Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczek Na Chipset Dfi S939 Nforce4

Rekomendowane odpowiedzi

Oto blok na nf4 o wdziecznej nazwie CUBE NB PRO-DFI - LIMITED EDITION

Oto fotka spodu

Dołączona grafika

I samego bloki ze złaczkami 8/10

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Blok ma 13mm i nie jest jakims flow kilerem :) bo miejsce w którym woda przepływa ma jakies 7-8mm zapomniałem zmirzyc potem podam dokładnie :D

Na razie powstała 1 sztuka wiec sie mozecie zabijac :wink:

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obawiasz się, że woda popłynie po najmniejszej lini oporu, czyli od króćca, do króćca, zamiast przez calą powierzchnię bloku?

Mniej więcej tak:

Prawdopodobny przepływ wody

Zalecany przepływ wody

Dołączona grafika

Chyba, że bloczek będzie stawiał duży opór wodzie, to wtedy prawdopodobnie ciśnienie wody zapełni cały blok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obawiasz się, że woda popłynie po najmniejszej lini oporu, czyli od króćca, do króćca, zamiast przez calą powierzchnię bloku?

Mniej więcej tak:

Prawdopodobny przepływ wody

Zalecany przepływ wody

Dołączona grafika

Chyba, że bloczek będzie stawiał duży opór wodzie, to wtedy prawdopodobnie ciśnienie wody zapełni cały blok.

1572501[/snapback]

Nie ma mowy bo pomiedzy krócccem 1 a 2 jest kostka która bedzie odbijała wode zreszta nigdy nie widziałem zeby woda szła od wlotu do wylotu i pozostawiała suche miejsca w bloku wiec dla mnie to bujda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu, a jak będzie wyglądała Twoja propozycja cenowa za te bloczki?

I jeszcze jedno. Wejdą tam szybkozłączki na wąż 9/12, czy tylko 8/10?

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak patrze na niektóre fotki tych bloków na nb, to mi sie niedobrze robi. Takie jak np. ta.

Wiem że w dzisiaejszych czasach dąży sie do miniaturyzacji wszelkich rzeczy, ale w tym wypadku to chyba nie ma sensu.

Ja osobiscie juz bym wolał gdyby blok na nb był w środku pusty a woda by mogła przez niego swobodnie przepływac, niż taki przez który sie może ledwo przecisnąć (tak jak na podanej fotce). Przeciezjak ktos ma połączone wszystko szeregowo a na samym końcu obiegu jest taki bloczek, to ta woda jak ma płynąć; z wyjłtkiem układów cccp które to i tak mają wszędzie słomki!

Co do bloczku miśka, to spox, ale ja bym pomniejszcył troche te piny i tak jak juz ktos tu zaproponował połączyłbym te środkowe, żeby woda opływała całość

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że w dzisiaejszych czasach dąży sie do miniaturyzacji wszelkich rzeczy, ale w tym wypadku to chyba nie ma sensu.

1572568[/snapback]

W wypadku DFI NF4, bloczek musi być mały, a w zasadzie niski, w przeciwnym wypadku, nie mozna by zamontować karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu, a jak będzie wyglądała Twoja propozycja cenowa za te bloczki?

I jeszcze jedno. Wejdą tam szybkozłączki na wąż 9/12, czy tylko 8/10?

1572543[/snapback]

Złaczki jakie mozna zamontowac w tym bloku

skrecane 8/10

nk9

nk12

Co do ceny ten na fotce to wersja deluxe i jest drozsza od zwykłej wersji ktora tak efektowan nie bedzie

O cene deluxe na pw prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wersja lite ktora jest pusta w srodku wersja pro beedzie miała kwadratowe piny z ta jakby przegrodka

Ciekawe jak będą wyglądały temperatury np. na DFI w przypadku każdej z wersji bloczka? W porównaniu ze stockowym chłodzeniem? Kupił juz ktoś ten bloczek i przetestował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wydajnosci to pewnie masz racje ale osadzajac reszte bloczkow tego czlowieka raczej potrafi robic ciekawe okazy a to tez jest duzy atut i tak pewnie zaden z nas nie dostanie nic z jego tworczosci w swoje rece wiec nie ma o co kruszyc kopii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi