krzyfal Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 jak dobrze zrozumiałem koleżanka ma pewną pulę do wydania przyznana przez jakiś idiotów na szczytny cel. Jeśli Ci debile nie liczą się z pieniędzmi jakimi rozdysponowują to Twoja koleżanka powinna pomyśleć za innych. Niech nie myśli że jej pieniądze przepadną. To nie są jej pieniądze ale funduszu. Niech kupi sobie kompa w rozsądnych granicach na legalu (soft), nadwyżkę zwróci tym idiotom. Być może komuś będzie brakowało do wózka, a fundusz powie, że już nie ma kasy i nie dołoży. Chciałbym, żeby Ci idioci od przyznawania środków finansowych przez miesiąc nie mieli władzy w nogach. Pewnie po takim doświadczeniu odrazu im by się w makówkach poukładało i mieli roacjonalne podejście do niepełnosprawnych i środków finansowych jakimi dysponują oraz infrastruORT: ORT: ORT: ktury. 1424043[/snapback] racja jest po twojej stronie, ta cala akcja wyglada jak: zesram sie a zjem wszystko. Takie cos powinno byc karane :mur: . Zal mi wszystkich forumowiczow ktorzy mysla inaczej . Przy takim podejsciu dlugo jeszcze bedzie zle w tytm kraju. A co tam inni kradna to ja ja bede kradl. Moj brat jest obloznie chory i nawet nie dali na lozko bo nie ma funduszy. A jakies dziecko nie dostanie komputera bo niestety w marcu sie skonczyly fundusze i trzeba czekac caly rok,a wtedy sie skoncza w lutym i tak w kolko. Troszke sumienia i pomyslunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 przeciez to ktos se jaja robi - akurat wiem ile przyznaja dla osoby niepelnosprawnej na sprzet komputerowy 2-3 tys gora , pozatym trzeba 25% kwoty wylozyc samemu - co inneog remont np lazienki zeby odpowiadala standardom osoby niepelnosprawnej - tam kwoty 15-20 tys moga byc ...koles se jaja robi i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyfal Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Miejmy nadzieje, ale to nie zmienia tej calej entuzjastycznej reakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Cywa za takie przekręty nie tylko władzę w nogach ;/. Wściec sie idzie , zresztą jak nie wie Autor tematu jakie części kupić, niech weźmie cennik i po górnych tabelkach poleci ,ale trzeba mu pomóc nie :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 A mnie irytuje jedno. Ktos zalozy topik o zblizonym temacie co ten (kupno kompa za bardzo duza kase) i od razu zlatuje sie tlum radzac co by kupili :mur: W odwrotnej sytuacji (komp za bardzo mala kase) nie ma kto pisac. Nie wiem z czego to wynika (moze mentalnosci polakow) W ogole to nie chce mi sie wierzyc, ze ktos dostaje 26 tysiecy z funduszu dla niepelnosprawnych na zakup kompa :mur: Czy w tym funduszu pracuja sami idioci ? Popieram robota i dla mnie to jaja sa i marna proba zaistnienia na forum. No comment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Eh... Ja się nie chce klucic, jak mi nie chcesz pomoc to spoko, przeciez sie nie obraze ;) A co do "pomarzenia" - wcale nie musze marzyc, bo sprzet mam super jak na moje wymagania :) Poza może dyskiem, ktory jest troche za maly. Przekonywać "ze to prawda" też Cię nie będę, bo w sumie po co :wink: Chcesz pomoc - prosze, jezeli nie, nikt ci nic nie zrobi przeciez ;) W każdym razie pozdrawiam Ciebie i wszystkich ktorzy tu odpowiedzieli w temacie :rolleyes: (ps: dzieki za szybkie odpowiedzi) (ps2: dla niedowiarków - jak sprzet juz zakupi, to moge sobie zrobic z tym sprzętem i kolezanką zdjęcie i tu wkleje :) ) 1424085[/snapback] Przeczytalem posty, ktore pojawily sie pod moim (ktorego notabene nie ma;) ) i doszedlem do wniosku, ze jednak nie njest to podpucha (dlatego usunalem, ale zdazyles odpisac). Sorry, jesli Cie to urazilo, ale wiesz, na tweaku jestem juz spory czas i widze, jak to czasem wyskakują ludzie z tematami, ze potrzeba im zlozyc zestaw za 10k do netu, bo tatus kombinuje z podatkiem. To juz po jakims czasie irytuje... uwierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszcz342 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Wiecie to jest nasza "kochana " ojczyzna.Ten który potrzebuje nawet nie może dostać funduszy na najpotrzebniejszy sprzet: wózek , łóżko (a to czasem jest najważniejsza rzeczą ) nawet nie śni o tym żeby mieć komputer za 26 tys. .Moim zdaniem to jest kolejny przykład jak nasze pieniądze są przykładowo "wyrzucane w błoto" bądż ich część. Edytowane 3 Maja 2005 przez Miszcz342 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Nie, na pewno 26 tys., bo miala 4 lata temu na kompa i sprzet - 30 tys. faktycznie. 1424024[/snapback] ŁAT ŁAT ŁAAAAAT???? Czyli co 4 lata niepelnosprawny dostaje 30 tys. zł na KOMPA???? To ja bardzo przepraszam, co jest tej twojej kolezance ze ma taki stopien niepelnosprawnosci?? Albo czym sie zajmuje, pracuje w Industrial Lighting and Magic czy co??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIXin Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) A mnie irytuje jedno. Ktos zalozy topik o zblizonym temacie co ten (kupno kompa za bardzo duza kase) i od razu zlatuje sie tlum radzac co by kupili :mur: W odwrotnej sytuacji (komp za bardzo mala kase) nie ma kto pisac. Nie wiem z czego to wynika (moze mentalnosci polakow) W ogole to nie chce mi sie wierzyc, ze ktos dostaje 26 tysiecy z funduszu dla niepelnosprawnych na zakup kompa :mur: Czy w tym funduszu pracuja sami idioci ? Popieram robota i dla mnie to jaja sa i marna proba zaistnienia na forum. No comment. 1424140[/snapback] To nie tak... Po tych wszystkich postach zadzwonilem do kolezanki. Wytlumaczyla mi wszystko, ja się postaram to tutaj napisac: Na zestaw komputerowy dla niedowidzących fundusz daje 10 000 zł, z czego ona musi zapłacić 2%. Pozostałe 16 000 zł jest przeznaczone na specjalistyczny sprzęt (np. wózek inwalidzki, specjalistyczne okulary, itd, itp.). Moja znajoma zakupiła takowy sprzęt ze swojej własnej kieszeni w cenie 30 000 zł (nie wiem co konkretnie, ale takie są niestety ceny przyrządów dla niepełnosprawnych). W tej chwili dowiedziała się, że fundusz oferuje określoną pulę - 16 000 zł na ten sprzęt. Fundusz nie może zwrócić pieniędzy za które zakupiła wczesniej sprzęt, więc mialaby to 16 000zł na nowy sprzęt, a po co jej, skoro ma nowiutki (!). Dowiedziała się, że może przeznaczyć to 16 000 zł poprostu na komputer (okazało się, że części komputerowe są też w kategori: specjalistycznego sprzętu dla niepelnosprawnych). Dlatego razem ma 26 tysięcy, z czego ma zapłacić 2%. Chociaż w ten sposób "zwróci jej się" w postaci komputera to 26 tys. z 30 tyś., które musiała pożyczać, itd, itd. Po chwili rozmowy I apropos komentarzy ze to ja "chce zaistnieć na forum", itd. są poprostu żałosne. Myślałem, że tu można pogadać na serio, w miłej atmosferze. Pozatym tego typu dofinansowania są według mnie bardzo słuszne, ponieważ wyobrażcie sobie zycie bez rąk, albo bez nóg. Albo z wadą wzroku taką, że tylko jedno oko - ledwo co widzi. Wiecie ile lat szkoły znajoma straciła, bo była na rehabilitacji, albo w szpitalu? Nie checie wiedzieć. W ten sposób - przy komputerze przynajmniej może coś zrobić. Fajnie by wam było tak siedzieć w domu i nic nie robić w młodym wieku? Troche współczucia, ludzie! Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam wszystkich, nawet tych dożartych ;) A niedowiarkom mówie: EOT! Reszta może się wolno wypowiadać lub wg. przyzwolenia moderatora :D NIXin EDIT: Sorry, jesli Cie to urazilo, ale wiesz, na tweaku jestem juz spory czas i widze, jak to czasem wyskakują ludzie z tematami, ze potrzeba im zlozyc zestaw za 10k do netu, bo tatus kombinuje z podatkiem. To juz po jakims czasie irytuje... uwierz. 1424144[/snapback] Spoko, tylko że to jest troszkę inna sprawa, niż to co przytoczyłeś: kombinowanie z podatkiem. Nawet dla mnie 26 tys. to dużo, ale to już jej sprawa, nie moja. Ja jestem tylko pośrednikiem. A jeszcze do tych, którzy nie wiedzą dlaczego ja ten temat założyłem "bo przecież można było kupić wszystko to co najdroższe i się zmiescic w 26 tys." mowie: nie wszystko co najdroższe jest najlepsze, a wy powinniscie o tym najlepiej wiedziec :) Edytowane 3 Maja 2005 przez NIXin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIXin Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 ŁAT ŁAT ŁAAAAAT???? Czyli co 4 lata niepelnosprawny dostaje 30 tys. zł na KOMPA???? To ja bardzo przepraszam, co jest tej twojej kolezance ze ma taki stopien niepelnosprawnosci?? Albo czym sie zajmuje, pracuje w Industrial Lighting and Magic czy co??? 1424175[/snapback] Moja pomyłka - juz się poprawiam: Dostała 15 tysięcy, 5 lat temu, na sprzęt dla niepełnosprawnego (ogólnie, nie tylko na komputer) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 No to moze to zabrzmi chamsko, ale trzeba by przebudowac jakos te zestawy co proponujecie. Jesli kolezanka niedowidzi to chyba niepotrzebne jej 2x6800GT i jakies tam super LCD, skoro ma specjalistyczne okulary? Czy do nich trzeba jakas specjalną karte czy zwykłą? W takim wypadku chyba wiecej trzeba wrzucić w jakiś sprzęt nagłaśniający dobrej klasy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIXin Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 No to moze to zabrzmi chamsko, ale trzeba by przebudowac jakos te zestawy co proponujecie. Jesli kolezanka niedowidzi to chyba niepotrzebne jej 2x6800GT i jakies tam super LCD, skoro ma specjalistyczne okulary? Czy do nich trzeba jakas specjalną karte czy zwykłą? W takim wypadku chyba wiecej trzeba wrzucić w jakiś sprzęt nagłaśniający dobrej klasy... 1424190[/snapback] Spoko, narazie zwykły sprzęt wystarczy. Tylko ona ma jakąś degeneratywną chorobę oczu, i poprostu z czasem wzrok jej zanika. Puki co, widzi jeszcze nie najgorzej (chociaz i to jest subiektywne stwierdzenie). W tej chwili ma kompa najzwyklejszego, tylko pracuje na niskiej rozdzielczosci i jest OK. -- Pozrdowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaintDeVil Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 " Jakbyście mieli jakies uwagi, co zmienic, jakie glosniki, chlodzenie, zasilacz to tez chetnie poslucham ;) Jesli chodzi o chlodzenie to proponuje takie cudenko: http://www.thermaltake.com/watercooling/cl...et/cl-w0011.htm A co do ogolnego zestawu to jak juz kupujecie plyte z SLI i to jeszcze nie byle jaka plyte :wink: to czemu nie dolozyc jeszcze jednego [PCIE] Karta Radeon X800XT Sapphire 256MB VIVO szt. 1817.00 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 wiecei jak w pcprojekcie trudno zlozyc tak drogiego kompa?? :D co innego w komputroniku max co mi sie udalo to cos kol 80k. :blink: :blink: a wracajac do tematu to z jednej strony troche bez sensu jest skladanie tak drogie kompa dal kogos co go nie wykorzysta ale z drugiej dlaczego tak twoja kolezanka ma tracic kase ktora i tak wydala ??!! a np moze sobie kupic cos innego z elektroniki niz komputer ?? np sprzet audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 To nie tak... Po tych wszystkich postach zadzwonilem do kolezanki. Wytlumaczyla mi wszystko, ja się postaram to tutaj napisac: Na zestaw komputerowy dla niedowidzących fundusz daje 10 000 zł, z czego ona musi zapłacić 2%. Pozostałe 16 000 zł jest przeznaczone na specjalistyczny sprzęt (np. wózek inwalidzki, specjalistyczne okulary, itd, itp.). Moja znajoma zakupiła takowy sprzęt ze swojej własnej kieszeni w cenie 30 000 zł (nie wiem co konkretnie, ale takie są niestety ceny przyrządów dla niepełnosprawnych). W tej chwili dowiedziała się, że fundusz oferuje określoną pulę - 16 000 zł na ten sprzęt. Fundusz nie może zwrócić pieniędzy za które zakupiła wczesniej sprzęt, więc mialaby to 16 000zł na nowy sprzęt, a po co jej, skoro ma nowiutki (!). Dowiedziała się, że może przeznaczyć to 16 000 zł poprostu na komputer (okazało się, że części komputerowe są też w kategori: specjalistycznego sprzętu dla niepelnosprawnych). Dlatego razem ma 26 tysięcy, z czego ma zapłacić 2%. Chociaż w ten sposób "zwróci jej się" w postaci komputera to 26 tys. z 30 tyś., które musiała pożyczać, itd, itd. Po chwili rozmowy I apropos komentarzy ze to ja "chce zaistnieć na forum", itd. są poprostu żałosne. Myślałem, że tu można pogadać na serio, w miłej atmosferze. Pozatym tego typu dofinansowania są według mnie bardzo słuszne, ponieważ wyobrażcie sobie zycie bez rąk, albo bez nóg. Albo z wadą wzroku taką, że tylko jedno oko - ledwo co widzi. Wiecie ile lat szkoły znajoma straciła, bo była na rehabilitacji, albo w szpitalu? Nie checie wiedzieć. W ten sposób - przy komputerze przynajmniej może coś zrobić. Fajnie by wam było tak siedzieć w domu i nic nie robić w młodym wieku? Troche współczucia, ludzie! Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam wszystkich, nawet tych dożartych ;) A niedowiarkom mówie: EOT! Reszta może się wolno wypowiadać lub wg. przyzwolenia moderatora :D NIXin 1424177[/snapback] Po pierwsze z twoich poprzednich postow jasno wynikalo,ze ma dostac 26 tysiecy na kompa (bez podania konkretnej przyczyny dlaczego tak duzo i stad te podejrzenia) i dopiero teraz rozjasniles nieco sytuacje (troche zawila przyznam, ale daje wiare) Po drugie co do inwestowania 26 tysiecy w sprzet ktorego sie nie wykorzysta w 1% to imo troche bez sensu (chyba, ze go zaraz sprzedac) Zapytaj sie swojej kolezanki czy czesc sumy przeznaczonej na komp nie moze byc zainwestowana w bardziej wymierne korzysci np internet. Mogla by miec oplacony net na kilka lat z gory. A co do samego kompa to zastanawial bym sie nad kupnem wysokiej klasy laptopa wraz z markowymi peryferiami. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 kpisz sobie? ? a wy się jak zwykle wkręcacie? tak dostanie 26000zł żeby sobie kupić 2x 6800 ultra i dysk 500gb :lol: :lol: :lol: z tego co gdzies słyszałem maks kwota to 3000 ł. dajcies spokoj a ty sie nie wygłupiaj :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snipi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Pewnie chodzi o fundusze z PFRONu i o ile wiem: - Nikt nie da na sam komp 10 tys zl (mozna sie starac o przystawki czatajce tekst itp potrzebne tylko osobom niedowidzacym ale wszystko musi byc na fakturze) -Jeszcze niewiadomo kto ile otrzyma bo do 30 kwietnia byly przyjmowane wnioski a na decyzje sie troszke czeka (Nic nie znaczy ze ktos we wniosku napisal ze potrzebuje kompa za 15 tys zl) - Realna kwota dofinansowania na podstawowy sprzet komputerowy (jedonostka centralna + monitor+peryferia) to jakies 6-7 tys zl pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Widze ze temat przyciagnal dosc sporo osob.. radze ochlonac bo rzeczywistosc bedzie wygladala nico inaczej.. ale o tym dowiemy sie dopiero po zakupie. Wiem co nieco o tych dotacjach gdyz mama mojej kobiety kupuje taki specjalny komputer.. jednak nie az tak spacjalny ;-) Sam wniosek zas o dofinansowanie ktos musi zweryfikowac pod katem czy rzeczywiscie jest potrzebny komus sprzet tej klasy. No i caly czas nalezy pamietam ze dodatkowe peryferia umozliwiajace prace na nim (okulary itp) kosztuja krocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Z tego co widze to drudniej złożyć kompa za 26k zł niż za np. 3k zl......dziwne nie >???? :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snipi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) To znowu ja:D 2 % placi sie za specjalistyczny sprzet ( np monitor lcd) za reszte sprzetu palci sie 5 % Jesli sie nic nie zmienilo to PFRON nie zwraca za zakupiony wczesniej sprzet kasy a po drugie napewno nie mozna sobnie tego w zaden sposob dorzucic do innego sprzetu bo to juz jakby inny PROGRAM majacy inne fundusze... Powtorze nikt nie wie na dzien dzisiejszy ile ma przyznane na komputer i czy wogole zostanie mu przyznane jakies dofinansowanie Edytowane 3 Maja 2005 przez Snipi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 a dużo czasu ma ta twoja koleżanka?? Może by sobie kupiła http://www.intel.com/cd/products/services/.../pol/211166.htm i do tego jakąś płytkę na Chipsecie Chipset Intel® 955XE Express Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterrro Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 A ja na jej miejscu kupiłbym laptopa... Takiego z GF 6800 Ultra Go, mobilnym A64 (3800 są chyba najlepsze), 2 GB ramu. Jak muzy lubi słuchać to jeszcze zewnętrzną Creativke, i głośniczki dodatkowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 A co do ogolnego zestawu to jak juz kupujecie plyte z SLI i to jeszcze nie byle jaka plyte :wink: to czemu nie dolozyc jeszcze jednego [PCIE] Karta Radeon X800XT Sapphire 256MB VIVO szt. 1817.00 B) 1424234[/snapback] Połącz mi dwa X800 w SLI to stawiam ci browca :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 weź do ręki cennik wybierz co najdroższe i po sprawie :D a co do obudowy to weź najdroższą jaka będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 ok czekam za foto! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIXin Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Wezcie mnie nie zawalajcie pytaniami o jakieś PFRON, czy skad kasa, itd... Musielibyście z moją znajomą pogadać, nie ze mną! :) Jedyne co wiem, to już powiedziałem, a nie będę co chwile lapal za telefon i dzwonil i wypytywal o jakies PFRONy i o kase :lol:. Kolezanka poprostu poprosila mnie, zebym jej złożył i polecil jakiś zestaw komputer za 26 tys. To wszystko! :) Pytania o: skąd pieniądze, po co, na co, gdzie, kiedy - nie do mnie!! :) A za pomoc w zlozeniu zestawu jestem juz wdzieczny ludziom ktorzy tutaj sensownie odpowiedzieli w temacie ;) Powiem jeszcze raz: ja nic nie wiem! :razz: Bardzo serdecznie pozdrawiam raz jeszcze :) NIXin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 KLIKNIJ TUTAJ ceny z komputroniku... zastanawialem sie jeszcze czy nie dac 2 zasilek ale ten antec powinien to uciagnac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Zamiast dawac w rtf wystarczylo wkleić.... Procesor AMD Athlon 64 4000+ BOX (Socket 939) 1 szt. 2227.00 Pamięć RAM DDR 2x 512MB Dual PC-500 TwinMos Twister CL 2.5 2 szt. 2700.00 Karta graficzna GeForce 6800 Ultra Gainward Ultra PCX 2600 TV & 2xDVI 256MB "GS" (PCI-E) 2 szt. 2749.00 Dysk twardy IDE/SATA Hitachi DeskStar 7K400 (HDS724040KLSA80) 400 GB SerialATA 2 szt. 3068.00 Obudowa Chieftec BA-01B-B-B bez zasilacza 1 szt. 376.00 Zasilacz Zasilacz do obudowy Antec True 550 Spec (550W) 1 szt. 601.00 Myszy Logitech MX900 Cordless Optical Mouse Bluetooth 1 szt. 383.00 Klawiatura Logitech zestaw Cordless Desktop MX 3100 1 szt. 499.00 Napędy optyczne Pioneer DVD+/-RW DVR-109 bulk 2 szt. 608.00 Drukarka Canon PIXMA iP8500 1 szt. 1805.00 System operacyjny Microsoft Windows XP Professional PL BOX (E85-02727/E85-00130) 1 szt. 1271.00 Głośniki Creative GigaWorks™ 7.1 S750 THX retail 1 szt. 1413.00 Karta muzyczna Creative Sound Blaster Audigy 2 NX external retail 1 szt. 369.00 Skaner Canon 4200F 1 szt. 509.00 Tuner TV Hercules Smart TV Stereo V2 PCI, PAL BG/DK 1 szt. 257.00 Wentylator procesora Thermaltake® Combo Cool Tower 112 - Heatpipe (CL-P0024) 1 szt. 189.00 Płyta główna Microstar K8N SLI Diamond nForce4 SLI 1 szt. 983.00 Listwa antyprzepięciowa Ever Komfort 1 szt. 65.10 Monitor LCD 19" NEC MultiSync 1970V silver-black 1 szt. 1799.00 Razem brutto: 24620.10 zł Teraz uwagi zastanow sie, co proponujesz (mysz + zestaw klawa+mysz) tuner radze winfasta tv2000 po co dwie nagrywarki? zestaw do kitu, nie wiesz co robisz - nie rob, albo rob to z gracją... Edytowane 3 Maja 2005 przez fipa15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stenes Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Widze ze ktos tu na sile probuje wydac te 26 tys.. jak szanowna kolezanka nie ma co robic z pieniedzmi to moze ja cos dostane? :wink: P.S. yyyy... eeee... Dysk twardy IDE/SATA Hitachi DeskStar 7K400 (HDS724040KLSA80) 400 GB SerialATA 2 szt. 3068.00 <=== kiedy ona zapełni te 800 GB ? no wiem ze mi 240 nie starczy ale 800?? :zonk: :zonk: :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11111 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 oki zjeba*** troche... moj blad przyznaje sie..:P ale ten zestaw co zlozylem to naprawde chcialbym miec taki :D :D :D :D 2gm ramu, procek niezly, 800gb... a czemu nie?? jak ma tyle forsy... mowicie ze niech nie wydaje wszystkiego i im odda... a pomyslcie... jak oni zobacza ze padlina zwrotna przyjechala to zaraz sobie zrobia jakies dyrektory dodatki do pensji ;/;/;/;/;/ a jak marzycie ze ta kasa pojdzie do ludzi.... to ehhh polska rzeczywistosc <_< <_< <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...