icecube86 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Hej. Mam problem z temperaturami w moim kompie, a mianowicie nie moge sie dowiedziec jaka ona w rzeczywistości jest. Sprawdzam temperature normalnie w biosie to pokazuje mi takie cos: system temp: 45* , cpu temp: 60* cpu fan speed: 4700-4800 RPM. Natomiast jak sprawdzam temperatury w Speeed Fanie to mam: temp01: 41*, temp02: 36*, fan01: 4700-4800 RPM. Nie wiem poprostu którym pomiarom ufać bo w niedalekiej przyszlości chce sobie kupic lepszego procka i musze byc pewien czy wszystko bedzie dobrze działać. Mam plyte główną GA-7N400 + Athlon 1000Mhz + chłodzenie: cooler master do Athlon 3000+ Ktoś wie o co chodzi???? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 zapusc prime95 i zobacz ktory temp rosnie :) lub zainstaluj everesta i bedziesz blizej wiedzial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icecube86 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Tu chyba nie ma nic do znaczenia czy skatuje kompa Primem bo mi chodzi o różnice miedzy temperaturami pokazywanymi w biosie i w speed fanie. Jeśli chodzi o inne źródła to sprawdzałem tez Sandra'05 i pokazuje takie same temperaturki jak Speed Fan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icecube86 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Dodam jeszcze tyle że temperaturki wskazywane były niemal w tym samym czasie. Dlatego sie zdziwiłem że jest aż taka róznica :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 hehe ja w biosie mam ok 36 a odrazu po właczeniu winzgrozy mam 39 za to za jakas minutke spada spowrotem do 36 ... ładowanie windy grzeje procek ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icecube86 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 No tak ale ja mam w biosie wskazywana temp na cpu 60* a po wejściu do windy najwyższa z odczytywanych to 41... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 przetestuj organoleptycznie. Jeszcze mozesz zrobic kamikaze i w biose odlaczyc wentyl i patrzyc czy temp rosnie ;) jesli rosnie to znaczy ze czujnij dziala (choc nie znaczy to ze dziala prawidlowo :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icecube86 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Sprawdzilem temperatury w Everescie i to samo co w SpeedFanie czyli: -płyta główna: 36* -aux 41* Wyczytałem gdzieś że płyty Gigabyte źle pokazują temperatury w biosie wiec to chyba moze być mój problem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 moze zapodaj sobie nowy biosik co by ta usterke wyeliminowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 tak to twoj problem źle pokazują te płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...