takaba Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Witam, Mam komputer z procesorem Intel Pentium 4 2,8GHz z zamontowanym boxowym wentylatorem. Do tego jeszcze: - wentyl na chipsecie - wentyl na GeForce FX 5200 - wentyl w PSU Dzieki temu wszystkiemu moj komp robi tyle halasu co pociag przejezdzajacy kolo domu... Chcialem to zmienic. Na proc chce dac: - Freezer 4 - Pentagram 120 Cu-Cu - Arctic Cooling - Super Silent 4 ULTRA Nie wiem ktory cichszy, co radzicie? Na chipset i GPU chcialem dac Zalman NB47J. Myslalem tez nad calkowicie pasywnym chlodzeniu, ale wtedy trzeba miec dobra cyrkulacje powietrze w budzie, wiec nie wiem czy cokolwiek bym zyskal. Powiedzcie co sadzicie o tych rozwiazaniach. Pozdrawiam Takaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psiochun Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Tu sobie poczytaj: http://forum.hardtech.pl/cisz_na_maxa-t11.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...