Skocz do zawartości
dreamek

Am1 2x256 Mb/400 :/ Nie Do Końca All Ok

Rekomendowane odpowiedzi

problem polaga na tym, że ta pamiątki nie chcą mi pracować synchronicznie z prockiem na fsb 200

na 196 wszystko jest ok, ale na np 199 juz nie :(

timingi mam teraz 2.5-3-3-7

nominalnie na fsb 200 mają 2,5-4-4-8

co mam zrobic ???

ewentualnie je sprzedam i co kupic ??? w zasadzie to w gre wchodzi tylko 2x512 :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W trybie asynchro proc ci leci na fsb 200 ? Raczej pamieci tu nie sa problemem tylko procesor. Dovoltuj go z deczka i probuj dalej. Masz odblokowany mnoznik w procku? Przy zablokowanym mnozniku fsb 200 moze byc juz koncem mozliwosci OC. Napisz wiecej o ustawieniach jakie masz dotyczacych taktowania proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnos napiecie stopniowo o 0,025V i sprawdzaj stabilnosc. Sprawdzaj przy okazji temp na procu. Na twoim coolerze do 1,8V smialo mozesz jechac. Mozesz tez troche dac wyzsze napiecie na ramy (mysle, ze nic im sie nie stanie) Nie wiem na jakim napieciu domyslenie chodza ci ramki, ale skoro to no name to pewnie na 2,6V. Jak dasz im 2,7 to nic sie nie stanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podwyzszyc napiecie do 1,8V ;) Mozesz zmienic bios na jakis modowany pod O/C (czasem pomaga). Nie wszystkie bartki 2500 kreca sie na 3200 tez to wez pod uwage. Co do pamieci to 2,7V mozesz im dac spokojnie,a nawet wyzsze napiecie nie powinno im zaszkodzic. Na wyzszym napieciu najwyzej beda sie grzaly za mocno i beda sypac bledami (mozllowe tez restarty) Nie wiem na jakie max napiecie dla pamieci pozwala twoj Asus, ale bedzie to pewnie 2,9V. Tylko puszczanie pamieci w trybie asynchro w twoim przypadku mija sie z celem. Ustaw je sychro z procem z agresywniejszymi timingami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi