Skocz do zawartości
PB782

Same Problemy Z Win 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ostatnio się przesiadłem z xp sp2 na 2003 server enterprise i ciągle spotykają mnie jakieś problemy:

1. Same zamykają sie aplikacje, np mam server soldata na swoim kompie. Wczoraj grałem na nim i nagle problem z polaczeniem, biore alt + tab zeby luknąć co jest, patrze a tu serwer nie jest wlaczony - sam sie zamknal, tak samo mam z gg itp.

2. Jak wiśnie mi jakaś gra itp wezme ctr alt del, zakoncze to wyskakuje mi niebieski ekran i zrzut pamieci i koniec.

3. Jak wychodze z gry to pojawia się niebieski ekran i kicha, nic więcej, kolor ten sam co w 2. ale żadnych komunikatów.

Proszę o pomoc bo mnei za chwile krew zaleje! Format i przesiadka na inny windows odpada więc piszę odrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antywirusa nie mam bo na tym popieprzonym systemie zaden darmowy nie dziala. Skanuje co jakis czas skanerem online mks i nic nie ma. Co do wersji to mam ta darmowa 180 dni. SP1 nie mam - a skad go zassac, btw: dziala na trialu?

Edit:

Jest to polska wersja językowa.

Edytowane przez PB782

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym enterprise sa dziwne problemy. brak w nim kilku rzeczy.

moze to jest powodem.to lepiej spobuj z 2k3 Standard.

sprobuj zainstalac inne straowniki, mobo, grafa, directX itd.

Edytowane przez luki_pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem wszystkie aktualizacje z windows update i live update. Może ido gierek nie za dobry ale soldat to gra ktora powinna dzialac bez problemu, a tu przy wylaczaniu gry zwis totalny, automatycznie wszystko trace, server do gry pada itp :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Nie wiem jak enterprise, ale Standart po odpowiednim dopieszczeniu chodzi od półtora roku jak burza. Nie miałem giery która by robiła jakieś fochy. Z łatek to właściwie same dotyczące bezpieczeństwa - nie wiem jak SP1 bo mi się nie chce instalować skoro szafa gra. Problemy były tylko na początku, gdy brakowało 100% zgodnych sterowników - przez miecha miałem blue screeny i resety z powoou kiepskich driverów do audio realteka. Audigy 2 rozwiązało problem. Pozdrawiam i polecam przesiadkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi