Skocz do zawartości
renekk9

Jaka Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam że niewiele jest bardziej oklepanych tematów. W każdym razie ostatnio widziałem nawet porównania 9800pro do 6600 nie GT więc to tez cos oznacza. A gdyby tak zestawić te wszystkie porównania, testy i opinnie to wygywa oczywiście geforce. (sam kiedyś miałem taki dylemat i teraz jestem posiadaczem 6600gt) Z resztą o tym Gefie mowi się często jako najbardziej opłacalnej karcie (czyli najlepszy stosunek jakosc/cena).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do pytania... Co będzie lepszym , tzn. co będzie wydajniejsze: Gigabyte 3D1 (2x6600GT), Radeon X850XT (bądź X800XT bo ponoć nie ma wielkiej różnicy w wydajności), czy też może jakiś 6800 Ultra czy coś... Karta raczej ma być pod PCI-Express

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do pytania... Co będzie lepszym , tzn. co będzie wydajniejsze: Gigabyte 3D1 (2x6600GT), Radeon X850XT (bądź X800XT bo ponoć nie ma wielkiej różnicy w wydajności), czy też może jakiś 6800 Ultra czy coś...  Karta raczej ma być pod PCI-Express

1429879[/snapback]

Ten gigashit odpada bo to niezle goowno,wybieraj sposrod 6800ultra lub radzia X850... :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość vojtas21

To prawda, ale nVidia ma przewagę w postaci PS 3.0....

1440922[/snapback]

...którego nigdzie nie zobaczysz :| ten ps 3.0 co teraz jest to pic na wodę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty za bzdety wypisujesz?

Daleko nie szukając: far cry , chaos theory i jeszcze kilka które już się ukazały.A pomyśl, że to dopiero początek i szykuje się wiele dobrych pozycji, które będą wykorzystywały ps 3.0.

Zastanawia mnie, co pcha ludzi do wypisywania takich bzdur?Chcesz komuś opchnąć radeona i kupić nv?

Ja jestem za nv i najlepiej jak najmocniejszą.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ty za bzdety wypisujesz?

Daleko nie szukając: far cry , chaos theory i jeszcze kilka które już się ukazały.A pomyśl, że to dopiero początek i szykuje się wiele dobrych pozycji, które będą wykorzystywały ps 3.0.

Zastanawia mnie, co pcha ludzi do wypisywania takich bzdur?Chcesz komuś opchnąć radeona i kupić nv?

Ja jestem za nv i najlepiej jak najmocniejszą.

1442846[/snapback]

Dokladnie tak... A do tego w ps 3.0 gry chodza na tych kartach szybciej niz na 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)ten ps 3.0 co teraz jest to pic na wodę :P

1441986[/snapback]

lepiej mieć teraz niż za pół roku kiedy będą to badziewie pchać wszędzie gdzie się da ;)

trzeba patrzyć przyszłościowo

w tej chwili sensowne radki na pc-x są za drogie

no i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej mieć teraz niż za pół roku kiedy będą to badziewie pchać wszędzie gdzie się da ;)

trzeba patrzyć przyszłościowo

w tej chwili sensowne radki na pc-x są za drogie

no i tyle

1442948[/snapback]

No zalezy w jakim przedziale - x800xl jest bardziej sensowny od 6800gt na pcx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie wolalbym 6600gt, ze wzgledu na wydajnosc/cene oraz nowsza architekture

moze troszke pytanie odbiegac bedzie od tematu, ale dlaczego na egieldzie wszystkie recki sa takie... dziwne... i jakies kiepskie, a wyniki wychodza calkiem inne niz na innych serwisach i jak testuje sprzet osobiscie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo przy wyborze 6600GT i 9800Pro powinna tez role odgrywac cena... Gdyby byly na tym samym poziomie to bralbym 6600GT, no moze poza Hl2 bo tutaj radek 9800Pro potrafi byc lepszy <_<

Ale gdy w gre wchodzi pare stow roznicy to juz nalezy sie mocno zastanowic. Na allegro szczegolnie. Za ile najtaniej dostaniecie jakiegos 6600GT a za ile pelne 9800Pro? Za 6600GT to minimum jakies 620zl a 9800PRO widzialem juz spokojnie nawet w okolicach 400zl (nie medion tylko normalne pcb). Co prawda w cenach sklepowych roznica jest nieco mniejsza, ale jesli mamy gware i sprzedawca jest "pewny" to branie z allegro nie ustepuje chyba w niczym. Tak czy inaczej przy takiej roznicy w cenie a stosunkowo nieduzej w wydajnosci nalezy sie powaznie zastanowic nad tym co sie bardziej oplaca kupic. Jako dodatkowe kryterium tez warto przyjac w co chcemy grac, bo np jesli ktos sie nasstawia na engine source to dodatkowy krok w strone radka.

Reasumujac za ta kasa za ktora sa dzis 6600GT wolalbym radka bo doplata nie jest warta roznicy w wydajnosci (przynajmniej w tytulach jakie mnie interesuja).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...