Skocz do zawartości
michalak

Czy FSB dużó zmienia?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio podkręciłem mojego p4 1,4 GHZ na BOXowym wiatraku do 1,55 GHZ, niby to nie duzo ale wynik w 3dmarku mi podskoczył do 4500 punktów. Reszta mojego sprzętu to GF2PRO od Prolinka, płyta ECS P4 ITA, IBM 40 Gb 7200,

dodam jeszcze że jak miałem stery 28.32 to wynik w 3dmarku mi o 2000 punktów spadł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio podkręciłem mojego p4 1,4 GHZ na BOXowym wiatraku do 1,55 GHZ, niby to nie duzo ale wynik w 3dmarku mi podskoczył do 4500 punktów. Reszta mojego sprzętu to GF2PRO od Prolinka, płyta ECS P4 ITA, IBM 40 Gb 7200,

dodam jeszcze że jak miałem stery 28.32 to wynik w 3dmarku mi o 2000 punktów spadł.

Z ilu Cie podskoczyl do 4,5k ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

z 3000 podskoczył do 4500

Jeden tekst - nie możliwe, nie wierze.

Nie to zupełnie nierealne.Zgadzam się z tobą.Ja na mojej rivie tnt2 m64 zyskałem może kilka punktów W 3dmarku 2000,a w procentach mniej niz 1 % po podkreceniu procka.A 50 % to chyba niezbyt możliwe. Ewentualnie może to byc błąd 3dmarka nie przystosowanego do testów Geforców.On jaksię nie mylę tylko z tnt,tnt2 działał dobrze(no może też starszymi produktami).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Nie to zupełnie nierealne.Zgadzam się z tobą.Ja na mojej rivie tnt2 m64 zyskałem może kilka punktów W 3dmarku 2000,a w procentach mniej niz 1 % po podkreceniu procka.A 50 % to chyba niezbyt możliwe. Ewentualnie może to byc błąd 3dmarka nie przystosowanego do testów Geforców.On jaksię nie mylę tylko z tnt,tnt2 działał dobrze(no może też starszymi produktami).

Niektórzy chyba nie zauważają, że jak mają słabszą karte graficzną to szybszy nawet 2-krotnie proc im nie pomoże, to się nazywa skalowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Niektórzy chyba nie zauważają, że jak mają słabszą karte graficzną to szybszy nawet 2-krotnie proc im nie pomoże, to się nazywa skalowanie.

Nie chodzi mi o kartę!Tylk ouważam że wzrost wydajności o 50 % i to samej karty graficznej poprzez zwiekszenie magistrali wydaje mi sie TOTALNIE NIEMOŻLIWY!!! :evil: .Chyba żę aż tak sie mylę!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy TNT2 wzrost taktowania procka przekłada się dość mocno na wynik w 3dmarku ,ta karta to przecież nie Gforce z hardwarowym T&L.

Ja kiedyś po przetaktowaniu procka o 33% miałem skok wydajności na m64 o 20% (q3 i 3dmark).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...