pluskff4 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) witam :] odrazu powiem ze jestem prawie zielony z excela takze nie krzyczcie na mnie ^^ mam taki problem ze dostalem prace zaliczeniowa z excela a niewiem w jaki sposob to wykonac :\ zadanie: "Symulacja lokat terminowych w banku" oO trzeba oczywiscie podac kwote i ilosc dni/miesiecy danej lokaty... jeszcze wykres do tego ale z wykresem moze sobie poradze bo znalazlem jakies tutoriale do tworzenia wykresow :D najgorsze jest to - jak sie do tego zabrac :P niewiem co to wogole sa te lokaty terminowe i jak to sie oblicza :\ pomoze ktos ? /myslalem nad takim czyms aby wybor np miesiecy odbywal sie poprzez takie cos jak tutaj przy zmianie skory/jezyka (to na dole) ... jak takie cos zrobic ? Edytowane 3 Maja 2005 przez pluskff4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 najgorsze jest to - jak sie do tego zabrac :P niewiem co to wogole sa te lokaty terminowe i jak to sie oblicza :\ 1423641[/snapback] Ja mogę Ci tylko napisać jak to się oblicza, a jak to zrobić w Excelu to już sam pomysl. Ale musisz napisać jaka dokładnie to ma być lokata, czy oprocentowanie proste, składane, czy też ciągłe, czy ma być obliczania wartość przyszła, bieżąca, czy renta ma być płatna na początek, czy na koniec okresu, itp. Bo wzorów dla wszystkich tych sytuacji nie chce mi się za bardzo pisać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...