letrev Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 to co znaczy to tyle ze na bloczki trzeba bedzie czekac 2 miechy ? ? ? ? ? ? ja też chętnie nabył bym taki blok... bo srednio mi sie usmiecha "wyjcus-pospolitus-na-mega wypasus-DFIkus" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 zawsze mozesz dac zwykly bloczek wodny i grafike do dolnego slotu, albo nb47j i zagiac finy albo grafe do dolnego slotu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 DON'T GIVE ME EXCUSESS .... GIVE ME RESULTS !!! :D (kto oglądał nadagaskar wie o co chodzi :-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) Oto blok na nf4 o wdziecznej nazwie CUBE NB PRO-DFI - LIMITED EDITION Oto fotka spodu I samego bloki ze złaczkami 8/10 Blok ma 13mm i nie jest jakims flow kilerem :) bo miejsce w którym woda przepływa ma jakies 7-8mm zapomniałem zmirzyc potem podam dokładnie :D Na razie powstała 1 sztuka wiec sie mozecie zabijac :wink: Edytowane 29 Lipca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Nie obawiasz się, że woda popłynie po najmniejszej lini oporu, czyli od króćca, do króćca, zamiast przez calą powierzchnię bloku? Mniej więcej tak: Prawdopodobny przepływ wody Zalecany przepływ wody Chyba, że bloczek będzie stawiał duży opór wodzie, to wtedy prawdopodobnie ciśnienie wody zapełni cały blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Nie obawiasz się, że woda popłynie po najmniejszej lini oporu, czyli od króćca, do króćca, zamiast przez calą powierzchnię bloku? Mniej więcej tak: Prawdopodobny przepływ wody Zalecany przepływ wody Chyba, że bloczek będzie stawiał duży opór wodzie, to wtedy prawdopodobnie ciśnienie wody zapełni cały blok. 1572501[/snapback] Nie ma mowy bo pomiedzy krócccem 1 a 2 jest kostka która bedzie odbijała wode zreszta nigdy nie widziałem zeby woda szła od wlotu do wylotu i pozostawiała suche miejsca w bloku wiec dla mnie to bujda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 A a gdyby połączyć dwa środkowe "piny" wymuszając taki obieg jak pokazałem na obrazku? Nie było by lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 A a gdyby połączyć dwa środkowe "piny" wymuszając taki obieg jak pokazałem na obrazku? Nie było by lepiej? 1572530[/snapback] ciekawa propozycja przemysle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) Misiu, a jak będzie wyglądała Twoja propozycja cenowa za te bloczki? I jeszcze jedno. Wejdą tam szybkozłączki na wąż 9/12, czy tylko 8/10? Edytowane 29 Lipca 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) Jak patrze na niektóre fotki tych bloków na nb, to mi sie niedobrze robi. Takie jak np. ta. Wiem że w dzisiaejszych czasach dąży sie do miniaturyzacji wszelkich rzeczy, ale w tym wypadku to chyba nie ma sensu. Ja osobiscie juz bym wolał gdyby blok na nb był w środku pusty a woda by mogła przez niego swobodnie przepływac, niż taki przez który sie może ledwo przecisnąć (tak jak na podanej fotce). Przeciezjak ktos ma połączone wszystko szeregowo a na samym końcu obiegu jest taki bloczek, to ta woda jak ma płynąć; z wyjłtkiem układów cccp które to i tak mają wszędzie słomki! Co do bloczku miśka, to spox, ale ja bym pomniejszcył troche te piny i tak jak juz ktos tu zaproponował połączyłbym te środkowe, żeby woda opływała całość Edytowane 29 Lipca 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Wiem że w dzisiaejszych czasach dąży sie do miniaturyzacji wszelkich rzeczy, ale w tym wypadku to chyba nie ma sensu. 1572568[/snapback] W wypadku DFI NF4, bloczek musi być mały, a w zasadzie niski, w przeciwnym wypadku, nie mozna by zamontować karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Misiu, a jak będzie wyglądała Twoja propozycja cenowa za te bloczki? I jeszcze jedno. Wejdą tam szybkozłączki na wąż 9/12, czy tylko 8/10? 1572543[/snapback] Złaczki jakie mozna zamontowac w tym bloku skrecane 8/10 nk9 nk12 Co do ceny ten na fotce to wersja deluxe i jest drozsza od zwykłej wersji ktora tak efektowan nie bedzie O cene deluxe na pw prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Kiedy pojawi się seria, która "tak efektowna nie będzie"? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Kiedy pojawi się seria, która "tak efektowna nie będzie"? ;) 1574457[/snapback] Kilka dni i zobaczysz ja :D of course bedzie tansza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Oto bloczek na DFI w wersji lite Za chwile dodam blok do mojej oferty i bedziecie mogli poznac jego cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Możesz wrzucić zdjęcia finów spodu bloczka? Jak ostatecznie te finy będą wyglądać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 no ja juz oczekuje na bloczek w lepszej wersji :-) napisze jakie temperaturki na NB jak juz zmontuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Możesz wrzucić zdjęcia finów spodu bloczka? Jak ostatecznie te finy będą wyglądać? 1586498[/snapback] Dołączam do pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 To jest wersja lite ktora jest pusta w srodku wersja pro beedzie miała kwadratowe piny z ta jakby przegrodka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 To jest wersja lite ktora jest pusta w srodku wersja pro beedzie miała kwadratowe piny z ta jakby przegrodkaCiekawe jak będą wyglądały temperatury np. na DFI w przypadku każdej z wersji bloczka? W porównaniu ze stockowym chłodzeniem? Kupił juz ktoś ten bloczek i przetestował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Bloczek kupiło juz kilka osob ale czy ktos przetestował to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Bloczek kupiło juz kilka osob ale czy ktos przetestował to nie wiem 1587731[/snapback] no wlasnie!!! dawac test temperaturki i - jak ktos moze - przeplywu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Oto fotki ulepszonej wersji spodu do wersji pro (sorki za kiepskie fotki ale juz ciemno) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Jak patrze na niektóre fotki tych bloków na nb, to mi sie niedobrze robi. Takie jak np. 1572568[/snapback] moze dlatego ze to jest konstrukcja tylko dla tego jednego czlowieka ? i ze to ma byc max wydajne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 takie kanaly 1mm nie sa raczej max wydajne :D oryginalne to to moze i jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 co do wydajnosci to pewnie masz racje ale osadzajac reszte bloczkow tego czlowieka raczej potrafi robic ciekawe okazy a to tez jest duzy atut i tak pewnie zaden z nas nie dostanie nic z jego tworczosci w swoje rece wiec nie ma o co kruszyc kopii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 A jak z wydajnością bloczków Misiu15go? Podobno już parę osób kupiło, gdzie testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 A jak z wydajnością bloczków Misiu15go? Podobno już parę osób kupiło, gdzie testy? 1602842[/snapback] Klik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Klik.I wszystko jasne ;) thx Czyli ten mój na chipsecie wystarcza spooookooojnie :D MSI nie ma monitoringu temperatury chipsetu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Hi zakupilem bloczek misq w wersji pro jak narazie z odczytow mobo max bylo 40 st na nb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...