steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 co podkrecic i co dokupic zeby komp chodzil mi optymalnie w programach typu 3d studio max i w ligthwave 3d bo mnie szlag trafia jak animacja renderuje mi sie kilka godzin i po tym okazjue sie ze efekt byl niezadowalajacy i musze jeszcze raz renderowac :evil: jak go podkrecic i co dokupic lub wymienic oczywiscie w ramach w miare rozsadnych cen aktualnie mam P4 1.6@2GHz 512mb sd ram (cl 2T, i ustawione sa na turbo ), gfti200 175@233 400@533 i hdd samsung 40gb co zmodyfikowac ?bo juz mnie szlag trafia w tych programach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Jakas Else. Ciezko bedzie dostac, ale warto sie rozgladnac. Najwyzsza jakosc. Mialem cos takiego w tym tygodniu kupowac, ale dupek mnie wykiwal. (Elsa Gladiac Ultra - GF2 ULTRA), ale do zastosowan profesjonalnych sa przeznaczone inne modele. Zerknij na testy do Tom's Hardware w dziale indeks produktow odnajdziesz te karty bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 a jaki tam jest adres? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 mam tez pytanie czy te profesjonalne karty graficzne sa bardziej wydajne bo cos mi sie zdaje ze nie bo to przeciez gry powinny miec wieksze wymagania ? bo czytalem na temat jednej karty profesjonalnej przeznaczonej do cada ze z wydajnoscia cienikutko u niej a ma az 256 mb pamieci takze nie wiem jakimi kryteriami sie kierowac przy doborze sprzetu moze ktos mi doradzi i wyjasni o co tu chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 adres to: http://www.tomshardware.pl/ Profesjonalne karty sa przystosowane do profesjonalych programow (wiem ze to glupio brzmi). Koniecznie wymien karte graf. Podobno jakis GF dał się przerobic na Quadro (czy jakos tak, w kazdym razie prof. karta nVIDI). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 tzn jak przystosowane maja jakies odpowiednie dopalacze sprzetowe czy co ? czy moze to kwestia sterow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 a radek 9700 byl by dobry czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 a radek 9700 byl by dobry czy nie?Raczej poszukaj sobie jakiejs uzywanej karty na Quadro? Taniej Cie to wyjdzie. Najwazniejsze sa w tym przypadku sterowniki do okreslonych programow, np: do 3D Studio czy tez Lightwave. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 a co te qaudro sa szybsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Pleciecie trzy po trzy z tą kartą graficzną :!: Przecież akceleracja na karcie 3D w tego typu programach wykorzystywana jest jedynie do podglądu sceny (szybsza karta - szybsze odświeżanie okien podglądu), natomiast cały właściwy rendering jest realizowany czysto programowo. Tu przydać się może szybszy procek, a może dwa procki :?: . Nie wiem natomiast jaki wpływ ma przepustowość pamięci na pracę w w/w programach. Nie napisałeś jaką masz płytę główną i czy jest optymalnie skonfigurowana na niej pamięć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 tzn plyta glowna to GA-8smml a pamieci na niej to sa sd ramy i ustawione: c latency 2T i sa ustawione na turbo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 wlasnie patrzalem na osiagi profesionalnych kart quadro 900xgl i sa one gorsze nawet od gf4 ti 4600 a co dopiero mowic o radku 9700 o co tu chodzi ze one sa lepsze w tych programach skoro jakosciowo sa gorsze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Renderingiem zajmują sie karty właśnie profesjonalne czyli stwożone do tego a nie do gier.Niewiem jak jest z Elzą ale chyba (niewiem dokładnie) zakończyła produkcji właśnie tych kart(może sie myle).Pamiętam że gdzieś czytałem jak testowali radka 9700 przy jakimś benchmarku z dwoma na przeciw ustawionymy lustrami która miały jakoś coś tam odbijać w nieskończoność(kurna no niepamiętam co) i właśnie ten radek se poradził znakomićie a GF4 całkowicie wysiadł, może to jest ta odpowiednia karta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 tak wlasnie sie zastanawiam nad radkiem 9700 bo cholera nie wiem dlaczego te profesjonalne sa gorsze jakosciowo od tych do gier :(. nie rozumiem niech ktos mi to wytlumaczy o co chodzi ze karta quadro 900xgl za ponad 6000pln jest tyle warta i jest ponoc swietna w programach do renderingu a ma osiagi gorsze niz np ati readeon 9700 pro? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 a w czym np. ona jest gorsza?POdaj przykład...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Quadro4 900 XGL Speicher: Triangles/Sek: MedMCAD-01: ProCDRS-03: Quadro4 750 XGL Speicher: Triangles/Sek: MedMCAD-01: ProCDRS-03: Quadro4 700 XGL Speicher: Triangles/Sek: MedMCAD-01: ProCDRS-03: Quadro4 550 XGL Speicher: Triangles/Sek: MedMCAD-01: ProCDRS-03: 128MB DDR 60 Millionen 93 fps 104 fps 128MB DDR 54 Million 89 fps 93 fps 64MB DDR 54 Millionen 89 fps 93 fps 64MB DDR 34 Millionen 43 fps 49 fps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 GeForce4 Ti 4600 Triangles/Sec.: Füllrate: Operationen/Sec.: Speicherbandbreite: Maximaler Speicher: GeForce4 Ti 4400 Triangles/Sec.: Füllrate: Operationen/Sec.: Speicherbandbreite: Maximaler Speicher: GeForce4 Ti 4200 Triangles/Sec.: Füllrate: Operationen/Sec.: Speicherbandbreite: Maximaler Speicher: 136 Millionen 4.8 Mrd. AA Samples/Sec. 1.23 Billion 10.4GB/Sec. 128MB 125 Millionen 4.4 Mrd. AA Samples/Sec. 1.12 Billion 8.8GB/Sec. 128MB 113 Millionen 4 Mrd. AA Samples/Sec. 1.03 Billion 8GB/Sec. 128MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 karty quadro sa oparte na tym samym ukladzie co ma gf4 ti 4600 tylko maja kilka wspomagan np anti aliasingu itp... z tego co wyczytalem niezlym rozwiazniem do grafiki jest tez nowy radeon 9700 pro jest gorszy osiagami od quadro ale zblizony a o ilez tanszy :) no i w gierki tez mozna se swobodnie pograc . chyba dla domowego grafika ( nieprofesjonalisty to najlepsza karta i optymalny wybor ) radeon ma takze sprzetowe wspomaganie renderingu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 co podkrecic i co dokupic zeby komp chodzil mi ... - co do grafiki zerknji tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9395 - najpierw o wycinaniu filtrow, ale potem o przerabianu na Quadro - sa tez rozne linki - IMHO u Ciebie waskim gardlem sa pamiatki SDRAM jest dobry do biura a nie do obrabiania grafiki (tym bardziej 3D) - ja na Twoim miejscu zmienilbym plytke na na cos na Intelu i845E (lub nawet na i845PE) i do tego z 1GB RAM DDR333 (PC2700) - bo w Twojej plycie nie dosc ze chipset niefortunny (SiS650) to jeszcze te nieszczesne pamieci :( - ale to jest moje zdanie moze ktos bardziej doswiadczony ma inne sugestie - moze tak jak pisal lechoo plyta 2 procesorowa byla by najlepsza - o ile pamietam 3D Studio Max "wykozystuje" wieloprocesorowosc a czy LightWave3D nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 ale tylko gainwardy da sie przerobic na quadro a ja nie mam gainwarda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 ale tylko gainwardy da sie przerobic na quadro a ja nie mam gainwardanie tylko gdzies mialem link chyba do Leadteka - ale trzeba bylo lutowac a nie tylko zakladac zworke ;) jakby co to zerknij tu - ale nie ma o GF3 :( http://www.geocities.com/tnaw_xtennis/ PS tu wygrzebalem niezly link - chyba po dunsku ale cos mozna wyczaic - niezla jest ta baza na dole 8) http://www.tweakup.dk/HTML/trinfortrin/qs.htm wynika z tego ze mozna przerabiac nawet GF4 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper_Tango4 Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Moja propozycja jest następujaca: Pentium IV 2GHz lub szybszy; płyta z 512 MB Rambus (droższe rozwiązanie) lub 512 MB DDR (tańsze rozwiązanie); grafika GeForce 4 z serii Quadro ze 128 MB DDR; dysk twardy 40 GB (lub więcej) SCII (droższe rozwiązanie) lub ATA 133 7200 obrotów (tańsze rozwiązanie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...