Krod_PL Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Mam upierdliwy problem. Mianowicie: niedawno stałem się posiadaczem Radeona 9600PRO z Gigabyte. Wszystko było niby ok, ale do czasu ... Chciałem sobie zagrać w Neverwinter Nights i tu problem - po kilku minutach grania zawiesza mi się komputer. Nie dzieje się tak tylko przy NWN, podobne problemy miałem z innymi grami (ale nie wszystkimi). Głównym podejrzanym jest karta graficzna. Na poprzednim GF 2 nie miałem problemów. Raczej nic mi się nie przegrzewa - płyta główna: 39stC, procesor: 50stC i Aux (nie wiem co to :wink: ): 45stC Konfiguracja mojego komputera: Celeron 1GHz Radeon 9600PRO (sterowniki Catalyst w wersji 04.7) Płyta główna ECS P6IEAT 256 mb sdram Zasilacz 480 wat Windows ME Czekam na Wasze odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 raczej sie karta przegrzewa ;) jakie masz na niej chlodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krod_PL Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Jestem laikiem w kwestii sprzętu. Na karcie jest taki złoty "kaloryfer" ... radiator bodajże sie to nazywa? Aha, zainstalowałem nowsze sterowniki (Catalyst 5.4) i niby wszystko jest ok, ale podejrzewam, że tylko chwilowo sie nic nie zawiesza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) Profilaktycznie: otwórz obudowę, uruchom komputer i sprawdź czy się wiatraczek na grafice kręci. Edit. Z jakiego programu są odczyty temperatur? Aux to zwykle temperatura powietrza w obudowie. Nawet jeżeli program się pomylił i masz w obudowie 39 stC to i tak o wiele za dużo. Edytowane 2 Maja 2005 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krod_PL Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 używam AIDY32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Aida czasem miesza temperatury i pewnie u Ciebie jest tak: procesor 50, płyta główna (gniazdo proca) 45, obudowa 39. Pewnie nie masz żadnego dodatkowego wentylatora wyciągającego w obudowie? Temat o chłodzeniu obudowy: TUTAJ Wentylator na grafice kręci się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krod_PL Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 na grafice nie ma wentylatora (jest "kaloryferek" - radiator?). nie mam żadnego dodatkowego wentylatora wyciągającego w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Dopiero teraz do mnie dotarło jaką ty masz kartę. Wcześniej myślałem że to ten stary R9600Pro Gigabyte taki jak TEN Przyłóż jakiś wentylator chłodzący do tej kart i sprawdź czy nadal będą zwiechy. Czeka cię założenie wentylatora wyciągającego z obudowy bo 39st to za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krod_PL Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 zainstalowałem nowsze sterowniki i wszystko jest ok. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...