Skocz do zawartości
Stenes

Długie Zamykanie Systemu =>

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ostatnio winda mi szaleje: straasznie długo zapisuje ustawienia. Problem mam od 2 tygodni. Niezależnie czy pracuje na kompie 10 min czy 5 h komp przy próbie zamkniecia/restartu/wylogowania bardzo długo zapisuje ustawienia. Ostatnio czekałem chyba 10 min (!!) zeby winda zamknela sie poprawnie :angry: Wiecie co moze byc tego przyczyna?

Edytowane przez Stenes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz 2 tygodnie zamyka ci system? :D no to cos jest nei tak

sprawdz czy nie masz wirow, syfu z neta, jakie progsy chodza w menaderze zadan itp....

1423341[/snapback]

Od 2 tygodni mam takie problemy :lol: :lol: :lol:

Wirusów nie ma: avast, ad-aware, microsoft anti-spyware, mks-skaner-online nic nie wykrywają. Menedżer zadań, autostart czyste

Winda ma zainstalowanego SP4 + wszystkie łatki z WU.

Edytowane przez Stenes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sp4 ? masz win 2000 ?:D wywal i zainstaluj 2003 Server ewentualnie XP :]

jakis progs z ktorego korzystasz musi to owoodwac albo system sie zje... bywa i tak

win 2003 Server rulez :] lepszy, tak samo super stabilny, szybszy, lepszy nawet do gier.

no i system za darmo(180dni ! pol roku :D ) full legal z www.microsoft.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sp4 ? masz win 2000 ?:D wywal i zainstaluj 2003 Server ewentualnie  XP :]...

no i system za darmo(180dni ! pol roku :D ) full legal z www.microsoft.com

1423365[/snapback]

Heh o xp nawet nie wspominaj <_< win2k3? musze spróbować... a moge go miec full legal na tyle ile chce :) Enterprise, standard itp. po polskiemu ;) Niestety nie moge powiedziec wam skad :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to muszę powiedzieć, że mam ten sam problem i na 99% jestem pewien że jest on związany z Avastem, po aktualizacji pojawia się problem, który powoduje ze system zamyka się około 7 minut.

Jeżeli nie wchodzę do sieci przy odpalonym avascie koło zegara zamyka się normalnie , a jak połacze sie z netem, to już trzeba liczyć na 7 minut. Problem znika po odinstalowaniu avasta. Kurde z tego programu raczej niechetnie zrezygnuje, nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Nowy system i za każdym razem ten sam problem, wolny od wirusów.

Jakieś rady?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi