turtles5 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 A ja proponuje sklecic jakas stacje robocza na dwoch Opteronach - za taka kase powinno sie udac - i juz bez cudowania z super grafami na SLi, z super pierdziawkami komputerowymi i z super drukarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 hmm ;-) pomysl :-) trzeba by to lokalnie kupić, ktoś się zgodzi sprzedać trochę drożej na fvatce i część wróci w papierkach a nie w nieużywanym sprzęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Nie zapomnij jej powiedzieć, o tym że PFRON może być niezadowolony z niektórych produktów na które wykłada pieniądze np.jakiś x850 za 2200 zł dla niewidomego albo jakieś nautiliusy dla głuchego. W każdym razie kiedy ja kupowałem mój komputer z dofinansowania dla mojego starego to na fakturze przedstawionej PFRONowi wyceniłem tego radeona z podpisu na 700 zł a podniosłem cenę innych komponentów, żeby się zgadzało. Przechodząc jednak do kwestii co ma kupić to proponuje coś takiego: Athlon 64 FX 57 (na to będzie trzeba poczekać, ale warto ze względu na chłodzenie które może działać ciszej z 0,09nm procesorem) Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI 2x6800 GT Leadteka (rzeczywiście za 2x1700 a wycenić na 2x600) 2xKingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 (KHX3200ULK2/1G) CL2 Antec 550W 2xSamsung SpinPoint 200 GB SP2004C (7200) Serial ATA II SilverStone Temjin Serie TJ-05-X Window Black 2xPlextor PX-716A white/black box 21.3` iiyama ProLite H540S-B black Creative Sound Blaster Audigy 4 Pro retail Logitech zestaw Cordless Desktop MX 3100 Epson Stylus Photo R800 (to tak dałem jako przykład z kosmosu) Logitech Z-5500 THX Skaner EPSON Perfection 4990 Photo (to też przykład) Ups, listwę, podkładkę pod mysz sama wybierze, albo sprzedawcę spyta, a chłodzenie to najlepiej jakieś zajebiście ciche+maty+pochłaniacze drgań+bóg wie co. Niektórzy mogą się zdziwic trochę takim zestawem, ale niektórych egzotycznych produktów nie ma sensu dawać, bo w oc bawić się raczej dziewczyna nie będzie, a po za tym najprawdopodobniej kompa będzie trzeba kupić w jednym sklepie i może nawet wyznaczonym przez PFRON, więc czegoś takiego jak gskille to raczej próżno w nim szukać. Edytowane 3 Maja 2005 przez Archimonde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 W każdym razie kiedy ja kupowałem mój komputer z dofinansowania dla mojego starego to na fakturze przedstawionej PFRONowi wyceniłem tego radeona z podpisu na 700 zł a podniosłem cenę innych komponentów, żeby się zgadzało. 2x6800 GT Leadteka (rzeczywiście za 2x1700 a wycenić na 2x600) 1424983[/snapback] Teraz Polska!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 racja jest po twojej stronie, ta cala akcja wyglada jak: zesram sie a zjem wszystko. Takie cos powinno byc karane :mur: . Zal mi wszystkich forumowiczow ktorzy mysla inaczej . Przy takim podejsciu dlugo jeszcze bedzie zle w tytm kraju. A co tam inni kradna to ja ja bede kradl. Moj brat jest obloznie chory i nawet nie dali na lozko bo nie ma funduszy. A jakies dziecko nie dostanie komputera bo niestety w marcu sie skonczyly fundusze i trzeba czekac caly rok,a wtedy sie skoncza w lutym i tak w kolko. Troszke sumienia i pomyslunku. 1424098[/snapback] jak dobrze zrozumiałem koleżanka ma pewną pulę do wydania przyznana przez jakiś idiotów na szczytny cel. Jeśli Ci debile nie liczą się z pieniędzmi jakimi rozdysponowują to Twoja koleżanka powinna pomyśleć za innych. Niech nie myśli że jej pieniądze przepadną. To nie są jej pieniądze ale funduszu. Niech kupi sobie kompa w rozsądnych granicach na legalu (soft), nadwyżkę zwróci tym idiotom. Być może komuś będzie brakowało do wózka, a fundusz powie, że już nie ma kasy i nie dołoży. Chciałbym, żeby Ci idioci od przyznawania środków finansowych przez miesiąc nie mieli władzy w nogach. Pewnie po takim doświadczeniu odrazu im by się w makówkach poukładało i mieli roacjonalne podejście do niepełnosprawnych i środków finansowych jakimi dysponują oraz infrastruORT: ORT: ORT: ktury. 1424043[/snapback] Wiecie to jest nasza "kochana " ojczyzna.Ten który potrzebuje nawet nie może dostać funduszy na najpotrzebniejszy sprzet: wózek , łóżko (a to czasem jest najważniejsza rzeczą ) nawet nie śni o tym żeby mieć komputer za 26 tys. .Moim zdaniem to jest kolejny przykład jak nasze pieniądze są przykładowo "wyrzucane w błoto" bądż ich część. 1424158[/snapback] A ja proponuje sklecic jakas stacje robocza na dwoch Opteronach - za taka kase powinno sie udac - i juz bez cudowania z super grafami na SLi, z super pierdziawkami komputerowymi i z super drukarka 1424911[/snapback] jeśli uważacie, ze to niemoralne i przekręt to niech ktoś wykaze pewną odwagę i doniesie o tym wątku gdzie trzeba :) np. do PFRONu ... na co czekacie? aż ktoś Was wyręczy? ustają IP gościa co założył ten temat ... potem adres spod którego się łączył ... przycisną i zezna kto mu zlecił tą robotę .... jeśli ktoś jest oburzony i zaniepokojony tym na co idą pieniądze publiczne to niech działa a nie siedzi z założonymi rękami i czeka aż ktoś inny go okradnie , opowie o tym publicznie na powszechnie dostępnym forum, wyśmieje sięwszystki mw twarz i będzie z tego cieszył :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 zadzwon do jakiegos IBM napewno doradza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) mi sie cos widzi ze kompa za tyle kasy bez zadnych super drukarek i monitrow sie nie da zlozyc. a moze by tak pojsc w intela ?? po 1 jest drozej 2. jest drozej 3. jest drozej :D :wink: albo zlozyc kilkanascie kompow po ok 3k i oddac je forumowiczom rzecz jasna. PS: Z tym intelem to zart :lol: :lol: Edytowane 3 Maja 2005 przez Myszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Kolezanka prosila mnie, żebym jej złożył jakiś komputer za 26 tys. 1423814[/snapback] Może taka obudowa zalmana? http://www.pc-cooler.com.pl/index.php/veid/362/lev/67 Jedyne 6000 zł :lol: Albo taki całkowicie bezgłośny zasilacz Yesico 420 Wat 870 zł http://mcs.pc.pl/produkt696.html Albo 550 Wat i 1000 zł :) http://mcs.pc.pl/produkt698.html Do tego obowiązkowo głośniki z THX np Logitech Z-5500 1500zł http://www.logitech-sklep.pl/local/produkt/14592 Dźwiękówka SB Audigy 4 1000 zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15353 I może jeszcze jakiś mocny UPS... Hehe, obawiam się że mi brakło by tych 26k :lol: Czekamy na zdjęcia!!!!!!!!! Edytowane 3 Maja 2005 przez koleszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) Archimonde dobrze gada o tych pamieciach !! Sam sie na nie czaje od dawna: http://sklep.benchmark.pl/pelny_13261.html ziomek je krecil na 468Mhz i mial 6800 odczyt. Pozdro Edytowane 3 Maja 2005 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...