BENITO Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Co to za syf grrrrrrrrr, a tak BTW ciekawe jak będzie chłodzić. Oczekuję potężnych możliwości przy wysokim vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) na rekorda IDEALNIE mieszcza sie 2 wentyle 120 a ta ma ciut zapasu ;) i chyba jest ciut szersza :) Miałem do wyboru z duzych: syrene (ale mosięzną) jakieś dziwadło (4 przebiegowa, 2 małe nagrzewnice połaczone w jedną duża, masą rurek), tyle, że stal, Duuuzego harrisona z Renault, tyle, że koles se liczył sporo za niego, bo miał elektryczny zawór, a na jaki grzyb mi on ;) Rekorda i to Volvo, wiec wybrałem go z 4 powodów: a) był tańszy od rekorda ;) b ) z pozoru czystszy :blink: c) lepsze ułożenie rurek d)minimalnie większy Edytowane 16 Września 2005 przez muciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Nie koleś ale szrotmaster.;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 mechlin thx za model ale problem w tym ze ta nagrzewniczka ma wymiary z tego co wiem 18.5 cm a model ktory mi podales nawet w sklepie ma wymiary 20 cm ( takie jakie podal mi muciek ) i ja juz sie w tym gupie Xx czyzby produkowali 2 modele nagrzewnic o takiej samej nazwie ale o innych wymiarach Xx ? tak czy owak w pon jade na szrot ( dzisiaj mi zamkneli o 15 :[ ) i nabede ta o szerokosci 18.5 cm rozlutuje i bedzie fun :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Chłopie, podałem Ci na oko, z zbiornika, nie chciało mi się leciec na strych i mierzyc tego! BTW ile chciał za nówke ładziekę w sklepie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziken Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) 110 za alu i 180 za miedz wiec cena jakas niby powalajaca nie jest biorac pod uwage ze za fiata chca 240 za nowke Xx i tak pozatym no to lusik muciek zobaczymy co bedzie w pon :P ale jak by na to nie patrzec koles w sklepie mi zmierzyl 2101-2107 i wyszlo ze zbiorniczkami 20 cm wiec cos mi sie tu nie zgadza ale zlom i miarka czekaja wiec zobaczymy :D pozdro Edytowane 16 Września 2005 przez Sziken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 na rekorda IDEALNIE mieszcza sie 2 wentyle 120 a ta ma ciut zapasu ;) i chyba jest ciut szersza :) Miałem do wyboru z duzych: syrene (ale mosięzną) jakieś dziwadło (4 przebiegowa, 2 małe nagrzewnice połaczone w jedną duża, masą rurek), tyle, że stal, Duuuzego harrisona z Renault, tyle, że koles se liczył sporo za niego, bo miał elektryczny zawór, a na jaki grzyb mi on ;) Rekorda i to Volvo, wiec wybrałem go z 4 powodów: a) był tańszy od rekorda ;) b ) z pozoru czystszy :blink: c) lepsze ułożenie rurek d)minimalnie większy 1652267[/snapback] A ile dales? Co to za volviak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 A ile dales? Co to za volviak? 1654167[/snapback] -30zł -koles sam nie wiedział -był tylko jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 mechl!n co ty z tymi nagrzewnicami robisz? wyglądaję super!!! ja bym sprzedał na allegro. Jak nie sprzedam swojej nag. od Fiata 125p to zrobie cos podobnego co ty zrobiłeś z tą ładą. SUPER ROBOTA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 -30zł -koles sam nie wiedział -był tylko jeden 1654421[/snapback] Jaaaaaaaaaaaa..... taka cena za taki ładny okaz ......... szkoda tylko, ze syf taki w srodku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 mechl!n co ty z tymi nagrzewnicami robisz? 1657336[/snapback] Garaż zapycha.. ;] Jak nie sprzedam swojej nag. od Fiata 125p to zrobie cos podobnego co ty zrobiłeś z tą ładą. 1657336[/snapback] Coś TAKIEGO? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) podepne sie pod temat bo nie ma sensu zakladac nowego nie nagrzewajce kadetow nad kuchnia ja tak zrobilem ze swoim i jest naprawde dziurawy jak sito a ch* z nim!!! nigdy do nie lubilem!! a tak btw mechl!k gratuluje poloneza zapomnialem otej aukcji :( :( Edytowane 21 Września 2005 przez robocat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Niestety- rozlutowywanie nagrzewnicy nad kuchenką wiąże się z tego typu ryzykiem. Nie tylko zbiorniki są lutowane- kanały też. Dlatego właśnie ogrzewanie całości nagrzewnicy może skończyć się rozszczelnieniem. Np tak w powiększeniu wygląda przekrój kanału fiata/poldka/łady: Z harrisami jest jeszcze gorzej- ich kanał składa się z dwóch blaszek zlutowanych na brzegach na szerokości około 5mm- blaszki przylegają do siebie "płaszczyznowo"- nie są tak pozawijane jak w fiacie a co za tym idzie łatwiej je rozszczelnić. Palnik ogrzewa nagrzewnicę miejscowo dlatego ryzyko rozszczelnienia jest małe (aczkolwiek nadal realne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Panie mechl!n mow Pan skad wziales takie krztaltowniki czy jak sie to zwie na bok ladki ( b.ladne ) wlasnie taka wpadla mi w rece i bede ja robil narazie musze ja rozlutowac ( nie.... nie nad kuchenka ) potem krocce potem boki potem szpachla super pomysl z przylutowaniem tej mofki do tej rureczki mam takich troche kupilem w castoramie tylko teraz skad taka mofka mosze poszukac :-P Edytowane 26 Września 2005 przez robocat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Garaż zapycha.. ;] Coś 1657838[/snapback] Nie. chcę zrobic podobnie jak z tą ładą tylko że nie mam takich kolanek(znalazłem co prawda parę w garażu u siebie(mojego taty) ale one są za duże (a zależało mi na nich bo miedziane). Więc teraz szukam kolanek... POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Te kształtowniki na boki pochodzą z oldschoolowego karnisza do firan (made in 1980 ;-) ). Akurat przypasowały szerokością- dlatego je zastosowałem. Gdyby nie one "sam bym se" wygiął odpowiednie boki z blaszki- nie były by niestety takie bajeranckie. Mufki- już kiedyś pokazywałem- to przerobione redukcje 1/2"-3/8" (before/after): Kolanka do kupienia w sklepach hydraulicznych, z techniką grzewczą, metalowych. Czas już najwyższy kończyć z tą ładą ale ogrom szpachlowania/szlifowania mnie przytłacza- jak mam się za to zabrać to wolę zacząć inną od podstaw- tym sposobem w międzyczasie ukończyłem moda dwóch opli 8-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 spoko takie redukcje juz zakupilem nie wiedzialem ze szlifowales :) oras nie wiem jakim cudem rozlutowales lade co za kurestwo meczylem sie z strasznie..... (z godzine ? totalmasakra :/ )0 na malym palniku wogole nie chciala puscic skonczylo sie na malej demolce ale rozlutowana mam nadzieje ze maly palnik nie zrobil z niej jesieni sredniowiecza zobaczymy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 ...nie wiem jakim cudem rozlutowales lade co za kurestwo meczylem sie z strasznie..... (z godzine ? totalmasakra :/ )0 na malym palniku wogole nie chciala puscic skonczylo sie na malej demolce ale rozlutowana mam nadzieje ze maly palnik nie zrobil z niej jesieni sredniowiecza zobaczymy.... Używam palnika "podpiętego" pod butlę propan-butan dlatego nie mam większych problemów z rozlutowaniem: Staram się to robić w miarę szybko bo długie rozlutowywanie pokryw zbiorników grozi rozszczelnieniem połączeń zbiornik - kanał. Mam nadzieję, że udało Ci się tego uniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 zobaczymy troche zdemolowalem pokrywy i to co czego te pokrywy sie lutuje no ale mniejsza z tym chyba bede zmuszony ja skleic a nie zlutowac ( epoxy dragon sie klania) co do szczelnosci to sie okaze mam nadzieje ze nie puscila sqbana co to wogole z srodku bylo haahaha jakas guma i te metalowe 'cos' w przedniej pokrywie wole ja rozwalic niz podpiac ja taka brudna do ukladu wogole kamien i rozne rzeczy siedza na tych pokrywach hardcore dzieki za pomoc! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...