Skocz do zawartości
Krod_PL

Problem Z Zawieszką (r9600pro)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam upierdliwy problem. Mianowicie: niedawno stałem się posiadaczem Radeona 9600PRO z Gigabyte. Wszystko było niby ok, ale do czasu ... Chciałem sobie zagrać w Neverwinter Nights i tu problem - po kilku minutach grania zawiesza mi się komputer. Nie dzieje się tak tylko przy NWN, podobne problemy miałem z innymi grami (ale nie wszystkimi). Głównym podejrzanym jest karta graficzna. Na poprzednim GF 2 nie miałem problemów. Raczej nic mi się nie przegrzewa - płyta główna: 39stC, procesor: 50stC i Aux (nie wiem co to :wink: ): 45stC Konfiguracja mojego komputera:

Celeron 1GHz

Radeon 9600PRO (sterowniki Catalyst w wersji 04.7)

Płyta główna ECS P6IEAT

256 mb sdram

Zasilacz 480 wat

Windows ME

Czekam na Wasze odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem laikiem w kwestii sprzętu. Na karcie jest taki złoty "kaloryfer" ... radiator bodajże sie to nazywa? Aha, zainstalowałem nowsze sterowniki (Catalyst 5.4) i niby wszystko jest ok, ale podejrzewam, że tylko chwilowo sie nic nie zawiesza ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Profilaktycznie: otwórz obudowę, uruchom komputer i sprawdź czy się wiatraczek na grafice kręci.

Edit.

Z jakiego programu są odczyty temperatur? Aux to zwykle temperatura powietrza w obudowie. Nawet jeżeli program się pomylił i masz w obudowie 39 stC to i tak o wiele za dużo.

Edytowane przez PiotruśPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz do mnie dotarło jaką ty masz kartę. Wcześniej myślałem że to ten stary R9600Pro Gigabyte taki jak TEN

Przyłóż jakiś wentylator chłodzący do tej kart i sprawdź czy nadal będą zwiechy.

Czeka cię założenie wentylatora wyciągającego z obudowy bo 39st to za dużo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi