xytros Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Chciałbym kupić GIGABYTE RADEON 9600PRO 128MB taki model GV-R96P128DE czy to dobra karta???? Pomóżcie Jeżeli poruszyłem temat który był to przepraszam jestem tu nowy. Jeżeli wiecie coś o tej grafice to napiszcie, jak działa czy się da ją kręcić. Prosiłem o pomoc na innym forum ale tam nikt nie potrafi nic więcej powiedzieć, ani doradzić. Karta kosztuje 340zł wyczytałem tylko tyle co na komputron. wiem że taktowanie rdzenia to 400 MHz i pamięci tyle samo. A ile idzie w rzeczywistości z tego zrobić?????Da się kręcić. Dotąd miałem radka 9200 64Mb i we wszystkie gry grałem na minimum. A mam Bartka 2500 i ramu 512mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Nie kupuj zadnego R9600Pro z pamieciami 400MHz. One sa niedotaktowane. Prawdziwy Pro powinien standardowo chodzic na 600MHz. Inna sprawa jak sie kreci ale skoro juz w standardzie jest tak kiepawo taktowany to odpusc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 nie kupuj kastrata słabą mająwydajność i jeszcze słabiej się kręcą lepiej już wziąć r9550 a jeszcze lepiej r9500pro podobno chodzą w tej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xytros Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Dzięki czyli mam nie brać??? To w takim razie co Gigagabyte 9550 będzie dobry???? czy też polecacie coś innego. Pochwalcie się jakie macie karty i ile z nich można wycisnąć. Chce kupić grafikę tak do 400 zł. Jest coś godnego uwagi w tym przedziale :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 W okolicach 400 zl to najlepiej kupic radeona 9700 lub 9700 pro. Zmiazdzy te wszystkie wynalazki typu 9550 czy 9600. Szukaj na allegro takiego z 256bit pamiecia. Np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50155230 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49535107 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49992722 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 najpierw napisz czy karta ma byc nowa czy używana potem pomyślimy jak Ci pomóc a do 400 to możesz znaleźć (dłuuuuugo szukając) pełnego r9600pro (400/600) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 no to masz 9600pro pełnego w extremalnie niskiej cenie tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 nic tylko brać :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 no to masz 9600pro pełnego w extremalnie niskiej cenie 1426824[/snapback]W takiej cenie elegancka karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Akurat sprzedaje moją kartę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50241794 warta swojej ceny pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Akurat sprzedaje moją kartę: 1427360[/snapback] Po 1. Smieszny opis "wydajniejsza od R9500pro, R9700 ! Po 2. Nie jest warta tej ceny bo nawet gwary nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Po 1. Smieszny opis "wydajniejsza od R9500pro, R9700 ! Po 2. Nie jest warta tej ceny bo nawet gwary nie ma. 1427426[/snapback] A ile wg. Ciebie jest warta specjalisto...??? haha gwarę mogę dać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 nie ma co sie sprzeczac reklama dzwignia handlu :D a w arescie jest nówka i pewnie ma 2 lata gwary, tyle że może się tak ładnie nie kręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Nie podchodz sarkastycznie do moich spostrzezem. Ja nie dalbym 320pln za stara karte R9600Pro gdy moge miec podobna za 300 pln nowke z gwarancja. A wierz mi, ze na tym Sapphire za 300pln rowniez grubo ponad 4k mozna zrobic. A do R9500Pro Twojej karcie brakuje, a z tym R9700 to juz przesadziles rowno. To tylko tak zeby nie bylo niejasnosci i zeby sie czlowiek nie nacial. Oczywiscie znajdziesz klienta na ta karte nawet za 320pln. Ja jednak polecalbym ta nowa karte z linka wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Nie podchodz sarkastycznie do moich spostrzezem. Ja nie dalbym 320pln za stara karte R9600Pro gdy moge miec podobna za 300 pln nowke z gwarancja. A wierz mi, ze na tym Sapphire za 300pln rowniez grubo ponad 4k mozna zrobic. A do R9500Pro Twojej karcie brakuje, a z tym R9700 to juz przesadziles rowno. To tylko tak zeby nie bylo niejasnosci i zeby sie czlowiek nie nacial. Oczywiscie znajdziesz klienta na ta karte nawet za 320pln. Ja jednak polecalbym ta nowa karte z linka wyzej. 1427451[/snapback] Jeśli mówisz o wypasionych 9500pro i 9700 to może masz i racja ale jesli o zwykłych to moja lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 to ja się wtrącę nie wiem czy wiesz r9500pro to 8 potokowiec, podobnie jak 9700 Twoja karta może być lepsza od R9500 bo jeszcze nie słyszałem żeby 4 potokowiec był lepszy od 8 ale młody jeszcze jestem - zaledwie minąłem ćwierćwiecze ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jeśli mówisz o wypasionych 9500pro i 9700 to może masz i racja ale jesli o zwykłych to moja lepsza. 1427454[/snapback] Jakie sa wypasione, a jakie niewypasione R9500Pro - ze tak zapytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 to ja się wtrącę nie wiem czy wiesz r9500pro to 8 potokowiec, podobnie jak 9700 Twoja karta może być lepsza od R9500 bo jeszcze nie słyszałem żeby 4 potokowiec był lepszy od 8 ale młody jeszcze jestem - zaledwie minąłem ćwierćwiecze ;-) 1427461[/snapback] Jeśli 9500pro ma szyne 128 to mój jest szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jeśli 9500pro ma szyne 128 to mój jest szybszy. 1427469[/snapback] Haha a to dobre... Może i jest szybszy ale w grach pod D7.0, w D9.0 Twoja karta nie ma szans z kartami 8 potokowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Ok ludziska spokój bo zaraz polecimyt z o/t IMO brać tego z Aresta - tani, nowy, dobry po co kupować za tyle samo używaną kartę skoro można mieć nową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Haha a to dobre... Może i jest szybszy ale w grach pod D7.0, w D9.0 Twoja karta nie ma szans z kartami 8 potokowymi. 1427476[/snapback] Ta a skąd to wiesz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 NIKOGO NIE NAMAWIAM, NIECH KUPUJE CO CHCE !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Oj booczeek widze, ze nawet nie wiesz co sprzedajesz/posiadasz i nie wiesz co to jest R9500Pro. Faktycznie bezsensu dyskusja i najlepiej Ouara. Brac nowke z Aresa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xytros Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Dzięki panowie wezmę tą z Aresa. Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie??? Da się to kręcić? Czy karta jest na tyle dobra że nie trzeba. Edytowane 5 Maja 2005 przez xytros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jedna zasada panujaca na tym forum. Nic nie jest wystarczajaco dobre zeby nie nalezalo tego krecic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skee Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Dzięki panowie wezmę tą z Aresa. Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie??? Da się to kręcić? Czy karta jest na tyle dobra że nie trzeba. 1427687[/snapback] Witam, też zdecydowałem się na ta karte po dlugim wertowaniu for.. zobaczymy czy byla warta zakupu, powinienem miec ja dzisiaj jeszcze w raczkach. mam nadzieje ze wymiana z mojego cudnego gf3 bedzie udana ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 wtrące jeszcze swoje 5 groszy a propos 'booczeek' zarejestrowałeś się tu 7 maja, więc jesteś nowy i zapewne młody, że się tak zachowujesz. sądzisz, że twój 4 potokowy i 128 bitowy r9600 pro, jest lepszy od 8 potokowego i 256 bitowego 9700. bzdura i jeszcze się kłócisz z doświadczonymi (czyt. mądrymi) użytkownikami. gdybyś to jeszcze się odrobinke znał, ale nic, zero wiedzy >_> na temat kart graficznych of korz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skee Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 co do booczek. hehe masz super karte gratuluje :] ciekawe czemu ja sprzedajesz jezeli taaka dobra ;-) zarty na bok.. ;) karta w wersji lite retail poniewaz pewnie moze byc wiecej ciekawych tej karty to moze napisze jak u mnie wygladaja wyniki, bez wiekszego bawienia sie jej ?mozliwosciami? OC. na starej zasmieconej dwutysiączce po odinstalowaniu omeg od nvidii i instalacji najnowszych ster omegi od ati bez OC. CPU A1700XP+@1826Mhz(11x166) RAM 768MB 3dm01 - 10109 3dm03 - 3204 3dm05 - 1188 takie reality. ciekaw jestem wynikow innych posiadaczy tej karty. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 czyli rozumiem ze karta wyglada jak na fotce w sklepie pamieci BGA i taktowanie 400/600 ???????? pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 co do booczek. hehe masz super karte gratuluje :] ciekawe czemu ja sprzedajesz jezeli taaka dobra ;-) zarty na bok.. ;) karta w wersji lite retail poniewaz pewnie moze byc wiecej ciekawych tej karty to moze napisze jak u mnie wygladaja wyniki, bez wiekszego bawienia sie jej ?mozliwosciami? OC. na starej zasmieconej dwutysiączce po odinstalowaniu omeg od nvidii i instalacji najnowszych ster omegi od ati bez OC. CPU A1700XP+@1826Mhz(11x166) RAM 768MB 3dm01 - 10109 3dm03 - 3204 3dm05 - 1188 takie reality. ciekaw jestem wynikow innych posiadaczy tej karty. Pzdr 1432581[/snapback] Jak na taki konfig, myśle że wyniki są w normie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...