zuchero Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Hello! Zakupiłem D-linka DSL-G604T i chcę(@#$!) skonfigurować w/w maszynkę aby podzielić neo na 2 kompy. Na razie bez Wlana poprzez etherentowe porty. Przeszukiwałem forum ale odpowiedzi nie znalazłem. Więc proszę o opdpowiedź: 1) co mam ustawić w DLINKU DSL Connection tj. VPI,VCI itp 2) co w zkładce DHCP oraz MANAGEMENT IP (jakie IP, jaką bramę) 3) oraz na kmpie co wpisać w ustawieniach sieciowych (jaka brama, maska itp) ew. czy w ustawieniach IE czy teżzeba coś ustawiać 4) czy jeszcze coś trzeba ustawić, zablokować lub.. Uff. Proszę o w miarę dokładną odpowiedź bo forum przeglądałem ale póki co wyczerpującej odpowiedzi nie znalazłem. Z góry dzięki Yo bosses! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Mam pytanie blisko spokrewnione. Mianowicie skonfigurowałem router tak że wszystko prawie chodzi poza dwoma rzeczami: 1. Nie otwierają mi się animacje flash i tez nie moge zainstalować flasha ze strony Macromedia. Co należy zrobić aby wszystko było ok? 2. Co należy zrobić aby wyłączyć DHCP? Chodzi mi o to że jak je wyłącze to nie moge się później zalogować na router i internet nie działa(w rachube wchodzi tylko reset). Na początku mówie że moję pojęcie o routerach itp. rzeczach jest raczej liche więc proszę o w miarę proste wytłumaczenie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
username Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 wpisujesz VPI 0, VCI 35, wpisujesz poprawną nazwe uzytkownika i haslo do połączenia z neo i działa. Jak już wszedłeś na stronę routera, to nic więcej po stronie komputera nie musisz ustawiać. A Tobie Carkon radziłbym zmienić przeglądarkę odnośnie tego flasha, jeśli chodzi o DHCP to wyłączając na routerze musisz wpisać w swoim kompie ustwienia TCP/IP statyczne - odpowiedni adres, bramę i DNSy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 A jak skonfigurowac router pod win 98 , winda wogole mi go nie wykrywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...