Skocz do zawartości
tomciotom

Odświeżanie

Rekomendowane odpowiedzi

W grach odświeżanie spada do 60Hz na starych sterownikach 66.31 nie było problemów ale w nowszych 71.xx nie ma zakładki zmiana częstotliwości odświeżania :sad: może wie ktoś dlaczego zrezygnowano z tego? Może ze starych sterów jakiś pliczek podmienić, aby to uzyskać. Próbowałem wymusić za pomocą Riva tuner, ale nic nie zdziałałem może ktoś objaśni jak albo linka chociaż poda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grach odświeżanie spada do 60Hz na starych sterownikach 66.31 nie było problemów ale w nowszych 71.xx nie ma zakładki zmiana częstotliwości odświeżania  :sad: może wie ktoś dlaczego zrezygnowano z tego? Może ze starych sterów jakiś pliczek podmienić, aby to uzyskać. Próbowałem wymusić za pomocą Riva tuner, ale nic nie zdziałałem może ktoś objaśni jak albo linka chociaż poda.

1426093[/snapback]

Wystarczy trochu poszukać....

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115194&hl=zaniża

W tym temacie dobrze opisane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robisz tak wchodzisz w start-->uruchom-->wpisuejsz "dxdiag" . Gdy juz się włączy to klikasz na zakladke Więcej pomocy poźniej na button Zastap zaznaczas na wartośc zastepcza i wpisujesz odświerznie jakie chcesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie najlepszy do wymuszanie odswiezania jest programik REFORCE. Uzywam go od zawsze. Siedzi on sobie tylko na dysku nie laduje sie do autostartu nie trzeba go instalowac a problem odswiezania naprawia. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi