Lisek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Zdaje się że mój procesor był uzależniony od podkręcania, jeżeli mozna to tak określić :wink: Athlon XP 1700+ mykał sobie elegancko na 1833MHz przy 1.9V z moim chłodzonkiem, dzisiaj go przetawiłem tak dla zabawy na default, czyli 1470MHz - dałem 1.5V (zamiast 1.75) zasilanie peltów zmniejszyłem, żeby mi procesor nie przymarzł do plyty odpalilem i cacy, stabilnie myka (przez kilka godzin). Temp w granicach 5'C. No ale dziewczyna napisala SMS'a, to ja w samochod i w droge, przed chwila wrocilem (nie bylo mnie z 2-3 godziny) i odpalam monitor, wywalilo jakis error na ekranie (to znaczy byl juz wywalony jak wlaczylem) i widze ze wisi, to reset i zawsze mi sie wlaczal spowrotem, ale nie tym razem :( Ani "insert" ani też czyszczenie biosu przez zworke nic nie daje - wyglada na to ze padl (ze tez na defaultowym taktowaniu, erghhh) No chyba ze EPOX mi numer wywinął i sobie padł (w co wątpie), no ale to sprawdze dopiero jutro... Dobrze ze nie spalilem go z wlasnej winy tylko zszedl smiercia naturalna z tego swiata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 szkoda go, tak ładnie sie kręcił :( domaluj temu gościowi na rysuneczku czarną opaske Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Nie będe bezczescil okladki plyty sweet noise :) Lisek @ P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Lisek @ P4 z nim sobie pewnie też poradzisz :wink: to tylko kwestia czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Lisek skladam kondolencje :cry: sa 2 wyjscia a) wypasiony breloczek z takiego Athlonka B) nawet latwo znalesc ludzi ktorzy skupuja zhajcowane procki, pracuja w hurtowni albo w sklepie naklejaja odpowiednie stickery i wymieniaja je sobie na nowe ( niepamietam skad mam ta informacje i niejestem pewny na 100% ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Ino mój ma wypaćkane L1 klejem rzecz jasna... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Hurra! Nie wiem jakim cudem, ale procesor wrócił do życia. Wstałem sobie, odpalam i nagle ku memu zdziwieniu toto ruszać zaczyna! Musiało go po prostu przewiać :wink: Heh, ale jaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Hurra! Nie wiem jakim cudem, ale procesor wrócił do życia. Wstałem sobie, odpalam i nagle ku memu zdziwieniu toto ruszać zaczyna! Musiało go po prostu przewiać :wink: Heh, ale jaja... Ehhhhhhhh Lisek , ty to panike siejesz :? Jeszcze troszke i doczekalbys sie paru postow o niszczeniu procqw :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Hurra! Nie wiem jakim cudem, ale procesor wrócił do życia. Wstałem sobie, odpalam i nagle ku memu zdziwieniu toto ruszać zaczyna! Musiało go po prostu przewiać :wink: Heh, ale jaja... Ehhhhhhhh Lisek , ty to panike siejesz :? Jeszcze troszke i doczekalbys sie paru postow o niszczeniu procqw :P Liskowi juz kondolencje wszyscy składali wszyscy sie nad nim uzalali a tu pyk i działa procek :) Juz mowili ze niektorzy kupują spalone proce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Hurra! Nie wiem jakim cudem, ale procesor wrócił do życia. Wstałem sobie, odpalam i nagle ku memu zdziwieniu toto ruszać zaczyna! Musiało go po prostu przewiać :wink: Heh, ale jaja...Hehe, Obcy 6 : Przebudzenie ;) :twisted: Pięknie, mnie się takei cuda nie zdarzają.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Hurra! Nie wiem jakim cudem, ale procesor wrócił do życia. Wstałem sobie, odpalam i nagle ku memu zdziwieniu toto ruszać zaczyna! Musiało go po prostu przewiać :wink: Heh, ale jaja...Hehe, Obcy 6 : Przebudzenie ;) :twisted: Pięknie, mnie się takei cuda nie zdarzają.... no mi sie zdazylo z moim durniem wstal nastepnego dnia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 lisek nas w liska tfu konia zrobil 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Taaa... a ile sie przy tym strachu nażarł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NewLSD Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Taaa... a ile sie przy tym strachu nażarł :)Kazdemu sie troche strachu... czy nawet nauczka przyda... Moze niektórzy by sie tak nie nakręcali... a moze to ostrzezenie od siły wyzszej...? Dostales jescze jedna szanse zeby sie poprawic... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiAsEk Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Lisek sie na pewno nie poprawi ;) Pewnie bedzie chcial jeszcze bardziej go teraz po tym podkrecic ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 hehehe zemsci sie na nim :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 hehe moze jak sie zwiesił a chłodzonko działało to przemarzł troche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 10 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2002 Hurra! Nie wiem jakim cudem, ale procesor wrócił do życia. Wstałem sobie, odpalam i nagle ku memu zdziwieniu toto ruszać zaczyna! Musiało go po prostu przewiać :wink: Heh, ale jaja... Ehhhhhhhh Lisek , ty to panike siejesz :? Jeszcze troszke i doczekalbys sie paru postow o niszczeniu procqw :P Liskowi juz kondolencje wszyscy składali wszyscy sie nad nim uzalali a tu pyk i działa procek :) Juz mowili ze niektorzy kupują spalone proce :D Reed: Doczekał się... :P Mlodass: Znając jego szczęście w tej dziedzinie to się nie dziwie... :wink: nie pamiętasz ile podobnych postów Lisek rozpoczynał? ...tyle, że przeważnie nie kończyły sie Happy End'em... 8) Lisek: Wiem ile się strachu najadłeś bo miałem dzisiaj podobną sytuację, tyle, że powód był inny, jednak rozwiązanie takie samo... Przewietrzyło się, no i zaczęło działać... Ufff!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...