Skocz do zawartości
piter1114

Co Z Tym Prockiem!

Rekomendowane odpowiedzi

...cześć!pisałem kiedys na tym forum,ale bez rezultatu no ale co tam:) spróbuję raz jeszcze:) os m-ca walczę z komp. padła mi płyta, więc wymieniłem ją na nową (a7v600-x) i semprona 2200 i tutaj zaczęły się schody...

komp. wstaje tylko przy ustawieniu proc. synch.1200MHz przy 1500 już pada(czasami uruchomi sie,czasami nie ale po chwili i tak sie zawiesza) mam:

-płyta a7v600-x

-proc.sempron 2200

-radeon 9200se

-ram 256/400 (kings.)

-zasilacz 300w

w biosie (najnowszym)juz chyba wszysyko przetestowałem,zmieniałem timmingi itd.

no i nic!

co jest nie tak? ten sam zestaw z inną płyta i prockiem działa! wszytskie elementy były juz podmieniane na inne, co Wy na to? mnie wydaje się,że to płyty asusa nie bardzo chcą współpracowac z sempronami:(

liczę na pomoc.

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno nie być problemu z Sempronami na tej płycie. Mam nadzieje że FSB zmieniasz na płycie głównej. Sempron chodzi na FSB 166Mhz. W biosie nie masz się co bawić gdyż niewiele ci to pomoże w takim przypadku. Jeżeli po wyczyszczeniu biosu zwrokiem na płycie i zmianie FSB ma płycie nadal są z Sempronep problemy to niestety polecam wymiane płyty(jeżeli jest gwarancjia). Jeszcze możesz spróbować wgrać najnowszy bios to tej płytki, bo być może ten co masz nie obsługuje Sempronów(choć mało prawdopodobne).

Pozdrawiam

Edytowane przez piekara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja by m podejrzewał zasiłke..to tylko 300w jeśli do tego codegen/begabajt/tracer lub inny syf to lepiej sprawdzić czy czasem to nie jego wina. Weź od jakiegoś kumpla coś przyzwoitego 350w lub więcej i będziesz miał odpowiedz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi