zachecajaco: http://allegro.pl/show_item.php?item=50125746

Potem napiecie na 1.40 :lol: i bede krecil zwiekszajac napiecie jak bedzie zle. Szkoda tylko ze wszystko bede musial drutmodami robic :mur:

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Sempki 3000 maja L1 cache 128 i L2 cache 512. To bedzie perwnie duza wydajnosc w porownaniu z tymi 64 i 256 z zwyklych sempkow? (...)

1422858[/snapback]

Powinno być 128 L1 i 256L2. Btw. oba są zwykłe tylko jedne są na jadrze T-bred a drugie Barton ot tyle. Większy cache to 0-5% większa wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...